InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Timudej

    sobota 4.5 20:00 - MC Fabrika, České Budějovice

    Koncert.

  • Slavičí dům - pozvánka na benefiční představení

    sobota 4.5 19:30 - Třeboň, Divadlo J. K. Tyla

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Házenkářské derby jako břitva! Tři červené karty, odchod trenéra a ztráta sedmibrankového náskoku

Házenkáři Spartaku v čele s devítigólovým Martinem Přibylem se snaží zabránit v zakončení budějovickému Radku Mrázovi. , Autor: Josef Janda

Házenkáři Spartaku v čele s devítigólovým Martinem Přibylem se snaží zabránit v zakončení budějovickému Radku Mrázovi.     Autor: Josef Janda

SEZIMOVO ÚSTÍ - Druholigoví házenkáři Spartaku Sezimovo Ústí sehráli v neděli dopoledne populární derby s Loko České Budějovice. Desátý Spartak chtěl vybojovat s tradičním rivalem cenné vítězství a odlepit se od svých pronásledovatelů ze dna tabulky, druhá Loko toužila udržet kontakt s vedoucím Novým Veselím B. Kdo se před nedělním obědem vydal do sezimovoústecké sportovní haly na tento zápas, jistě nelitoval. Kromě 61 gólů, budějovického obratu a tří červených karet viděli návštěvníci vyostřeného derby také odchod rozčileného domácího trenéra Miloše Vojty krátce před poločasem.

 

Spartakovci vstoupili do utkání velice dobře a rychle si vypracovali tříbrankový náskok. V 9. minutě všechny zaskočil zkrat Martina Hrachovce, který si pěkně od podlahy podal unikajícího soupeře, za což vyfasoval červenou kartu. Domácím se i tak dařilo a v 23. minutě vedli už 14:7. Nevídaný moment přišel v čase 28:39, kdy si domácí tým vzal time-out. Vzápětí však trenér Spartaku Miloš Vojta opustil v rozčilení lavičku a už se na ni v průběhu zápasu nevrátil. Zřejmě směrem k němu padlo nějaké to nevhodné slůvko, situaci ale hráči po utkání nechtěli veřejně ventilovat.

Po přestávce už domácí tak produktivní nebyli a pětibrankový poločasový náskok postupně ztratili. V 42. minutě viděl červenou kartu další sezimovoústecký borec Jiří Sechovec a od této chvíle domácí téměř 11 minut neskórovali. Loko této pasáže využila, ačkoliv přidala do zápasových statistik rovněž jednoho červeného hříšníka. Hosté nakonec uhráli vítězství 32:29. Příští zápas sehraje Spartak v sobotu 26. února na hřišti strakonické rezervy.

TJ Spartak MAS Sezimovo Ústí – TJ Loko České Budějovice 29:32 (16:11)

Sestava a branky Spartaku: Janků, Ježek – Přibyl (9), Ťupa (7), Z. Zůbek (5), Kortan (4), Kulhavý (2), Chlaň (2), Švadlena, Ubl, Veselý, Hrachovec, Sechovec.

Sestava a branky Loko ČB: Šíma – Potůček (11), Mráz (6), Jiránek (4), Dvořák (4), Pittner (3), Jirák (2), Kuchař (1), Řezáč (1), Sliacky.

Ve středečním Týdeníku Táborsko přineseme k oblíbenému derby další podrobnosti.

Střelec pěti branek Spartaku Zbyšek Zůbek se ohlédne za průběhem utkání a zmíní důležité pasáže. Co říká na červené karty? Jak se jeho týmu hrálo více než polovinu zápasu bez trenéra Vojty? Co plánují spartakovci na další zápas ve Strakonicích?

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Tonda 

    Reagovat

     

    Ukončete přístup anonymům, je to opruz.

    Vloženo 21.2.2022 10:20:34

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Ukončete zprávy o sportu, je to opruz

    Vloženo 21.2.2022 07:52:39

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace