Bundesliga - souhrn 23. kola: Dortmund rozstřílel Gladbach

18.02.2022, 22:28, aktualizováno 20.02.2022, 21:27
Komentáře a souhrny
Marco Reus (© AFP)
Bayern otočil duel s Fürthem a udržel si náskok před Dortmundem, jenž nadělil Mönchengladbachu "kanára". Další tři body má také Lipsko. Freiburg i Hoffenheim v bitvě o Ligu mistrů uspěly a vezou ze soupeřových hřišť vítězství. Odtrhly se tak od Unionu, jenž prohrál na půdě Bielefeldu. Navíc se před berlínské mužstvo dostal pozdním gólem Köln. Mainz podal v utkání proti Leverkusenu dobrý výkon a nakonec byl odměněn třemi body, hostům nepomohl gól Schicka...

Hertha BSC - RB Lipsko 1:6

20.02.2022 19:30

Góly: 48. Stevan Jovetić - 20. Benjamin Henrichs, 64. Christopher Nkunku (pen.), 67. Christopher Nkunku, 75. Dani Olmo, 82. Amadou Haidara, 89. Yussuf Poulsen

Už na čtvrté místo se dotáhlo RB Lipska, které se v neděli večer představilo na Olympijském stadionu v Berlíně. Hertha mu dokázala vzdorovat jen hodinu hry, pak totiž přišla o vyloučeného Marca-Olivera Kempfa a její defenziva se po gólu z penalty sesypala. Lipsko nastřílelo šest branek a pohodlně si došlo pro tři body. V dresu domácích odehrál celé utkání český záložník Vladimír Darida.

Lipsko začalo v Berlíně přesně podle not a už po osmi minutách vyděsil Schwolowa střelou těsně vedle Mukiele. Hosté i nadále zůstávali u balónu a ve 20. minutě šli do vedení. Benjamin Henrichs zakončoval nadvakrát, přičemž při druhé ráně mu pomohla teč Gechtera.

I přes vedení chtělo Lipsko nadále hýřit aktivitou a střelu Szoboszlaie raději vytěsnil na rohový kop brankář Schwolow. Jeho protějška Gulácsiho nedokázala Hertha pořádně prověřit a o přestávce měla o čem přemýšlet. Hertha doma nepředváděla dobrý výkon a bylo potřeba s tím něco udělat.

K poločasovému střídání sáhli překvapivě hosté, zatímco Hertha pokračovala beze změn. Ukázalo se to být, přinejmenším na začátku, dobrým rozhodnutím, protože ve 48. minutě bylo vyrovnáno. Stevan Jovetić si navedl balón ke střele a i tady pomohla teč bránícího hráče - 1:1. Po vyrovnání byla Hertha chvíli při chuti a Jovetić mohl dokonat obrat, kdyby skvělý zákrok nevytáhl Gulácsi. Byl to jeden z klíčových okamžiků zápasu, protože Lipsko nakonec zlomilo utkání ve svůj prospěch.

Zcela zásadní byl okamžik, který se udál v 62. minutě. Obránce Marc-Oliver Kempf fauloval unikajícího Nkunkua a sudí odpískal pokutový kop! Sám postižený Christopher Nkunku překonal Schwolowa a strhl vedení na stranu Lipska. A to nebylo všechno, protože za chvíli Nkunku zvýšil na 3:1, když tentokrát využil přihrávky Olma a tečí do prázdné branky skóroval.

Do konce zápasu zbývala ještě půlhodina, ale hra Herty již byla v troskách. Čtvrthodinu před koncem zvýšil už na 4:1 španělský útočník Dani Olmo. První střelu na Schwolowa vypálil André Silva a s dorážkou Olma nemohl brankář nic dělat.

Lipsko svého hostitele nešetřilo a brzy přidalo i pátý a šestý gól. Amadou Haidara parádně vypálil ke vzdálenější tyči a i tady byl Schwolow bezmocný. Frustraci pak projevil Santiago Ascacíbar, načež sudí mu po jeho zákroku nejprve ukázal červenou kartu, kterou posléze změnil na žlutou. Na další průběh utkání to nemělo už žádný vliv.

Naprosto zhroucená Hertha dovolila Lipsku i šestý gól. Yussuf Poulsen přeloboval brankáře a ještě prohloubil depresi domácího týmu. Hertha inkasovala ve druhém poločase pět gólů, aby nakonec prohrála drtivě 1:6. Lipsko se po drtivém vítězství posunulo na vytouženou čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 6:0

20.02.2022 17:30

Góly: 26. Marco Reus, 32. Donyell Malen, 70. Marius Wolf, 74. Youssoufa Moukoko, 81. Marco Reus, 90+1. Emre Can (pen.)

Výhra nad Freiburgem, porážka se St. Pauli, vítězství nad Hoffenheimem, dost těžký nezdar s Leverkusenem, skalp Unionu, prohra s Rangers. Takový byl sumář výsledků Dortmundu za uplynulé zhruba čtyři týdny. Periodicky tedy měl na řadu přijít úspěšný rezultát a k němu se nakonec opravdu dopracoval. Mönchengladbach přitom smetl nekompromisně šesti brankami.

Je opravdu s podivem, že domácí v novém roce dokážou v jednom zápase ukázat naplno své nejlepší schopnosti, ale hned na to okamžitě pokazit snad všechno, co se dá. Jestliže před pár dny na evropské scéně překvapivě padli se skotským výběrem, přičemž dohromady inkasovali čtyřikrát, pak tentokráte udrželi čisté konto. Stvrdili tak své postavení na druhé příčce tabulky, odpoutali se totiž na zásadnější rozdíl třetímu Bayeru, který v páteční předehrávce nestačil na Mohuč, a zároveň udrželi ztrátu na první Bayern na hodnotě šesti bodů. Zkrátka dobrá práce.

Především v ofenzívě Die Schwarzgelben ukázali, jak nebezpeční umějí být, a to i přesto, že k dispozici stále neměli svého nejlepšího střelce týmu Erlinga Haalanda, který se po zranění pořád nedal stoprocentně do kupy. Jejich soupeř naopak působil směrem dopředu v podstatě hodně neškodně, tedy možná až na dvě situace. Ve 30. minutě mohl srovnávat Hofmann, ale na brankáře Kobela nevyzrál, a v 62. minutě nevsítil kontaktní branku, kterou by se evidentně dostal Mönchengladbach zpátky do hry, jelikož po jeho zakončení zazvonila jen jedna z tyčí.

Jinak však mělo BVB tohle měření sil plně ve své režii. Hosté, kterým se v předchozích dvou ligových kolech povedlo uzmout solidní čtyři body v duelech s Bielefeldem a Augsburgem, narazili nyní na daleko tvrdší kalibr a především v obraně vykázali špatné statistiky. V první půli inkasovali dvakrát, nejprve se zdařilo rozvlnit síť Reusovi, který se dostal k dorážce poté, co gólman Sommer vyrážel dělovku Malena pouze před sebe, a pak skóroval ve 32. minutě i sám nizozemský forvard, který po Reusově uvolnění pohotově zužitkoval svou sólo akci.

V 70. minutě Reus připravil třetí přesný zásah Dortmundu v pořadí, přihrával do šestnáctky na střídajícího Wolfa, který pumelicí přelstil Sommera. V 74. minutě se gólově prosadil i další náhradník, a to jeden z nejsledovanějších talentů v Evropě, svou první branku v rámci tohoto ročníku zaznamenal Moukoko, jehož oslovil Reus. V 81. minutě podruhé v utkání zaúřadoval stále neúnavný Reus, jenž překonal Sommera po výstavní kolmici od Hummelse, a v samém závěru udeřil Can z penalty, kterou sudí Fritz nařídil za faul Bensebaïniho na Wolfa ve vápně.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Greuther Fürth 4:1

20.02.2022 15:30

Góly: 47. Robert Lewandowski, 61. Sebastian Griesbeck (vl.), 82. Robert Lewandowski, 90+1. Eric Choupo-Moting - 43. Branimir Hrgota

Před týdnem Bayern selhal na půdě Bochumi, chuť si nespravil ani v Lize mistrů v Salcburku, a i když v bavorském derby proti Fürthu rozhodně nezazářil v prvním poločase, dočkal se ve finále po dvouzápasovém půstu bez vítězství očekávaného tříbodového zisku. Poslední celek bundesligové tabulky se za své vystoupení nemusí stydět, favoritovi statečně konkuroval.

Domácí působili v prvním dějství na své poměry opravdu mdlým dojmem. Budiž příkladem fakt, že možná tu nejnebezpečnější střelu v rámci této části zápasu vyprodukoval ve 3. minutě Tolisso, jehož slabý pokus každopádně hravě lapil gólman Linde. Naopak na druhé straně se v daleko lepší pozici zjevil Leweling, jenž se řítil sám na brankáře Ulreicha, toho nicméně v tutovce nepřelstil. A i kdyby ano, asi by trefa nebyla uznána pro jeho předchozí faul vůči bránícímu Hernándezovi, situaci by zřejmě nepochybně začali zkoumat rozhodčí u videa.

Krátce před obrátkou se každopádně již Fürth propracoval k senzačnímu vedení. Hrgota svou levačkou rozehrál přímý volný kop z velmi výhodného postavení, a byť zeď neobstřelil, jeho pokus tečoval v ní stojící Sabitzer, od něhož balón doputoval přesně pod břevno. Možná jen dobře, že Bayern tento nepříjemný moment musel překousávat. V kabině bylo pravděpodobně hodně rušno, do druhé půle vstoupil určitě daleko lépe a nastartoval se k potřebnému obratu.

Sotva hlavní arbitr Hartmann udělil svou píšťalkou pokyn k zahájení druhé půle, už se uvedl na střeleckou listinu Lewandowski, který z blízkosti na zadní tyči využil pobídky Gnabryho z pravé strany, meruna se přitom k němu odrazila od Choupa-Motinga, jenž si tedy těsně po svém příchodu na hřiště z lavičky zapsal na své konto asistenci. Od té doby byl Bayern po sukcesu hladový, tlačil se do koncovky a k cíli zdárně dokráčel. Fürth ho však i nadále trápil.

Poté, co v 61. minutě výběr Stern des Südens zasadil soupeři druhý gólový úder, to když si Müllerovu přihrávku srazil do vlastní sítě nešťastně stoper Griesbeck, mohli hosté opětovně rozvlnit síť zásluhou Christiansena v 67. minutě, jenže ten trefil pouze brankovou konstrukci. V 82. minutě Bayern zřejmě nadobro zlomil odpor svého protivníka, Süle našel hlavičkou na vzdálenější tyčce skórujícího Lewandowského. A výhru pečetil v nastavení Choupo-Moting.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 1:0

19.02.2022 18:30

Góly: 84. Anthony Modeste

Kdo jiný se mohl postarat o jedinou branku utkání než Anthony Modeste? Francouzský útočník se prosadil v této sezoně popatnácté a má výrazný podíl na tom, že Kozli bojují o evropské poháry. Eintrachtu patří po třiadvaceti kolech post v polovině tabulky.

Úvodní minuty přinesly spíše nepřesnosti. A když už se domácí Dejan Ljubičić dostal ke střele, byla okamžitě sražena do bezpečí. Podobně to dopadlo na opačném pólu hrací plochy při akci Sebastiana Rodeho. V 18. minutě byl znovu vidět Ljubičić. Kevin Trapp však jeho střelu výborně vyrazil, což dokázal zopakovat i za dalších deset minut při zakončení Sebastiana Anderssona.

Rafael Borré si při svém pokusu věřil, leč neskončilo to ničím, na co by se mělo vzpomínat. Zbytek úvodního dějství přinesl spíše bojovný fotbal. Po změně stran se ujal rozehrávky přímého kopu z velice nadějné pozici Salih Özcan. Míč však mířil o kousek nad břevno. Také Daichi Kamada se pokusil vsítit úvodní branku zápasu, což se mu k nelibosti kouče Olivera Glasnera nepodařilo.

Po hodině hry vhodil Florian Kainz aut do vápna Marku Uthovi, jehož ránu z úhlu zvládnul Trapp vyrazit. Poté střílel nepřesně Djibril Sow. Ani Anthony Modeste, jenž se na trávník dostal až coby střídající hráč, se svým zakončením v 79. minutě nepochodil. K radosti většiny z deseti tisícovek diváků a divaček na RheinEnergieStadionu se dočkal v minutě čtyřiaosmdesáté.

Jednoduše vystihnul nepovedenou rozehrávku soupeře a přízemní střelou pravačkou nedal vybíhajícímu gólmanovi šanci - 1:0. Orli už nedokázali směrem dopředu nic vymyslet, takže poosmé prohráli. Tohle zaváhání se pokusí odčinit za týden, kdy doma přivítají Bayern Mnichov. Na klub z města nad řekou Rýn čeká poslední Greuther Fürth.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 1:2

19.02.2022 15:30

Góly: 36. Jonas Wind - 74. Jacob Bruun Larsen, 78. Andrej Kramarić

Vlci tak prohráli už podvanácté v sezoně, přičemž v této statistice jim patří po Fürthu druhá příčka (sdílí ji se Stuttgartem). Naopak TSG, v jehož dresu odehrál Pavel Kadeřábek jeden poločas, během kterého si připsal asistenci na gól, nadále hrají o Ligu mistrů.

Po necelé čtvrt hodině měl hned dvě šance Ihlas Bebou. Jenže při první nastřelil jednoho z obránců, zatímco druhý pokus se mezi tři tyče nevešel. Ve 27. minutě se Ridle Baku dožadoval odpískání penalty, jelikož měl dojem, že David Raum zahrál ve vlastním vápně rukou. Sudí Zwayer ale nechal pokračovat ve hře.

Ve 36. minutě Maximilian Philipp procedil míč mezi dvěma obránci na Jonase Winda, který z levé strany vápna pravačkou parádně zavěsil - 1:0. Autor branky se záhy dostal k další střele. Olivera Baumanna s ní nepřekonal. Ve 40. minutě si zaběhnul za obranu Max Kruse. Míč bohužel nezpracoval podle představ, čímž brankáři výrazně usnadnil situaci.

Ve druhém dějství trvalo celých dvacet minut, než došlo na zajímavější střelu. Koen Casteels s ní neměl problémy. Domácí jednička si stejně přesvědčivě počínala i za další čtyři minutky, kdy si na ní vylámal zuby Benjamin Hübner. V 73. minutě nestačily Roussillonovi ani dvě střely na to, aby potěšil kouče Floriana Kohfeldta.

A tak se stalo, že se do centru Pavla Kadeřábka ukázkově položil Jacob Bruun Larsen a svými nůžkami našel pravý dolní roh wolfsburské svatyně - 1:1. Hned potom pálil nepřesně Kramarić. Chorvatský forvard, který na MS 2018 získal stříbro, se prosadil až v 78. minutě, když z hranice malého čtverce uklidil do sítě Raumovu přihrávku - 1:2.

Za necelých 240 sekund mohl přidat druhý zásah v zápase Jonas Wind. Baumann se proti jeho hlavičce ukázkově vyznamenal. Krátce před vypršením řádné hrací doby sice domácí skórovali, jenže kvůli ofsajdu nemohl gól platit. V poslední nastavené minutě ještě zazdil svoji šanci Bebou. Mrzet ho to ale nemuselo.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Bochum 1:1

19.02.2022 15:30

Góly: 56. Armel Bella-Kotchap (vl.) - 90+4. Eduard Löwen (pen.)

