bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Třikrát hurá! Montreal konečně vyhrál, výprodeji se ale nevyhne

18. února 2022, 14:22

David Zlomek

Nekonečné čekání je u konce. Montreal po deseti zápasech konečně vyhrál. Od další prohry však nebyl daleko. Deset sekund před koncem srovnal Caufield, který v prodloužení i rozhodl. O něco zlepšená nálada? Určitě. Změna názoru o výprodeji? Rozhodně ne.

Z obyčejného zápasu se nakonec stal velký trhák. Mezi domácím Montrealem a hosty ze St. Louis dlouho panoval nerozhodný výsledek. V čas 58:41 však Bučněvič překlopil chod zápasu na stranu Blues a zdálo se, že série proher Canadiens se protáhne na jedenáct.

V té chvíli ale zasáhl Cole Caufield. Nejprve těsně před koncem srovnal, aby pak svůj hrdinský počin dokonal v prodloužení.

“Tahle výhra je fakt sladká,” ulevil si po zápase.

Napsal se tak krásný příběh. První vítězství v roli hlavního trenéra si připsal Martin St. Louis proti St. Louis Blues. Triumf navíc vystřelil borec, který ke svému trenérovi vzhlížel ještě, když byl hráč.

“Za kluky jsem strašně šťastný, tu výhru si zasloužili,” radoval se po zápase Martin St. Louis. “Prohrávat je těžké. O to radši jsem, že jsme vyhráli tímhle stylem. Hráli jsme dobře a dokázali jsme vstřelit branku v moment, kdy jsme byli přitlačeni ke zdi.”

Ze všech fanoušků, hráčů i funkcionářů musel spadnout velký balvan. Práce však nekončí. Ba naopak, začíná.

A to nejen na ledě, ale hlavně mimo něj. Po výměně Tylera Toffoliho do Calgary budou následovat další odchody. Nutno dodat, že se nejedná spekulace, jelikož odchody potvrdil přímo generální manažer Kent Hughes.

Jedná se hlavně o dva obránce. O odchodu Bena Chiarota se píše snad od začátku sezony, působiště by však mohl změnit i Jeff Petry.

“S ostatními týmy už jsme se o Chiarotovi bavili,” řekl dokonce Hughes. “Může být vyměněn dneska, ale i za dva týdny. Pokud přijde správná nabídka, výměnu uděláme. Nebudeme čekat na to, jak se vyvine trh.”

Co se Jeffa Petryho týče, ten měl být tahounem obrany Canadiens. Letošní sezona však z jeho strany není vůbec dobrá, změna prostředí by tak pomohla oběma stranám. Na rozdíl od Chiarota má však platný kontrakt i na další sezony.

“Pokud se naskytne dobrá příležitost, Petry odejde,” potvrdil Hughes. “Nebude to ale za každou cenu, musí to být dobrá nabídka. Nemáme problém čekat.”

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.