Prebsl stráví pod Ještědem rok a půl, ale během každého přestupního období si ho Slavia může stáhnout zpět. "Věříme, že Filip se na hostování v Liberci prosadí a naváže na spolupráci s trenérem Kozlem z reprezentace. Během zimní přípravy svými výkony rozhodně zaujal, takže mu přejeme, aby na prvoligové scéně uplatnil svůj potenciál a nabral zkušenosti, které v budoucnu zúročí opět v našem dresu. Důležité je pro něj především pevné zdraví," řekl pro klubový web sportovní ředitel slávistů Jiří Bílek.

Takács napodobí Ekpaie, který ze Slavie nabral směr Baník Ostrava při trejdu za Sora. "Laca trápily během podzimu zdravotní problémy, proto měl těžké se naplno probojovat do užšího kádru. I tak ale v zápasech, ve kterých za Slavii nastoupil, potvrdil, že má kvalitu," poznamenal Bílek.

Vršovické derby ovládla Slavia. V Edenu porazili Bohemians 1:0.
Vršovické derby rozhodl Olayinka. Navrátilec Kolář vychytal čisté konto

Mladý útočník Šmiga už se slávistickým béčkem trénoval, nyní se jeho přestup dotáhl.

"Je to pro mě obrovská příležitost. Jsem moc rád, že jsem mohl z Baníku přestoupit do Slavie. Je pro mě čest být v takovém velkoklubu, největším klubu v České republice," neskrýval nadšení. "Myslím si, že mou předností je technika a střelba. V poslední době jsem zapracoval i na rychlosti. Budu se snažit co nejrychleji zabydlet a aklimatizovat. Budu se snažit mít dobré výsledky v B-týmu a pokud všechno půjde dobře, tak se posouvat výš," dodal.