Skikros na OH ovládli Švýcaři, zlato získal Regez před Fivou

foto Olympijský závod ve skikrosu vyhrál Ryan Regez ze Švýcarska.

Čang-ťia-kchou (Čína) - Olympijský závod ve skikrosu ovládli reprezentanti Švýcarska. Zlato dnes v Čang-ťia-kchou získal Ryan Regez před Alexem Fivou, třetí skončil stejně jako před čtyřmi lety Sergej Ridzik z Ruska.

Regez se ve finále hned po startu ujal vedení a do cíle dojel s náskokem 26 setin sekundy. Devětadvacetiletý lídr Světového poháru se při prvním startu pod pěti kruhy dočkal premiérové medaile z velkých akcí.

"Celý týden při trénincích jsem byl nervózní a pod tlakem, protože každý čekal, že vyhraju. A nakonec se to povedlo," řekl Regez. "Z nervů mi šrotovalo v hlavě i v břiše, takže vítězství je pro mě naprosto neuvěřitelné," dodal.

Šestatřicetiletý Fiva na druhém místě navázal na triumf z loňského mistrovství světa. Třetí stejně jako v Pchjongčchangu skončil Ridzik a jako první skikrosař dokázal získat dvě olympijské medaile.

"Jsem trochu zklamaný, ve finále jsem udělal hrozně moc chyb," řekl Fiva. "Ale medaile pro mě strašně moc znamená, protože po Koreji (kde skončil devátý) už jsem si myslel, že se na olympiádu už nikdy nepodívám," dodal nejstarší skikrosař ve startovní listině.

Obhájce vítězství z minulých her v roce 2018 Brady Leman z Kanady vypadl v semifinále. V konečném pořadí obsadil šestou příčku, když v malém finále dojel druhý za Simonem Deromedisem z Itálie.

Výsledky skikrosu na ZOH v Pekingu

Muži - skikros: 1. Regez, 2. Fiva (oba Švýc.), 3. Ridzik (Rus.), 4. Mobärg (Švéd.), 5. Deromedis (It.), 6. Leman (Kan.), 7. Rohrweck (Rak.), 8. Place (Fr.).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 3°C

Celá předpověď