Klub z Mercedes-Benz Areny se nadále v této sezoně trápí. Po vlastním gólu Armela Bella-Kotchapa to vypadalo, že se pátá výhra stane realitou. Jenže nakonec z toho byla pouze remíza, kvůli které zůstává výběr Pellegrina Matarazza předposlední. VfL má na sestupové pásmo po třiadvaceti kolech sedmibodový náskok.

V 9. minutě se Gerrit Holtmann na levém křídle uvolnil a ve vápně vyprodukoval přihrávku, kterou Miloš Pantović nedokázal přetavit ve vedoucí zásah, přestože stál necelé čtyři metry před bránou. Následně pálil vedle Chris Führich. Ve 27. minutě mířil nad Jürgen Locadia a vzápětí jej napodobil spoluhráč Danilo Soares.

V závěru poločasu nejprve neseřídil optimálně mířidla Omar Marmoush a po něm Konstantinos Mavropanos našel hlavou pouze střed brány, kde stál připravený Manuel Riemann. V 51. minutě se ke střele zpoza šestnáctky dostal opět Marmoush. Egyptský fotbalista, který na letošním Africkém poháru národů došel s reprezentací své země až do finále, cílil o kousíček vedle levé tyče.

Do zakončení se dostal krátce po svém příchodu na hřiště Takuma Asano. Ani on prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V 56. minutě Tiago Tomás pelášil sám na Riemanna, který se překonat nenechal. Portugalský útočník tak nenavázal na svoje týden staré vystoupení proti Leverkusenu, ve kterém se prosadil hned dvakrát.

Při následném rohovém kopu si Armel Bella-Kotchap smolně srazil míč do vlastní brány - 1:0. Pojistku chtěl přidat po sedmdesáti minutách Chris Führich. Gólmana však neohrozil. V 78. minutě se sám před mužem v rukavicích ocitnul Orel Mangala. Druhý zásah v zápase se díky výbornému zákroku nekonal. Atakan Karazor se pak uchýlil k lobu z poloviny hřiště, což dokázal Riemann včas přečíst a stihnul se vrátit.

V 83. minutě byli die Unabsteigbaren hodně blízko vyrovnání. Míč se z hlavy Sebastiana Poltera snesl jenom na tyč. Poté se ke střele dostal Wataru Endo. Bochumská jednička svůj tým znovu podržela. V nastaveném čase ale Mavropanos při snaze odkopnout míč fauloval Poltera a rozhodčí Harm Osmers ukázal na značku pokutového kopu. Eduard Löwen zvolil správnou stranu, takže vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SC Freiburg 1:2

19.02.2022 15:30

Góly: 16. Michael Gregoritsch - 4. Nils Petersen, 26. Nico Schlotterbeck

Skvadra Christiana Streicha v posledních týdnech nepředvádí spolehlivě vyrovnané výkony, jako tomu bylo v podzimní části sezony. Nicméně post zaručující účast v Lize mistrů je stále velice blízko. Naopak FCA zůstávají po jedenácté prohře nadále nebezpečně zapojeni ve hře o sestup.

Hosté ve WWK Areně nemohli začít lépe. Běžela teprve 4. minuta, když Roland Sallai poslal z pravé strany výtečný centr na přední tyč, kde se hlavou přes stínujícího Iaga prosadil Nils Petersen - 0:1. Ještě během úvodní desetiminutovky málem navýšil skóre Jeong Woo-yeong. Rafal Gikiewicz tentokrát svůj tým podržel.

Následně zkusil štěstí Florian Niederlechner. Síť sice trefil, leč pouze z boku. Po čtvrthodině Freiburští dvakrát propadli v defenzivní činnosti, čehož využil Niederlechner, když posunul míč na Michaela Gregoritsche, jehož přízemní střela zpoza vápna byla dostatečně razantní na to, aby Mark Flekken nedokázal zasáhnout - 1:1.

