Už letos v létě by se v kinech měla objevit nová romantická komedie Prezidentka. Těšit se v ní můžeme na herečku Aňu Geislerovou (45), která usedne jako vůbec první česká prezidentka na Pražském hradě. Příběh filmu se začíná odehrávat ve chvíli, kdy má Kateřina za sebou první rok v úřadu a je zahlcená prací. Občas by si však chtěla v klidu odpočinout od pozornosti celé republiky, jednoho dne se proto odhodlá k riskantnímu kousku. 

„Filmová prezidentka Kateřina se v dokonalém převleku v noci vypaří z Hradu a vyrazí na dobrodružství v podhradí. Seznamuje se se sochařem Petrem, kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí hodně snažit, aby dokázala vyřešit státnický průšvih, ustála svou funkci a ještě si vybojovala právo na lásku, které jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě,“ odhalují příběh filmu jeho tvůrci.

„Nápad natočit film o prezidentce vznikl už v roce 2016, když jsem dotočil Pohádky pro Emu. Chtěli jsme nabídnout pohled za fasádu politických funkcí a profesních rolí. Snažili jsme se vytvořit postavu, která by mohla lidi inspirovat a připomenout nám, že milovat a být milován je něco, co potřebuje opravdu každý z nás,“ vysvětlil scenárista a režisér Rudolf Havlík, který má za sebou filmy Zejtra napořád, Pohádky pro Emu, Po čem muži touží, Bábovky nebo Minuta věčnosti.

Bioscop

Scénárista a režisér Rudolf Havlík s producentkou Šárkou Cimbalovou při první klapce filmu Prezidentka | FOTO: Bioscop

Obsazení Ani Geislerové do role filmové hlavy státu v sukni a lodičkách byla prý jasná volba. „Nikdy jsem nepřemýšlel o nikom jiném. Chtěli jsme spolu zase pracovat a Anin talent, esprit a šarm jsou pro tuto roli jako stvořené,“ svěřil se režisér s tím, že tak navázali na spolupráci na snímku Pohádky pro Emu.

Stejně jako ve zmíněných Pohádkách pro Emu, i tady okouzlující rusovláska potká muže svého života, kterého ztvárnil Ondřej Vetchý. Postavu filmové prezidentky definuje nejen její práce a poslání, ale také vztah s již dospělou dcerou a náhodné setkání, které jí změní život. „Pro mě bylo strašně důležité vědět, že Kateřina, moje postava, bytostně cítí potřebu něco měnit a pomáhat,“ svěřila se Aňa Geislerová.

Vedle hlavní partnerské dvojice se ve filmu objeví například také Veronika Khek Kubařová, Oskar Hes, Juraj Loj, Jiří Langmajer nebo Vanda Chaloupková. Prezidentka by měla do kin dorazit 26. července letošního roku.

Žena má šanci uspět 

Zda má šanci na Pražském hradě nahradit Miloše Zemana žena i ve skutečnosti, bude jasné až v příštím roce, kdy nás čekají prezidentské volby. Například předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) se už před nějakou dobou nechal slyšet, že by mu to vůbec nevadilo. Podle něj má dokonce šanci volby vyhrát.

Určitě má šanci uspět i žena. Já osobně si myslím, že například Slovensko nemá vůbec špatnou prezidentku,“ prohlásil v prosincovém vydání Týdeníku FORUM