Vstupenky online

Základní části mládežnických soutěží finišují. Juniory čeká Přerov i Písek

Helena Hegeďová • 22.02.2022

Dorostence čekají v letošní sezoně už jen čtyři zápasy, v toto týdnu se utkají s Havířovem a Porubou. Do finále se blíží i základní část Ligy juniorů a Valaši mají program více než nabití. Čekají je tři domácí zápasy, v kterých přivítají Přerov, Porubu a Písek.

Mládežnické soutěže míří do finiše. Dorostenci budou hrát ještě čtyřikrát, junioři mají před sebou posledních pět utkání základní části

Dorost

Po čtvrtečním utkání s Olomoucí je jasné, že dorostenci sestupují do druhé nejvyšší soutěže. Lídrovi skupiny E podlehli těsně 3:4 a stejným poměrem prohráli také doma proti Šumperku, kdy rozhodující branka padla ze samostatných nájezdů. V tomto týdnu se dorostenci utkají s Havířovem, který je aktuálně na sestupové pozici, ale stále ještě může dohnat šestibodovou ztrátu na Porubu. Ostravský celek bude vsetínským soupeřem v sobotním zápase.

Zápas: 24. 2. Vsetín - Havířov 19:15

O pěti z šesti přímých sestupujících je rozhodnuto. Na poslední příčce, která k pádu do nižší soutěže vede, je právě Havířov, který se však ještě může vyhoupnout výš. V posledních zápasech mají navíc Havířovští skvělou formu. Porazili Olomouc, s Šumperkem vyhráli po samostatných nájezdech a Přerov přehráli 2:1. Prohráli pouze s Porubou, což je v záchraně opět trochu přibrzdilo, protože právě na Ostravu stahuje Havířov šestibodovou ztrátu. Ofenzivně tým táhnou Samuel Karol Jung (10+10) a Adam Middleton (10+9).

Zápas: 26. 2. Poruba - Vsetín 13:45

Poruba je na čtvrté příčce a také musí bojovat, aby se jí netýkal sestup do nižší soutěže. V posledním kole nevstřelila ani branku a podlehla Olomouci, nestačila ani na Přerov, ale plně bodovala s Havířovem, Šumperkem a i se Vsetínem. S bilancí 15+22 je nejproduktivnějším útočníkem Poruby David Moravec, o dva body méně (19+16) má Maxim Vehovský. Mezi obránci je na čele kanadského bodování Štěpán Kršík (4+11).

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Čada – Stodůlka, Kučný, Šedlbauer (A), Kotrla, Herman – Rigo, Bartoněk, Koláček (A), Juráň (C), Vaněk, Kovář, Škarka, Budín, Frolo, Pejchal, Raušer.
Havířov: Maňásek– Valouch (C), Zielinski, Maršálek, Pilíšek (A), Vadovič (A), Jelének – Šlampiak, Ungr, Middleton, Jarolím, Hansel, Sedlák, Jung, Svozil, Zachariasz, Toma.
Poruba: Chylík – Pavlíček, Janeček, O. Jeřábek, Michalčík, Glos, Kalužík – Stasiuk, Moravec, M. Vehovský – Konečný, Šrubař, Veselý – Wardas, Wendelín, T. Vehovský.

Junioři

Junioři ztrácí na čtvrtou Porubu 11 bodů, takže stále mají šanci posunout se o příčku výš. Právě v Ostravě odehráli Valaši poslední utkání, které prohráli po nájezdech 4:5. Předtím ovšem porazili Warriors i Šumperk, hlavně v domácím utkání proti Mladým Drakům získali cenné body a svému soupeři naopak přitížili v boji o play off. Jelikož do konce základní části zbývají už jen dva hrací týdny a Vsetínu stále chybí odehrát pět zápas, nastoupí i nyní ke třem utkáním.

Zápas: 22. 2. Vsetín - Přerov 19:00

Přerov už má zajištěné prvenství v základní skupině, zároveň má nejméně odehraných zápasů z celé soutěže a je tedy velmi pravděpodobné, že svůj náskok bude ještě navyšovat. V minulém týdnu se Zubři utkali s oběma brněnskými celky. Na ledě Warriors nejprve vyhráli vysoko 10:3, ve šlágru s Technikou pak uhájili jednobrankové vítězství 3:2. Radim Hradil (28+37) je třetím nejproduktivnějším hráčem Ligy juniorů, v tabulce je hned za úderným duem Čoupek - Sever z Techniky. V top desítce je i Radim Kolařík (15+28).

Zápas: 25. 2. Vsetín - Poruba 19:15

Poruba je stejně jako Vsetín na pozici pro play-down. Jednu chvíli si mohli Ostravané boji o udržení vyhnout, nyní na třetí Šumperk ztrácí deset bodů a mají dva zápasy k dobru. V minulém týdnu ztratili cenné body s Technikou, když prohráli těsně 1:2. Chuť si Poruba spravila v utkání se Vsetínem, v kterém ani jednou nevedla, ale nakonec vyhrála po samostatných nájezdech. V pátek se se stejným soupeřem utkají znovu, tentokrát na Lapači. Nejproduktivnějším hráčem týmu je kapitán Matěj Halata (8+23), vyrovnanější bilanci mezi góly a asistencemi má Ludvík Lysoněk, který 28 bodů (14+14) posbíral v devětadvaceti utkáních.

Zápas: 27. 2. Vsetín - Písek 14:30

V neděli čeká Valachy souboj s vítězem západní skupiny. Písek v sezoně prohrál pouze pětkrát, sedmkrát remizoval. Vsetín hrál v Písku 14. listopadu a zvítězil 5:3. V listopadu také Králové naposledy odešli z nějakého utkání bez bodu, z posledních osmnácti duelů tak Jihočeši brali minimálně jeden bod. V minulém týdnu na lídra nestačil Havlíčkův Brod a Chrudim. Mezi střelce se v Písku řadí hlavně Jaroslav Kreuzman (29+18) a Jahor Hracholskij (28+15). V tabulce kanadského bodování mezi nimi najdeme ještě Ondřeje Peška (20+26).

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Tkadlec (Hořejší) – Liss, Prčík, Machů, Sýkora, Fojtík, Sviták, Mojžíš – Janíček, Maštalíř, Przybyla, Bednařík, Veselý, Bachánek, Ramert, Broža.
Přerov: Postava – Gréč, Hanák, Němec, Nesvadba, Holík, Kaprál, Pekr – Kleniar, Halík, Brázda, Hradil, Šilhavý, Kolařík, Fencl, Švejda, Hlávka, Buršík.
Poruba: Slíž – Fišara, Macias, Kelnar, Černý, Dinmukhammed, Ludvík – Siekierka, Lysoněk, Hradil, Kolat, Prokeš, Mikula, Hlaváč, Halata, Koudelný, Elze.
Písek: Lokajíček– Dohnal, Kurfürst (C), Hail, Kulvejt, Polák – Sochor, Lechnýř, Mikeska, Sládek, Andrle, Hála, Hrakholski, Dubský, Kreuzman, Hollar (A), Dubský, Pitel, Kříž

banner pod článkem