Helena (82) počítač ocenila při karanténě: Nutnost, ale ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Helena (82) počítač ocenila při karanténě: Nutnost, ale ...

Helena bere internet jako součást dnešního života.
Helena bere internet jako součást dnešního života. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Helena Pšenčíková (82) ze Zlína si život bez internetu už nedovede představit. Zvláště po dobu covidové karantény byl podle ní k nezaplacení.

Dlouholetá prodavačka se s internetem poprvé setkala v roce 2002, tehdy však zajímal hlavně jejího manžela. „Ale když před deseti lety zemřel, začala jsem brouzdat taky. Na univerzitě třetího věku jsem dva roky studovala počítače,“ pokračovala paní Helena. „Je to fajn, dnes nutnost. Dozvím se spoustu zajímavostí, občas zkusím nějaký recept,“ líčí. Vadí jí ale všudypřítomné reklamy.

„Internet jsem ocenila, když se nedalo nikam chodit. S osmi kamarádkami se dvacet let pravidelně scházíme na kafe. Říkáme si Babtour. Když to nešlo, intenzivně jsme komunikovaly. Psaly jsme si, co děláme, posílaly zajímavosti a vymýšlely i úkoly,“ vysvětlila aktivní důchodkyně, která notebook zapíná každý den. „Teď zrovna píšu vzpomínky na začátky obchodu elektro-sklo- -porcelán ve Vizovicích v roce 1977. Ale internet krade čas a ten při něm rychle letí. Začtu se, a najednou je půlnoc,“ konstatovala.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.