Macháč na challengeru začal suverénně, Lehečka uhrál jen dva gamy s Kukuškinem

22. 2. 2022, 14:48
Aktuality 1
ATP CHALLENGER TOUR - Tomáš Macháč na halovém challengeru v italském Forlí začal suverénním vítězstvím nad Slovákem Lukášem Lackem. Ve francouzském Pau naopak svůj první zápas po senzačním rotterdamském tažení vůbec nezvládl Jiří Lehečka, nejlepší Čech v žebříčku ATP schytal "kanára" a s Michajlem Kukuškinem uhrál jen dva gamy.
Tomáš Macháč (© AFP)

Tomáš Macháč je na halovém challengeru v italském Forlí nasazenou jedničkou a úvodní zápas zvládl suverénně. Jednadvacetiletý Čech v něm nečelil jedinému brejkbolu a Slováka Lukáše Lacka přehrál snadno dvakrát 6-2.

Rodák z Berouna tak navazuje na úspěšný vstup do sezony. Po triumfu na challengeru v Traralgonu se znovu po roce dostal z kvalifikace do druhého kola Australian Open a před týdnem si v marseillské hale připsal premiérové vítězství v hlavních soutěžích turnajů ATP.

O čtvrtfinále si zahraje s vítězem duelu Napolitano - Ejupovic.


Lehečka uhrál jen dva gamy a po výprasku končí
Jiří Lehečka
před dvěma týdny zazářil v rotterdamské hale, když si vybojoval svůj debut v hlavních soutěžích akcí ATP a po skalpech Denise Shapovalova, Botice van de Zandschulpa a Lorenza Musettiho senzačně prošel až do semifinále. Tím si zajistil pozici české jedničky a premiérový posun do Top 100 žebříčku.

První utkání od parádního tažení však absolutně nezvládl. Na challengeru ve francouzském Pau, kde hrál v závěru loňského roku finále, za necelou hodinu ztroskotal hned v prvním kole po výprasku 0-6 2-6 od Michajla Kukuškina. Se zkušeným Kazachem jasně prohrál i na konci ledna v Montpellieru.

Dvacetiletý Čech si asi jen tak chuť nespraví, v následujících třech týdnech není přihlášen na žádný turnaj.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-lehecka-ceska-jednicka-prvni-stovka-posun-rozhovor.A220221_222827_tenis_ikuc
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist