InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Senioři se pokusí uplavat s Arnoštem Petráčkem svůj denní rekord

ČESKÉ BUDĚJOVICE – V úterý, v magický den plný dvojek 22. 2. 2022 ve 14 hodin, mohou zájemci dorazit na českobudějovickou plovárnu na společné plavání s Arnoštem Petráčkem. „Pokusíme se společně s Arnym vytvořit rekord v naplavaných metrech za jeden den. Pokud s námi nemůžete plavat, přijďte v 15.15 hodin do klubovny v sokolovně na krátké povídání s Arnym o jeho sportovní kariéře, o plaveckých úspěších, o životě,“ pozval František Batysta z Klub Aktiv.

 

Arnošt Petráček je paralympijský plavec, který v roce 2016 získal na letních paralympijských hrách zlatou medaili v plavání na znak na 50 metrů. Loni získal na Letních paralympijských hrách v Tokiu stříbrnou medaili.

Do celorepublikové soutěže Přeplavme svůj La Manche se přihlásilo celkem 28 seniorských družstev z celkem 22 měst republiky. Za českobudějovický tým plave 269 plavců. Průměrný věk účastníků je rovných 70 let, nejstaršímu je 86 let. „Osmdesátníků máme v našem týmu rovných deset. Po zapsání všech obdržených záznamů do pondělí 21. února plavci společně uplavali 772 640 metrů. Pokud připustíme, že úžina mezi Anglií a Francií měří přibližně 34 kilometrů, potom tuto vzdálenost překonali již dvaadvacetkrát," poznamenal František Batysta.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace