Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Malý zájem. Ve Znojmě se bude testovat na koronavirus jen v některých dnech

Nemocnice Znojmo od pondělí 21. února omezuje provoz testovacího i očkovacího místa. Pátkem skončilo také druhé očkovací místo, které ve Znojmě provozovala Fakultní nemocnice Brno. Je malý zájem. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí znojemské nemocnice Petra Veselá.

Nemocnice od příštího týdne vzhledem k nízkému počtu provedených testů a kapacitě dalších testovacích míst ve Znojmě bude testovat jen v pondělí, středu a pátek od 7:00 do 9:00. Mluvčí uvedla, že v těchto dnech při kapacitě 120 testů denně jich nemocnice provádí asi třicet.

Stejně tak pro malý zájem o očkování nemocnice omezí provoz očkovací ambulance, a to na pondělí a čtvrtek od 7:30 do 11:30, kdy děti se i nadále budou zdravotníci očkovat vždy ve čtvrtek, kdy je přítomen pediatr. Mluvčí uvedla, že pro nízký zájem o očkování dneškem končí provoz očkovacího centra v budově VZP ve Vídeňské ulici ve Znojmě, které provozovala Fakultní nemocnice Brno.

„Zájemci o očkování, kteří se registrovali na Vídeňské ulici, budou automaticky přeregistrováni do naší očkovací ambulance. V těchto dnech se k očkování přihlásí jednotky zájemců, nejvíce se očkují druhé a třetí dávky," uvedla Veselá.

Covid je v kraji poslední týdny na ústupu. Za poslední týden přibylo 15 925 potvrzených případů covidu-19, v mezitýdenním srovnání o 7 616 méně, vyplývá z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Dosud posledního vrcholu epidemie v kraji dosáhla letos na přelomu ledna a února, kdy se denní hodnoty nových případů dvakrát dostaly nad šest tisíc. Počet potvrzených případů v posledních dnech se pohybuje mezi 2000 až 4000, předchozí týden šlo denně zhruba o tisíc případů více.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, očkování, Znojmo, COVID-19, nemocnice, Petra Veselá, Fakultní nemocnice Brno, Nemocnice Znojmo, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malý zájem. Ve Znojmě se bude testovat na koronavirus jen v některých dnech  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.