V minutě pětadvacáté se zase připomněl jihokorejský reprezentant ve službách klubu z Bádenska-Württemberska. Na polského brankáře nevyzrál. To se podařilo až při následující akci Nicovi Schlotterbeckovi, který využil toho, že muž v rukavicích balon po rozehraném signálu pouze přibrzdil a z bezprostřední blízkosti zařídil svému mančaftu vedení - 1:2.

Ve druhém poločase se na první střelu čekalo skoro čtvrt hodiny. Jeong Woo-yeong však mířil vedle. Po šedesáti minutách to zkusil z přímého kopu Vincenzo Grifo. Gólman balon neudržel, jenže Nicolas Höfler zařízení minul. Do konce zápasu měli Weinzierlovi svěřenci ještě dva dobré pokusy na vyrovnání. Ovšem ani Gregoritsch, ani v nastaveném čase Finnbogason si neporadili podle svých představ, přestože opravdu mnoho nechybělo.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Union Berlín 1:0

19.02.2022 15:30

Góly: 53. Masaya Okugawa

Klub z Berlína bojuje o pohárové příčky, a tak si nemůže dovolit ztráty s celky, které hrají o udržení v Bundeslize. Nicméně svěřenci Franka Kramera z posledních osmi duelů nebodovali pouze v jediném, takže je rázem nutné hledat největší kandidáty na sestup jinde.

V 8. minutě se na hranici vápna opřel do balonu domácí Sebastian Vasiliadis, ale Timo Baumgartl v obraně výborně zakročil. Po uplynutí úvodní desetiminutovky přišla řada na Patricka Wimmera, který orazítkoval tyčku. Po čtvrt hodině bylo hodně rušno před Stefanem Ortegou, který si nakonec dokázal celou nepřehlednou situaci pohlídat.

Následně hlavičkoval mimo tři tyče Guilherme Ramos. Ve 36. minutě poslal Sheraldo Becker centr na Taiwa Awoniyiho. K zakončení se ovšem po odrazu dostal Rani Khedira, ale kouče Urse Fishera nepotěšil, protože mířil nad. Poločas uzavřel opět Becker centrem před bránu, kde do míče trknul hlavou Sven Michel. Bohužel pro die Eiserner o kousíček minul vzdálenější (levou) tyč.

Po změně stran byli hosté aktivnější, avšak jako první skórovali domácí. Psala se 53. minuta, když defenziva pozapomněla na Masayu Okugawu, kterého výborně našel Patrick Wimmer. Křižná střela japonského záložníka byla pro Andrease Lutheho nechytatelná - 1:0. Po hodině hry o sobě dal vědět Janni-Luca Serra, avšak kulatý předmět na místo určení nedopravil.

V 66. minutě zazlobil Taiwo Awoniyim Ortegu ale nepřekonal. Na začátku závěrečné desetiminutovky střílel Fabina Kunze. Vedení svého týmu kvůli vynikajícímu zákroku gólmana nenavýšil. V nastaveném čase Union soupeře zmáčknul. Jenže Ryersonův centr nasměroval Andreas Vogelsammer jenom do Ortegových rukavic. A krátce před finálním hvizdem minul Kevin Möhwald.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 3:2

18.02.2022 20:30

Góly: 57. Aarón Martín Caricol, 84. Jean-Paul Boëtius, 88. Marcus Ingvartsen - 35. Patrik Schick, 74. Lucas Alario

Ani jubilejní dvacátá branka Patrika Schicka nestačila jeho týmu ve 23. kole na bodový zisk. Svěřenci Bo Svenssona v závěru dokázali otočit skóre a v tabulce se nadále drží ve hře o poháry. Bayer nemusí nad šestou prohrou v sezoně příliš smutnit, jelikož mu zůstane minimálně čtyřbodový náskok.

V 6. minutě převzal Kerem Demirbay přihrávku od Wirtze a jeho dobrá střela byla nakonec sražena na roh. Následně z hranice vápna vyslal přízemní pokus aktivní Anton Stach. Lee Jae-sung se včas rozkročil, jenže Lukas Hradecky balon za svá záda nepustil. Po čtvrt hodině se dostal na dostřel svatyně hostujícího celku také Silvan Widmer. Nicméně se dostal už dost z úhlu, čímž muži v rukavicích usnadnil úlohu.

Ve 30. minutě se dostali za obránce Jonathan Burkardt a Karim Onisiwo. První přihrál druhému, kterého však v poslední chvíli mírně rozhodil dobíhající Piero Hincapié, takže místo skórování do odkryté klece míč nenašel adresáta. Za pět minutek převzal Patrik Schick ve vzdálenosti nějakých osmnácti metrů od brány přihrávku od Demirbaye.

Český útočník se s balonem otočil, aby okamžitě levačkou vystřelil. Bránící Moussa Niakhaté tečoval zcela nechytatelně pro Robina Zentnera - 0:1. Do konce poločasu se pokusil vyrovnat pouze Onisiwo, avšak svůj volej nedokázal poslat mezi tři tyče. Na začátku druhého dějství se autor jediné dosavadní trefy zranil a nahradil jej Lucas Alario.

Deset minut po svém příchodu na hřiště musel argentinský forvard sledovat, kterak kvůli jeho a Demirbayově rozestoupení se ve zdi dává Aarón Martín z přímého kopu vyrovnávací gól - 1:1. Po hodině hry španělský střelec ze standardní situace centroval na hlavu Karima Onisiwa, po které se kulatý předmět zastavil až v síti. Rozhodčí Benjamin Cortus ale vzápětí tento zásah odvolal, jelikož v ofsajdu stojící Niakhaté bránil gólmanovi ve výhledu.

V 68. minutě musel Zentner krotit šanci Alaria. Za dalších 300 sekund se mu to už nepodařilo, neboť rána z první pod břevno byla nechytatelná - 1:2. Další velkou šanci devětadvacetiletý Jihoameričan neproměnil, protože se ocitnul až příliš blízko muži v rukavicích. Mohuč se tak opětovně dočkala srovnání stavu.

Jonathan Tah odhlavičkoval dlouhý aut jenom na hranici šestnáctky k Jean-Paulovi Boëtiusovi, jenž svým famózním volejem potvrdil, že je pro die Nullfünfer velice platným hráčem - 2:2. Za čtyři minutky se ve shluku těl nejlépe orientoval střídající Marcus Ingvartsen a jeho pomalá, přízemní střela se ukázala býti vítěznou - 3:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov23181474:2655
2.Borussia Dortmund23161663:3649
3.Bayer Leverkusen23125660:3941
4.RB Lipsko23114849:2837
5.TSG Hoffenheim23114845:3537
6.SC Freiburg23107636:2637
7.1. FC Köln2398635:3735
8.1. FSV Mainz 0523104934:2634
9.Union Berlín2397729:3134
10.Eintracht Frankfurt2387833:3531
11.VfL Bochum23851025:3329
12.VfL Wolfsburg23831224:3527
13.Borussia Mönchengladbach23751130:4626
14.Arminia Bielefeld23510822:2925
15.Hertha BSC23651225:5123
16.FC Augsburg23571125:4022
17.VfB Stuttgart23471227:4319
18.Greuther Fürth23341621:6113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
bobis21

Nádherný zápas Takhle dobře jsem snad Mainz ještě hrát neviděl, zasloužená výhra

Reagovat
Arnar Resmusonn

Perfektní zápas Mainz jsem rád že jsem se díval. Vždy je paráda, když to tým nevzdá...moc jsem nepochopil , proč neuznal ten gól na 2:1 nakonec to dopadlo pro domácí dobře

Reagovat
Liquid

Brémy

Reagovat
Setwo

Modeste super sezóna

Reagovat
Rudnevs

Kölnu to vyhral sám včera. Inak to bol neskutočne vyrovnaný zápas. Za Frankfurt sa do šancí tiež dostali Lindström či Kamada, ale tam práve bolo vidno, ako s tým naložili, že to nie su tak rozdieloví hráči ako Modeste. Neskutočné čo sa okolo neho stalo, minulý rok absolutne nepotrební a teraz je opäť taká hviezda. Komentátori celý čas od začiatku hovoria len o tom, či nastúpi Modeste a kedy nastúpi Modeste, ako keby to bol nejaky Lewandowski. Celkovo poklona pred Baumgartom, že aj z hráčov, čo vyzerali donedávna ako dreváci, je taký skvelý tím (a tým nemyslím len Modesta, ale trebárs aj Schmizt a podobne)

Reagovat
andrew96

Dlouhodobě skvěle fungující SCF, úžasní Effzeh s bekovkou, obrat FSV o 180, pokračující pohádka Unionu... komu tu Evropu přát víc, sakra.

Reagovat
cologneFC

Effzeh má ešte minimálne rok čas

Reagovat
andrew96

Pravda, hlavně už nebuďte jojo.

Reagovat
db18

Union z ligy, Freiburg z poháru... snad.

Reagovat
Rudnevs

Union už by som si vyškrtol, tí sú po odchode Kruseho nahraní.

Reagovat
Mönchengladbach

Adolf H*t*er VEN!

Reagovat
Eichel

Čo sa to s tým tímom stalo od ohlásenia odchodu Ruže do BVB? Ja som ešte v lete dúfal, že by sa podaril Thuram k Spurs

Reagovat
db18

To taky sehrálo roli. Kolem Hofmanna, Zakarii, Thurama, Gintera a Plei začali kroužit velkokluby. Z toho myslím, že třem ze jmenovaných hráčů myslím letos konči smlouva, takže můžou být hlavou trochu jinde (kdyby to byl jeden/dva, tak se to ztratí, ale takhle je to skoro celá osa týmu), do toho vyhořelý Eberl...

Hütter pak přišel v (pro něj) nevhodný moment...

Reagovat
Eichel

ďakujem

Reagovat
db18

Gladbášek

Reagovat
bayern987

Reagovat
bobis21

Ještě že jsem dnešní zápas nestíhal sledovat letos už fakt nezbývá než doufat v záchranu ...

Reagovat
smazaný uživatel

No ty kravo Reus

Reagovat
Rothbard

Gladbach tzv. na Everton.

Reagovat
smazaný uživatel

Marco fantastický aj v skoro 33 rokoch, len nechápem, prečo nešiel na tú penaltu, mohol mať 3+3 v zápase, čo by bolo neskutočné. Ináč už len 2 góly mu chýbajú na Zorca a 5 na Burgsmüllera, to by mohol dať ešte v tejto sezóne a reálnych je aj 21 gólov, ktoré mu chýbajú k vyrovnaniu najlepšieho strelca v histórii BVB Preisslera. Kontrakt mu končí budúci rok v lete, tak snáď to ešte chvíľu potom potiahne a prekoná tie strelecké rekordy v BVB

Reagovat
Kucka

A rozloučit se titulem v poslední sezoně

Reagovat
Kepy_FCB

a to nehrál Erling...

Reagovat
AjaxFans

V Německu se nadělovalo

Reagovat
jsemdement

Dortmundsky princ Reus.

Reagovat
Igli

Spadne ta Hertha? Možná by je to z dlouhodobého pohledu i probralo..

Reagovat
janinho

preco nesiel na tu penaltu? mohol mat 3+3. nepozeral som tak neviem ci to bolo po faule na neho alebo preco akoze can mal potrebu zobrat mu hattrick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele