- Reklama -

Duna 2: Režisér Denise Villeneuve prozradil několik potěšujících novinek

Duna 2 potěší fanoušky knižní předlohy nejspíš ještě víc než povedený první díl. Režisér filmu Denise Villeneuve krom toho prozradil pár detailů ohledně natáčení.

- Reklama -

Film Duna 2 patří k nejočekávanějším filmovým projektů nejbližších let. A režisér filmu Denise Villeneuve nedávno promluvil o tom, jak to s prací na druhém dílu aktuálně vypadá.

Dobrou zprávou pro všechny fanoušky je, že natáčení začne až nečekaně brzy. Villeneuve, který netají, že je velkým fanouškem knižní předlohy, také promluvil o tom, jak složité je adaptovat knižní příběh, aby co nejvíce odpovídal představám fanoušků. V rozhovoru pro Empire.com toho ale prozradil mnohem víc.

Točit se začne už v létě

Kromě dobrých zpráv o brzkém natáčení jistě potěší i skutečnost, že scénář k filmu už je kompletně hotový. „Natáčet bychom měli do konce léta,“ uvedl Villeneuve.

„Prozradím, že je to z větší části navržené. Teď nám pomáhá to, že je to poprvé, co jsem se vrátil k nějakému vesmíru. Takže pracuji se stejným štábem. Všichni vědí, co mají dělat. Film bude náročnější, ale víme, kudy jdeme. A scénář je napsaný. Takže se cítím ohledně filmu poměrně sebejistě. Upřímně řečeno, jedinou velkou neznámou je pro mě teď pandemie,“ dodal režisér.

- Reklama -

Duna 2 bude víc o Harkonnenech

Uznávaný tvůrce také přiznal, že měl velké těžkosti s tím, které části knihy zcela vyřadit a které postavy a události více představí divákům až Duna 2. „Když adaptujete knihu, musíte dělat odvážná rozhodnutí, aby věci na plátně ožily. A myslím, že rozhodnutí, co jsem udělal, byla nejlepší možností, jak tento svět představit širokému publiku. Teď ve dvojce chci mít větší volnost. Díky tomu bude možné pustit se do některých detailů trochu víc do hloubky,“ vysvětluje.

Skládat příběh druhého dílu přitom není nijak snadné. „Je to jako šachová partie. Ve druhém díle se představí některé nové postavy. Jedno z mých prvních rozhodnutí bylo, že první díl bude více o Paulu Atreidovi a Bene Gesserit a o jeho zkušenostech z prvního kontaktu s jinou kulturou,“ říká Villeneuve. „Ve druhém díle bude mnohem více harkonnenských věcí.“

Jak informuje filmtoro.cz, premiéra filmu je zatím naplánovaná na rok 2023. Je ale nutné počítat s tím, že se datum může ještě možná změní, pokud by při natáčení docházelo ke komplikacím kvůli koronaviru a s ním spojenými omezeními, jako se to dělo v posledních letech u mnoha filmových a seriálových projektů.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Amber Heardová u soudu tvrdila, že za její konec v Aquamanovi může Jason Momoa

Po neúspěšném soudním sporu proti Johnnymu Deppovi se Amber Heardová rozhodla jít k soudu kvůli kolegům Jasonovi Momoovi a režisérovi Jamesi Wanovi kvůli jejich chování na place při natáčení pokračování Aquamana.

Poskrvněná pověst Vince Vaugna: Při kolegově sporu se postavil na stranu rasismu

Na počátku 21. století patřil Vince Vaughn mezi nejobsazovanější hollywoodské herce, pak ale jeho kariéru nabrala nečekaný směr a rolí mu ubývalo. Jedním z důvodů, proč to tak je, může být i spor jeho černošského kolegy kvůli filmu Trable v ráji, při kterém se Vaughn nezachoval zrovna nejlépe.

Kevin Costner si filmem Vodní svět málem úplně zničil kariéru

Kevin Costner patří už léta mezi uznávané herce, ale v devadesátých letech se neúspěšným filmem téměř připravil o slušně rozjetou kariéru.

Nejapný žert v Bradavicích: Alan Rickman legendárně ztrapnil Daniela Radcliffa

Když Daniel Radcliffe propagoval svůj film "Rohy", obrátil se na skrz Reddit na fanoušky a odpověděl jim na řadu otázek . Jak se dalo čekat, nejvíc jich směřovalo na jeho účinkování ve filmech Harry Potter. Radcliffe přiznal, že se při natáčení stal obětí "pranku" od Alana Rickmana.

Ve Flashdance za Jennifer Bealsovou zaskakoval v tanci i šestnáctiletý kluk

V roce 1983 se objevila Jennifer Bealsová v kultovním snímku "Flashdance" a z neznámé studentky z Yale se stala přes noc mezinárodním sexuálním symbolem. V roli Alex Owensové, mladé ženy z Pittsburghu, která svařuje ve dne a v noci tančí, se proslavila svými pohyby. Její taneční scény přitom vznikaly s podstatnou pomocí několika skrytých talentů.

Nejobsazovanější v Hollywoodu: Eric Roberts má na kontě více než 700 rolí

Eric Roberts je nejvíce obsazovaným hercem Hollywoodu. Kromě své slavnější sestry v tomhle trumfl i ostatní velká jména filmového průmyslu.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -