Premier League - souhrn 26. kola: Tottenham loupil na Etihadu

19.02.2022, 15:26, aktualizováno 20.02.2022, 19:25
Komentáře a souhrny
Harry Kane (© AFP)
Senzační výsledek se udál na konci sobotního programu na Etihadu. Tottenham tam zaskočil lídra tabulky a ve velkém stylu ukončil svou sérii tří ligových porážek. Ani Liverpool, ani Chelsea za sebou nemají snadný zápas. Reds museli s Norwichem otáčet, Blues zase v Selhurst Parku udeřili až v závěru. Manchester United veze body z Leedsu, šanci na poháry stále živí Wolverhampton, který zdolal Leicester...

Wolverhampton Wanderers - Leicester City 2:1

20.02.2022 17:30

Góly: 9. Rúben Neves, 66. Daniel Podence - 41. Ademola Lookman

Wolverhampton Wanderers porazil v duelu 26. kola Premier League Leicester City 2:1. Domácí poslal do vedení Rúben Neves, za hosty před přestávkou srovnal Ademola Lookman. Vítězný gól si připsal Daniel Podence.

Domácí celek vstoupil do utkání o něco aktivněji než soupeř a v desáté minutě se ujal vedení. Z levé strany přilétl do vápna Leicesteru nadýchaný centr a hostující obrana si s ním neporadila úplně ideálně. Míč dlouho létal v nebezpečné blízkosti brány, až dostal na hranici vápna nabito ostrými Rúben Neves, který tvrdou ránou prostřelil Schmeichela.

Na druhé straně zahrozil o pět minut později Youri Tielemans. Ten napřáhl ke kvalitní ráně zpoza pokutového území a Sá se musel hodně natáhnout, aby balon vyrazil mimo tři tyče. Hosté s blížícím se koncem prvního poločasu stupňovali svou aktivitu. Ve 36. minutě se po rohu Tielemanse dostal do zakončení z krkolomné pozice Ademola Lookman, jenže jeho zakončení chyběla razance.

Ten samý hráč však o pět minut později skóroval. Leicester rychle postupoval po pravé straně, načež si na přihrávku za obranu naběhl Albrighton. Ten poslal pas do malého vápna, kde jej ve skluzu uklidil do sítě Lookman.

Druhý poločas se nesl v duchu opatrnosti a nepřesností a oba brankáři si připisovali pouze rutinní zákroky. Vše změnili až Wolves v 66. minutě. Po průniku levou stranou se míč poměrně krkolomnou cestou dostal až za pokutového území, kde se jej ujal Daniel Podence a tvrdou ránou vymetl dolní růžek Schmeichelovy brány. Celou situaci ještě zkoumal VAR, který kontroloval, zda situaci nepředcházel ofsajd jednoho z domácích. Žádné pochybení se však nenašlo.

Leicester se v závěru snažil ještě s výsledkem něco udělat, ale vždy narazil na vzorně hrající domácí obranu. Tielemans se sice hezky uvolnil, svou střelou však trefil dalšího z obránců. Iheanacho pro změnu nemířil mezi tři tyče.

Domácí jsou momentálně sedmí a budou bojovat o evropské poháry, hostům patří jedenáctá příčka.

Více informací k zápasu

Leeds United - Manchester United 2:4

20.02.2022 15:00

Góly: 53. Rodrigo, 54. Raphinha - 34. Harry Maguire, 45+5. Bruno Fernandes, 70. Fred, 89. Anthony Elanga

Leeds United prohrál v zápase 26. kola Premier League s Manchesterem United 2:4. Hosté vedli díky brankám Maguira a Fernandese, domácí vše dokázali zásluhou Rodriga a Raphinhy srovnat. Utkání na stranu Red Devils poté strhli Fred a Elanga.

Cristiano Ronaldo hned ve 26. minutě předvedl, že nemá úplně ideální období. Paul Pogba se na levé straně skvěle zbavil obránce a poslal přihrávku na malé vápno, kde operoval portugalský sniper. Ten však z bezprostřední blízkosti trefil pouze gólmana Mesliera.

O osm minut později už však Rudí ďáblové skóre otevřeli. Rohový kop z pravé strany poslal do vápna Luke Shaw a jeho nádherný centr přesně našel Harryho Maguira, který hlavou rozvlnil síť. Naštěstí pro hosty Ronaldo balon podskočil, jinak by z toho gól vůbec být nemusel.

Hlavní sudí nastavil v prvním poločase šest minut, a tak mohl Manchester udeřit ještě jednou. Na útočný výlet se vydal Victor Lindelöf, který před pokutovým územím přenechal balon nabíhajícímu Jadonu Sanchovi. Ten z první centroval na úplně volného Bruna Fernandese, který se trefil na jeho poměry netradičně hlavou.

Hosté však po přestávce předvedli svůj klasický blackout, na který už si snad jejich fanoušci i začínají zvykat. Rodrigo útočil v 53. minutě po levé straně a bylo zřejmé, že bude centrovat. Jenže domácí fotbalista si všiml, že David de Gea není úplně na brankové čáře a výtečně jej nachytal, když přes něj přesně zamířil do sítě.

A za minutu bylo vyrovnáno. Chybu udělal Fernandes, kterého přímo před pokutovým územím obral Forshaw. Daniel James si chvíli hrál s hostujícími obránci a poté poslal za obranu parádní pas na zadní tyčku, odkud je do brány dopravil Raphinha.

Manchester se však nevzdal a v 70. minutě se znovu ujal vedení. Fred si ve vápně narazil s Jadonem Sanchem a poté z poměrně velkého úhlu vyslal dělovku na přední tyč. Zatím co fanoušci Manchesteru slavili, ti domácí zasypali slavícího Freda a spol. zapalovači a dýmovnicí.

O dvě minuty později šli hosté čtyři na dva, jenže Elanga trestuhodně selhal. Ačkoliv byl sám a měl spoustu času, střílel z první a balon slabě poslal do rukavic Mesliera.

Anthony Elanga se však v 88. minutě vykoupil. Přečíslení Red Devils táhl Bruno Fernandes, který poté našel úplně volného Elangu a ten byl úplně sám před Meslierem. Tentokrát si vedl mnohem lépe, přidal na razanci a zamířil přesně mezi nohy domácího brankáře.

Domácí jsou po 24 odehraných duelech patnáctí, hosté drží čtvrtou příčku, za sebou však mají řadu týmů, které mají odehráno i o tři zápasy méně.

Více informací k zápasu

Manchester City - Tottenham Hotspur 2:3

19.02.2022 18:30

Góly: 33. Ilkay Gündogan, 90+2. Riyad Mahrez (pen.) - 4. Dejan Kulusevski, 59. Harry Kane, 90+5. Harry Kane

Manchester City prohrál zápas 26. kola Premier League s Tottenhamem Hotspur 2:3. Za domácí se trefili Ilkay Gündogan a z penalty Riyad Mahrez, za hosty Dejan Kulusevski a dvakrát Harry Kane.

Hosté na nic nečekali a ve čtvrté minutě se ujali vedení. Spurs zariskovali rozehrávkou na krátko, ale poté rychle dostali balon až na levé křídlo na rozběhnutého Sona, jenž jej předložil Dejanu Kulusevskimu, který placírkou prostřelil posledního beka do prázdné brány. Ederson totiž vybíhal proti jihokorejskému šikulovi.

V jednadvacáté minutě mohlo být vyrovnáno. Raheem Sterling prostrčil míč mezi dvěma obránci na Ilkaye Gündogana, který tělem oklamal Diera a vyslal pravačkou technickou střelu placírkou na zadní tyč. A právě brankovou konstrukci zasáhl.

K vyrovnání tak došlo až ve 33. minutě. Sterling poslal do pokutového území prudký střílený centr, který Hugo Lloris neudržel v rukavicích a ve správný čas na správném místě byl německý záložník Ilkay Gündogan, který tvrdou ránou skóroval.

