Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kryštof před finále poháru: Vary budou favoritem, ale věříme si

České Budějovice potvrdily v semifinále Českého poháru roli favorita, když porazily Ostravu 3:0. Už v pondělí narazí ve finále na Karlovarsko, se kterým Jihostroj v této sezoně dvakrát prohrál. Favorit nejsme, ale to neznamená, že si nepůjdeme pro vítězství, říká Martin Kryštof.

V prvním utkání Jihostroje ve Final Four se drama nečekalo. Ostrava ale ukázala kvalitu a donutila Jihočechy přepnout na vyšší obrátky. „Bylo vidět, že v prvním setu to bylo na obou stranách poměrně dost nervózní. V pravou chvíli jsme se dokázali dát do kupy, odztrátovali jsme a šňůrou dvou tří bodů jsme se vrátili na vítěznou vlnu. To provázelo celý zápas. Za výhru a postup do finále jsme samozřejmě rádi,“ hodnotí nedělní utkání Martin Kryštof.

Soupeřem Jihostroje ve finále Českého poháru bude Karlovarsko, které si v semifinálovém zápase poradilo s Libercem 3:1. „Zápas Karlovarska a Liberce jsme sledovali. Ale já za sebe to moc rád nemám, protože už mám hlavu nastavenou na náš zápas. Nicméně člověku to samozřejmě nedá a na zápas se koukne,“ přiznává šikovné libero českobudějovického klubu.

Nachystáme se hlavou a tělem, burcuje Kryštof

Martin Kryštof zná dobře nelichotivou bilanci Jihostroje proti Karlovarsku v aktuální sezoně. „Utkání ve Varech jsme si sami pokazili, když jsme prohráli 2:3. Domácí zápas nemá cenu rozebírat – celý se nám nevydařil. Bilanci mají lepší, budou favoritem a my naopak můžeme jít konečně do zápasu s tím, že favorit nejsme. Nicméně to neznamená, že si nepůjdeme pro vítězství. Věříme si. Kdy jindy? Musíme!“ vypráví nejzkušenější hráč Jihostroje.

Jihostroj porazil v semifinálovém souboji Ostravu jednoznačným výsledkem, což by mohla být podle Martina Kryštofa výhoda. „Utkání s Ostravou považuju za lehčí, než byl pro Karlovarsko zápas s Libercem. Tam to bylo hodně emotivní a Karlovarsko si muselo sáhnout na dno. Nás tohle zase potkalo ve čtvrtfinále poháru proti Praze. Nachystáme se hlavou a tělem na zítřejší zápas a porveme se o Český pohár,“ uzavírá Kryštof. Pondělní finále domácího poháru proti Karlovarsku začíná v Teplicích od 17 hodin a přímým přenosem ho odvysílá ČT sport.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, Jihostroj, budějovice, Martin Kryštof, finále, Karlovarský kraj, České Budějovice, Ostrava, Český pohár, Liberec, Praha

Kryštof před finále poháru: Vary budou favoritem, ale věříme si  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.