Vstupenky online

Hokej na dřeň je tu! Vsetín v červených dresech vyjede na Frýdek-Místek

Jan Tajzler • 22.02.2022

Středa přinese na Lapači už šesté pokračování akce Hokej na dřeň, soupeřem pro toto speciální utkání, ve kterém Valaši vyjedou v červených dresech, bude nepříliš oblíbený soupeř z Frýdku-Místku. Rysi se nachází v napjatém pásmu tabulky, když rozdíl mezi šestou pozicí zaručující přímý postup do play-off a play-down činí stále pouhých šest bodů. Frýdek-Místek to má k oběma částem sezony stejně daleko. Vsetín bude chtít v domácím prostředí upevnit získanou 2. pozici a vůbec poprvé v sezoně konkurenta z moravskoslezského pomezí porazit. Bitva Valachů s třineckou farmou odstartuje ve středu od 17:30.

Hokej na dřeň už pošesté!

To číslo zní 220 a letos dostaneme další šanci jej navýšit. Po roční pauze se totiž na Lapač vrací Hokej na dřeň! Cílem tradiční akce je získat potenciální dárce pro Český národní registr dárců dřeně, do kterého se v minulosti přímo na vsetínském zimním stadionu zapsalo už dohromady přes dvě stě hokejových fanoušků. Další budou mít možnost ve středu 23. února v rámci utkání Vsetína s Frýdkem-Místkem.

  • Vstupenky získáte pod tímto odkazem (klikněte)
  • Od 16:30 bude znovu otevřena i pokladna č. 1 na stadionu
  • Odběrové místo najdete od 16:30 v rozcvičovně pod LED obrazovkou
  • Více informací o zápisu do registru najdete zde (klikněte)
  • Partner utkání: 

    Frýdek zabral, bude to stačit na play-off?

    Rysi bývali v minulých sezonách smolaři, do play-off se od postupu do druhé nejvyšší soutěže dostali pouze v nováčkovské sezoně 2016/2017. Každý rok třinecká farma vyhlašuje útok na vyřazovací boje, ale skutek utekl. Letos má však Frýdek-Místek stejně blízko k play-off jako nevyzpytatelnému play-down. Spoléhat se v klíčové fázi sezony může na giganta z Třince, který určitě nechce dopustit, aby jeho farmářský tým spadl zpět do 2. ligy.

    Frýdek-Místek zabral v pravou chvílí, nestabilní výkonnost vystřídala vítězná série, která čítala šest zápasů v řadě. Pak sice přišly porážky od Prostějova 1:3 a stejně tak i Vrchlabí, ale červenobílí opět nastartovali novou šňůru, když v posledních dvou zápasech porazili Sokolov 5:1 a naposledy si vyšlápli i na Jihlavu, kterou udolali 5:4 v prodloužení. Momentálně tak tým trenéra Trličíka drží 10. místo, které zaručuje účast v předkole, ale pozor, pouze o skóre je horší Vrchlabí a jen jediný bod ztrácí Šumperk a dva Poruba, která aktuálně okupuje pozici pro play-down. Na druhou stranu šestý Přerov je vzdálen pouze na rozdíl tří bodů.

    Střelec číslo jedna je ve Frýdku-Místku Filip Komorski (20+10), nejproduktivnějším mužem pak polský reprezentant Alan Lyszarczyk (13+31), jenž patří zároveň mezi nejlepší nahrávače v Chance lize. Nejen na Vsetín se pravidelně daří už frýdecko-místecké stálici Davidu Klimšovi (9+19). Dalším nebezpečným střelcem, který umí rozvlnit sítě soupeřových branek je Vít Christov (17+6). Útok disponuje také zkušenými borci prověřenými boji v nejvyšší soutěži, jména jako Rostislav Martynek, Vladimír Svačina nebo Roman Szturc určitě nechtějí být u bojů o záchranu, nýbrž v play-off. V čem je Frýdek-Místek špičkou ligy? Jsou to přesilové hry. Dopouštět se zbytečných faulů se proti rysům nemusí vyplatit, i díky výše uvedeným hráčům zvládne Frýdek-Místek využít každou čtvrtou přesilovou hru.

    Obranu drží vsetínským fanouškům velmi dobře známý Jakub Teper (5+17), který mimochodem také nahlédl do extraligového Třince. Přesné přihrávky pak posílá útočníkům Mikuláš Zbořil (2+20) i kdysi přerovská stálice měla příležitost nakouknout do extraligového hokeje. Na Lapači to zná také Daniel Krenželok (6+4). Brankoviště ve Frýdku-Místku střežil ve většině případů Samuel Baroš s úspěšností zákroků přes 91 procent a průměrem inkasovaných branek na zápas 2,61, nasadit však mohou rysi také Frederika Foltána.

    Cíl Vsetína? Upevnit 2. místo a poprvé Frýdek porazit

    Valaši v minulém týdnu dokázali zaznamenat tří vítězství, která je konečně posunula ke kýženému 2. místu, to měli Vsetínští už několikrát v sezoně na dosah. Poslední bitva na ledě sestupujícho Havířova však dala Vsetínu zabrat, když ve Slezsku musel otáčet nepříznivé skóre z 0:1 na konečných 2:1. Pod třetí výhru v řadě se brankami podepsali kapitán Vít Jonák (15+21) s Davidem Vítkem (4+4). Díky tomu je aktuálně vsetínský tým na již zmíněném 2. místě, které drží o jediný bod před Třebíčí a dá se očekávat, že ve zbytku základní části se o tuto pozici bude přetahovat právě s konkurentem z Vysočiny.

    Vsetín netradičně nastoupí ve stejné barvené kombinaci jako jeho středeční soupeř. V rámci akce Hokej na dřeň oblékne valašský tým namísto tradiční zelenožluté červené dresy. Přinese tato barva Valachům štěstí proti neoblíbenému soupeři? Frýdek-Místek je jedním z mála týmů, kteří dokázali vyloupit Lapač, když zde 23. října 2021 zvítězil 5:1 a vůbec poprvé v sezoně odcházel Vsetín z domácího ledu bez bodového zisku. Odveta v Polárce přinesla tradiční obrázek, Vsetín dlouho držel vedení, aby o něj nakonec přišel a znovu z moravskoslezského pomezí odjel s prázdnou, podlehl 2:4. Přichází čas odvety? Vsetínu by se to hodilo, mnohem víc však body potřebuje Frýdek-Místek, můžeme se tedy těšit na další atraktivní bitvu.

    Sestavy v posledním kole:

    Vsetín: Málek – Hryciow, Ondračka, Š. Jenáček, Říha, Smetana, Štach, J. Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Půček, Pitule, Hořanský – Berger, Vlach, Gago – Vítek, Březina, Klímek.

    Frýdek-Místek: Baroš - D. Krenželok, Teper, Zbořil, Ogurcov, Ciura, Matyáš, Korím - Šedivý, Bartoš, Šlahař - Łyszczarczyk, Komorski, Kurovský - Christov, Peterek, Martynek - Hrubec, Klimša, Blaško.

    banner pod článkem