bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vítězné návraty brankářských odpadlíků! Slaví hrdý táta i Zloděj hamburgerů

21. února 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Od dubna 2018 v NHL nechytali. Téměř čtyři roky zůstávali zaparkovaní na farmách, týmovým autobusem objížděli mnohdy o poznání skromnější arény a lokace. Teď se Andrew Hammond a Jean-François Bérubé v jediný den do nejslavnější ligy vrátili a oba pomohli svým mančaftům k triumfům! Ano, outsideři zase jednou zažili inspirativní příběh se šťastným koncem. Mimochodem, Hammond zazářil proti newyorským Islanders. Mančaftu, kde paradoxně Bérubé zanechal svou nejvýraznější stopu.

O Hammondovi, přezdívaném podle kreslené postavičky z reklam na McDonald's, byla nedávno řeč.

Montreal ulovil čtyřiatřicetiletého Kanaďana při výměně s Minnesotou a v noci na pondělí mu dal první šanci mezi třemi tyčemi. "Mám na to, abych v NHL chytal a vedl si dobře," ujišťoval "Hamburglar" nevěřící Tomáše.

Prostor pro pochybnosti tu byl, vždyť od Hammondovy fenomenální ottawské jízdy už uplynulo sedm let. Od poslední výhry mezi elitou šest (9. dubna 2016), od posledního mače čtyři (22. dubna 2018). Hammond ovšem obstál, 30 zákroky pomohl Habs k výhře 3:2 po samostatných nájezdech.

"Zloděj hamburgerů" inkasoval dvakrát ze hry a jen jednou při dovednostní disciplíně. "Chytal dobře," znělo i z kabiny poražených. "Na tuhle chvíli jsem se připravoval čtyři roky. Jsem rád, že jsem se jí dočkal. Za tu příležitost jsem vděčný," prohodil Hammond.

Nadšením se tetelil i Bérubé, kterému se říká jednoduše JF. "Chci si teď prostě tenhle moment užít. Potřebuju to vstřebat. A rád bych oslavil vítězství se spoluhráči," řekl po jednoznačné výhře Columbusu nad Buffalem (7:3).

Bérubé se v kleci, kam se na nejvyšší úrovni postavil poprvé od 6. dubna 2018, rozhodně nenudil. Kryl 33 střel a coby záskok zraněného tandemu Elvis Merzlikins, Joonas Korpisalo (oba trápí potíže v dolní části těla) jednoznačně obstál.

 "Snažil jsem se stíhat tempo hry a zůstat soustředěný," dodal s tím, že jeho návrat do NHL sledovala na vlastní oči i žena s teprve devatenáctiměsíčním synem Caydenem.

"Tohle vítězství je pro něj. Byl to výjimečný okamžik, když jsem přijel na rozbruslení k mantinelu a Cayden se mi díval do očí," podotkl Bérubé, jemuž se v minulosti povedlo odchytat 21 partií za zmíněné Ostrovany. Poté paběrkoval, podobně jako Hammond, teď je zpátky. Už jako otec.

Pokud jste při pondělku potřebovali slyšet povzbudivou story, tak tohle byla ona.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.