Kladno: Vedení města pozastavilo dohody se streetartovými výtvarníky

20.02.2022 6:32 | Tisková zpráva

Rada města Kladna na mimořádné úterní schůzi rozhodla s okamžitou platností o pozastavení nedatovaných „dohod o realizaci streetart Kladno“, podepsaných bývalým kladenským radním Lukášem Hanesem (ODS).

Kladno: Vedení města pozastavilo dohody se streetartovými výtvarníky
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Dohoda umožňovala výtvarníkům provádění maleb graffiti a streetart na betonových plochách a pilířích Sítenského mostu i na betonových opěrných zdech a sloupech ve spodní části mostu nacházejícího se v ulici Pod Zámkem křížící se s ulicí Slánská.

„Dohody postrádaly zcela základní atribut, jako je datum jejich podpisu, a nedají se nazvat ničím jiným, než paskvilem. Proto jsme byli nuceni je pozastavit. Nemáme nic proti výtvarníkům, kteří se na těchto plochách realizovali. Považuji ale za nutné domluvit se, jaká témata, v jakém rozsahu a zda vůbec by se tato vyobrazení měla objevovat. Tvorba i samotná dohoda s umělci by měla mít, lidově řečeno, určitou štábní kulturu,“ konstatoval primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) s tím, že se vedení města plánuje se zástupci výtvarníků sejít a prodiskutovat případnou novou dohodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…