Herec Petr Németh si užívá klasiku i divadelní punk

21. únor 2022

Herec Západočeského divadla v Chebu Petr Németh se mimo svou profesi moderování vyhýbá. V aktuální sezoně, tedy Sezoně nového začátku, se ovšem stává nastupující moderátorskou hvězdou v inscenaci Norma Fostera Sex na vlnách.

V jednom komerčním rádiu by rád ohromil posluchače a strhnul žebříčky poslechovosti. „Chci moderovat sex naživo, který by tam v rolích Betsy a Loua měli provozovat Vladimíra Vítová a David Beneš,“ prozrazuje Németh o roli Eddieho.

Divákům zprostředkovává sérii ztřeštěných situací ve hře Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách. Tam se spolu se dvěma kolegy pokouší zprostředkovat dílo anglického dramatika.

Herec Západočeského divadla v Chebu Petr Németh ve hře Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách

Diváci ho mohou vidět třeba v mnoha ženských rolích, takže i jako Julii nebo Ofélii. „Je to hodně punkové představení,“ podotýká.

Díky dalším rolím oslovuje návštěvníky divadla i v klasice. Se stává třeba mladým Odysseem ve hře Odysseus nastudované podle Homérpova nebo Kleantem v Moliérově hře Tartuffe.

Jak je možné sehrát plejádu rolí v jediném představení přibližující Shakespeara, co zažije jako Odysseus a jaké role ještě v současné sezoně Petra Németha čekají? I to si můžete poslechnout v dalším díle seriálu Divadelní proměny.

autoři: Josef Šorfa , nkr
Spustit audio

Související