V 54. minutě Kane rychle přenesl dlouhým pasem balon na Sona, který na hranici pokutového území prošel přes dva soupeře a levačkou vystřelil. Ederson si však míč pohlídal a bez problému jej lapil.

O pět minut později šli Spurs znovu do vedení a zase to bylo z brejku. Kane sice svou přihrávku neposlal úplně podle představ, ale míč se poté odrazil k Sessegnonovi. Ten se s balonem dlouho nezdržel a přenechal jej Sonovi, který poslal dlouhý nadýchaný centr na penaltu, kde našel Harryho Kanea a ten z první překonal Edersona.

Kane mohl přidat další branku v 64. minutě, když mu míč naservíroval znovu Son. Anglický útočník byl rázem sám před Edersonem, který se ale roztáhl a nohou dokázal zakončení desítky Spurs vytěsnit mimo. Lloris, jako by se chtěl také předvést, zanedlouho vytáhl parádní zákrok proti technickému pokusu Gündogana.

V 73. minutě znovu úřadoval Harry Kane. Ten využil centru Kulusevského a z otočky se trefil k tyči. Radost to však byla předčasná, neboť autor asistence Dejan Kulusevski porušil pravidlo o ofsajdu, což posléze prokázal VAR.

Domácí se v 90. minutě přeci jen dočkali naděje na vyrovnání. De Bruyne na zadní tyči našel Bernarda Silvu, který vracel balon před bránu, jenže zasáhl pouze ruku bránícího Romera a sudí Taylor po shlédnutí videa nařídil pro Citizens pokutový kop. Toho se ujal Riyad Mahrez a balon poslal nechytatelně pod břevno.

Manchesterští však zřejmě zapomněli, že ještě není konec a přišli již o zdánlivě jistý bod. Dejan Kulusevski totiž do vápna poslal další perfektní centr, Harry Kane přeskočil Kylea Walkera a o zem hlavou poslal míč za Edersona, který se jen bezmocně ohlédl. Krutý závěr pro Citizens, radostný pro Spurs.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Brentford FC 2:1

19.02.2022 16:00

Góly: 48. Emile Smith Rowe, 79. Bukayo Saka - 90+5. Christian Nørgaard

I přes velké šance Gunners v první půli jsme se gólů dočkali až po přestávce. Nejprve ve 48. minutě po sólo akci skóroval Smith-Rowe a v 79. minutě na 2:0 upravil tvrdou ranou Bukayo Saka. V poslední minutě utkání se dočkali i hosté, kdy Nörgaard snížil na konečných 2:1.

Domácí do dnešního utkání nastoupili očividně velmi odhodlaní odčinit ponižující porážku s Brentfordem na začátku ročníku a od úvodního hvizdu se tlačili na branku Brentfordu. Velmi zajímavě to vypadalo kolem 10. minuty, kdy se Gunners dostali po pravé straně do šestnáctky soupeře, kde Whitea dost nešetrně sestřelil jeden z hostujících hráčů. Sudí Moss však zůstal klidný a stejně tak i při následné dorážce Lacazetta, který byl rovněž zastaven minimálně na hraně faulu. Ani jeden ze zákroků však nebyl posouzen jako penaltový. Jen chvíli na to dokonce Lacazette po vydařené kombinaci z levé strany dopravil míč do sítě, ale čárový sudí správně odhalil jeho ofsajdové postavení.

Svěřenci Mikela Artety však neustávali v aktivitě a neustále hrozili, především po pravé straně skrze Saku a spol. Včely vůbec nestíhaly a gól visel ve vzduchu. Kanonýři ale stále ne a ne skórovat, stejně tak jako při tvrdé ráně Ödegaarda, kterého vychytal gólman David Raya. I přes obří tlak a moře šancí tak šli do kabin bez vstřeleného gólu. Bylo jasně znát, že Gunners nutně potřebují do svých řad skutečného snipera. Ze šestnácti střel šly na bránu pouhé dvě...

V 48. minutě za to ovšem parádně vzal Emille Smith-Rowe, který si to drze namířil mezi dva bránící hráče Brentfordu, lehce prošel a na jeho umístěnou ránu na zadní tyč nemohl Raya dosáhnout! Zasloužené vedení pro Arsenal. Domácí se však snažili i o další zásahy, ale stejně jako v první půli buď naráželi na dobře zformovanou defenzivu Brentfordu nebo je zradila nepřesná předfinální přihrávka. Hosté se postupně snažili vyrovnávat hru, ale jejich útočné pokusy zpravidla nevedli k ničemu nebezpečnému. Největší hrozbu znamenal Mbeumo, který se začal čím dále častěji dostávat do slušných pozic, ale vždy mu kousek chyběl, jako například při vynikajícím pasu za obranu od Janssena, který si Mbeumo jen těsně nedokázal zpracovat. Pokud ano, šel by sám na gólmana.

V 77. minutě byl však Arsenal velmi blízko druhému gólu. Ödegaard šel po dobré práci Lacazetta z úhlu na Rayu, který jeho slabý pokus vyrazil a dorážejícího Pepého na poslední chvíli zablokoval obětavý Canós. Co se ale nepovedlo Pepému, to v 79. minutě dokonal Bukayo Saka. Ten dostal skvělý pas od Parteyho a v úniku přesně zacílil na zadní tyč, od níž se míč odrazil do sítě. Raya se natahoval marně. Zdálo se, že domácí si poté již zbytek zápasu zkušeně pohlídají, nicméně v poslední minutě se nakonec prosadili i hosté. Konkrétně Nörgaard, který ve skrumáži dopravil míč do sítě. Jeho gól ještě potvrdil VAR.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Watford FC 0:1

19.02.2022 16:00

Góly: 78. Emmanuel Dennis

Aston Villa doma nepotvrdila roli favorita a poněkud překvapivě podlehla předposlednímu Watfordu 1:0. Domácí sice měli po většinu zápasu více ze hry, nedokázali si ale pohlídat rychlé kontry soupeře. Watford výhrou zase zamíchal kartami v boji o záchranu a na první nesestupovou příčku tak rázem ztrácí už jen čtyři body.

Jako první se do nadějné pozice dostal útočník Ings, toho ale v zakončení na poslední chvíli zablokoval stoper hostí. Na druhé straně zase do rychlého brejku utekl Sarr, který si krásně pohrál s vracejícími se obránci Aston Villy, v zakončení si ale vylámal zuby na skvělém Martinezovi. Na druhé straně zase Buendía vysunul za obranu Ingse, který ve vyložené pozici orazítkoval tyč. Branka by ale stejně nemohla být uznána, jelikož se útočník nacházel v drobném ofsajdu. Na konci první půle ještě pálil nebezpečně Coutinho, branku ale netrefil.

Po deseti minutách druhé půle o sobě dali znovu vědět hosté, když se tentokráte do rychlého brejku rozeběhl Sissoko, finální fázi ale nezvládl a místo přihrávky lépe postavenému spoluhráči pálil jen do boční sítě. Pak přišla asi nejlepší pasáž Aston Villy. Nejprve pálil nepřesně z volného kopu Digne, následně se dalekonosnou ranou neprosadil ani Jacob Ramsey, načež z podobné pozice přestřelil i záložník Coutinho.

A tak udeřilo na druhé straně. Po centru Sarra přetlačil Dennis Ashleyho Younga a hlavičkou z pár metrů rozhodl o vítězství Watford nad Aston Villou v poměru 1:0.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Burnley FC 0:3

19.02.2022 16:00

Góly: 21. Wout Weghorst, 40. Josh Brownhill, 69. Aaron Lennon

Burnley v zápase s Brightonem podalo jeden z nejlepších výkonů v sezóně a po brankách Weghorsta, Brownhilla a Lennona odváží všechny tři body, kterými opět výrazně míchá kartami v boji o záchranu. Naopak Brighton bude jistě chtít na sobotní utkání co nejrychleji zapomenout, svěřencům Grahama Pottera totiž nevyšlo zhola nic.

Hned první větší šance Burnley skončila brankou. Na pravé straně svým strážcům pláchl Roberts, balón na stříbrném podnose připravil pro Weghorsta, který prudkou ranou na bližší tyč otevřel skóre utkání. Brighton sice nadále měl více ze hry, do vážnějších příležitostí se ale ne a ne dostat. Až ve 36. minutě se šikovně uvolnil Lamptey a jeho centr našel v ideální pozici osamoceného Lallanu, který ale svou hlavičku nasměroval těsně vedle. Tento moment se ukázal jako klíčový pro další vývoj duelu, jen o minutu později totiž hosté zvýšili své vedení. To se v pokutovém území dostal k míči Brownhill, zasekl si jej na svou silnější levačku a s pořádnou porcí štěstí prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí se v druhém dějství pokusili vystupňovat svůj tlak, vyloženou šanci si ale proti pozorné obraně Burnley prostě nevypracovalo. Naopak to byli hosté, kdo zatloukli třetí hřebíček do rakve. To se po přihrávce Rodrigueze hezky uvolnil Lennona z hranice vápna vyslal nechytatelnou pumelici do šibenice, kterou upravil na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Chelsea FC 0:1

19.02.2022 16:00

Góly: 89. Hakim Ziyech

Utkání mezi Chelsea a Crystal Palace mnoho fotbalové krásy vskutku nepobralo. V Selhurst Parku se hrál pomalý, ospalý fotbal, který diváky ze sedadel rozhodně nezvedal. Domácí po celý zápas nedokázali trefit prostor mezi třemi tyčemi, Chelsea zase k podobnému kousku směřovala v rámci druhého dějství, než minutu před koncem nasměroval všechny tři body na Stamford Bridge Hakim Ziyech.

Jako první zahrozili domácí, když se po rychlém brejku přes Rüdiger prosadil ke střele Olise, jenže ji nenasměroval mezi tři tyče. Na druhé straně se po centru aktivního Ziyecha ocitl ve velmi dobré pozici Pulisic, na míč ale v pádu ideálně nedosáhl a balón tak poslal vysoko nad. Pak se o razantní projektil ze střední vzdálenosti pokusil Rüdiger a pořádně protáhl brankáře Guaitu. Největší šance první půle pak připadla po přihrávce Sarra na kopačky Kantého, který se ocitl na hranici velkého vápna tváří v tvář domácímu brankáři, v zakončení ale selhal a překonat jej nedokázal. Na konci první půle pak hlavní sudí přehlédl faul na Pulisice, domácí fotbalisté rozjeli rychlý kontr a na jeho konci Wilfried Zaha z úhlu pálil jen těsně mimo.

Na začátku druhého poločasu byli nejprve tím aktivnějším celkem domácí, ze série standardních situací a rohových kopů si však nedokázali vypracovat vyloženou šanci. Na straně druhé se zase ofenzivní hráči Chelsea předháněli v množství technických chyb, které je možné spáchat. Pulisic, Havertz či Kanté předvedli řadu laciných ztrát a špatných přihrávek a Chelsea se dlouho nemohla dostat do šance. Až patnáct minut před koncem vysunul Kovačič útočníka Lukaka, jeho ránu ještě střídající brankář Butland vyrazil, jenže ji do sítě vrátil dobíhající Ziyech. Radost fotbalistů Chelsea ale překazila kontrola u videa, která odhalila ofsajd belgického forwarda, a tak branka neplatila.

Chelsea se ale přece jenom dočkala vítězné branky. Minut před koncem řádné hrací doby odcentroval Alonso, na zadní tyči míč podskočil Mitchell a Ziyech zblízka prostřelil bezmocného Butlanda. The Blues tak doslova utrpěli vydřené vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Norwich City 3:1

19.02.2022 16:00

Góly: 64. Sadio Mané, 67. Mohamed Salah, 81. Luis Díaz - 48. Milot Rashica

Liverpool porazil ve 26. kole Premier League Norwich City 3:1. O góly domácích se postarali Sadio Mané, Mohamed Salah a Luis Díaz, za hosty skóroval Milot Rashica.

Hosté se ujali vedení už ve třetí minutě, ale jejich gól nakonec kvůli ofsajdu neplatil. Rashicova rána k pravé tyči tak byla zbytečná. O dvě minuty později zase zahrozili domácí. Salah z pravé strany poslal centr na zadní tyč, kde z první pálil Kostas Tsimikas, který ale v obrovské šanci přestřelil.

Liverpool znovu hrozil ve čtrnácté minutě, kdy z levé strany přiletěl přesný Maného centr na hlavu Virgila van Dijka, jehož pokus musel vyškrábnout gólman Gunn. Dvě minuty na to se po standardní situaci zjevil za obranou Reds Teemu Pukki, jehož křižná rána mířila jen těsně vedle.

I domácím nebyl gól kvůli ofsajdu uznán. Rána Oxlade-Chamberlaina ve 38. minutě trefila jen Hendersona do břicha, míč se poté odrazil k van Dijkovi, který jej uklidil do sítě, ale to už byl praporek pomezního nahoře.

Ve 48. minutě šli překvapivě do vedení hosté. Milot Rashica se dostal k balonu na rohu pokutového území a po pár metrech vypálil. Do trajektorie balonu se však nešťastně dostal obránce Matip, který jej tečoval přesně k tyči a Allison neměl šanci cokoliv dělat.

Reds vyrovnali v 64. minutě. Tsimikas vrátil hlavou míč do vápna po centru Hendersona a přihrávky svého spoluhráče využil Sadio Mané, který vystřihl úchvatné nůžky a poslal balon k levé tyči. Domácí se navíc už za tři minuty dostali do vedení. Allisonův dlouhý nákop našel až na hranici pokutového území Mohameda Salaha, který proti vyběhnutému Gunnovi nezazmatkoval, zasekl a poslal míč do prázdné brány.

Uklidňující branky se Liverpool dočkal v 81. minutě. Pořádný podíl na třetí brance domácích má Jordan Henderson, který poslal přihrávku uličkou za obránce, kam si naběhl Luis Díaz a takovým lehkým dloubnutím překonal gólmana Gunna. Za chvíli mohlo být ještě veseleji, když Mané vysokým napadáním obral soupeře o balon, následně však pálil těsně vedle.

Liverpool už Norwich do žádného tlaku nepustil, naopak ještě sám zahrozil, když tvrdě střílel z dálky kousek vedle tyčky Divock Origi. Domácí tak zůstávají druzí, naopak hosté se propadli na poslední místo.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Everton FC 2:0

19.02.2022 16:00

Góly: 52. Stuart Armstrong, 84. Shane Long

Southampton porazil v duelu 26. kola Premier League Everton 2:0. O góly se ve druhém poločase postarali Stuart Armstrong a Shane Long.

V úvodu utkání sice byli aktivnější hosté, ale první šanci měl v osmé minutě domácí celek. Che Adams dostal přihrávku za obranu, ale nedokázal dostat míč za vyběhnutého Pickforda, který jej vyrazil pryč. Ve 32. minutě James Ward-Prowse poslal nízký centr z rohového kopu na malé vápno, což hosty překvapilo a nechali úplně samotného Tina Livramenta. Ten balon šikovně tečoval, bohužel pro něj jen do připraveného Pickforda.

Ve 48. minutě rozehráli hosté nakrátko rohový kop a míč poté do pokutového území poslal Donny van de Beek. Do zakončení se dostal Dominic Calvert-Lewin, který dokázal skórovat, ale jeho radost trvala jen chvíli. Společně s Richarlisonem byli v době centru v ofsajdu.

A tak se v 52. minutě prosadil Southampton. Vše začala zbytečná chyba Evertonu v rozehrávce. Romeu dal na hranici vápna míč Adamsovi, ten jej poté přenechal ještě lépe postavenému Stuartu Armstrongovi, který zamířil přesně k levé tyči, kam se Pickford natahoval marně.

V 73. minutě pálil Walker-Peters a nebyla to úplně gólová střela, ale míč mírně tečoval do protipohybu brankáře Holgate. Naštěstí pro hosty Pickford ještě stihl natáhnout pravou ruku a balon zastavil.

Saints potvrdili svou výhru v 84. minutě. Romeu vytáhl Armstronga, kterého nikdo neatakoval, a tak v klidu prošel až na dosah pokutového území. Tam přihrál do pravého křídla na Livramenta, jehož nadýchaný centr uklidil hlavou na zadní tyči do sítě Shane Long. Ani přítomnost tří obránců Toffees jej při zakončení nijak neomezila.

Více informací k zápasu

West Ham United - Newcastle United 1:1

19.02.2022 13:30

Góly: 32. Craig Dawson - 45+1. Joseph Willock

V ofenzivně laděné první půli poslal po několika šancích hostů do vedení domácí tým Craig Dawson ve 32. minutě. Těsně před přestávkou, ale vyrovnal na konečných 1:1 Joe Willock, který využil zaváháni Rice. Newcastle zůstává po dnešní remíze na 17. místě se čtyřbodovým náskokem na Norwich, Kladiváři jsou pátí.

Domácím fanouškům na London Stadium už v prvních minutách pořádně zatrnulo, nechybělo totiž málo, aby šel Newcastlu do rychlého vedení. Nejprve nikým neobsazeného Joelintona při standardce skvěle vychytal Fabianski a krátce nato se po další standardní situaci dostal k nebezpečnému zakončení Joe Willock a jeho tečovaný pokus jen těsně přeletěl svatyni Hammers. Ve 20. minutě výrazně zahrozili také Kladiváři, a to konkrétně Jarred Bowen. Ten svojí střelou z úhlu dokonce orazítkoval břevno!

Ve 32. minutě už se domácí radovali, když opět prokázali svou sílu ze standardních situací. Aaron Cresswell poslal do vápna přesně mířený centr, který dopadl ideálně na hlavu Craiga Dawsona, jenž nedal Dúbravkovi v brance sebemenší šanci a uklidil míč nekompromisně na přední tyč.

Vedení Hammers ale nevydrželo ani do poločasové přestávky. Po delší pasáži bez většího rozruchu se se v první minutě nastavení prosadil hostující Joe Willock, který využil katastrofálního odkopu Rice a pohotově střílel z voleje na zadní tyč, od níž se balón odrazil kousek za brankovou čáru, což následně potvrdila i Goal Line Technology. Do kabin tak šla obě mužstva za nerozhodného stavu 1:1.

Druhá půle bohužel ani zdaleka nenabízela tak zajímavou podívanou jako první poločas a dění na hřišti ovládaly především pozorné obrany obou týmů. Hlavní bylo neudělat chybu, i když remíza v aktuální situaci v tabulce nestačila ani jednomu celku. Newcastle se snažil udeřit především po centrovaných míčích na vysokého Wooda, jenže toho si Hammers dobře střežili. Tak jako například v 75. minutě Craig Dawson. Aktivnější Straky však na domácí obranu nevyzrály a utkání skončilo plichtou 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City26203363:1763
2.Liverpool FC25176264:2057
3.Chelsea FC25148349:1850
4.Manchester United26137644:3446
5.West Ham United26126845:3442
6.Arsenal FC23133736:2642
7.Wolverhampton Wanderers24124823:1840
8.Tottenham Hotspur23123831:3139
9.Brighton & Hove Albion25712625:2833
10.Southampton FC25711732:3732
11.Leicester City23761037:4327
12.Aston Villa24831331:3727
13.Crystal Palace25511932:3626
14.Brentford FC26661427:4224
15.Leeds United24581129:5023
16.Everton FC23641328:4022
17.Newcastle United244101026:4522
18.Watford FC24531624:4318
19.Burnley FC22211920:2917
20.Norwich City25451615:5317

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (506)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele