InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O čem píší Jihočeské týdeníky? Tábor už nemá kryty. Poroste dál písecká průmyslová zóna?

Magazín Jihočeských týdeníků přináší přílohu Šance s nabídkou volných pracovních míst. Pokračuje také zimní soutěž o skipasy do šumavských areálů a na Monínec. A nenechte si ujít rozhovor se strakonickou rodačkou, hokejistkou Terezou Vanišovou po návratu z olympiády v Číně. Přiložen je jako každý týden barevný televizní program TV Pohoda.

 

Týdeník Táborsko popátral po osudech někdejších krytů civilní obrany. A porovnává současnou realitu se situací ve Švýcarsku. Přináší také překvapivý výsledek snažení města Tábora o ekologickou dopravu - jeho městské společnosti jsou nuceny přecházet na benzín a naftu. Kvůli drahotě CNG u firmy Comett, která je obchodním partnerem města. Dočtete se, jak bude vypadat seniorský dům v Dražicích, jaké plány má město Veselí s keramickým sloupem výtvarníka Antonína Škody nebo o kolaudaci dálnice D3 na Táborsku a co to obnáší pro Sezimovo Ústí nebo Planou nad Lužnicí. Týdeník také představí pár, který si zvolil datum 22. 2. 2022 za svůj svatební den a co od toho novomanželé očekávají. Táborsko už také přináší první zprávy z kulturního dění a pozvánky na nové události. Sportovní rubrika se zaměříuje na bitvy v hokejovém play-off krajské ligy. Jak se ve čtvrtfinále dařilo soběslavskému Spartaku a veselské Lokomotivě? Druholigoví hokejisté Tábora bojovali v závěru základní části o první místo v tabulce – dosáhli svého prvního letošního cíle? Čtyřzápasový maraton absolvovaly v sobotu druholigové florbalistky Tábora. Co pro ně bylo nejtěžší? Druholigoví házenkáři Spartaku Sezimovo Ústí prožili vyhecované derby s budějovickou Loko. V přípravě nezaháleli druholigoví fotbalisté Táborska, kteří v Želči kromě žižkovské Viktorie bojovali i s prudkým větrem a nekvalitním terénem.

Milevské noviny se vydaly do Jickovic. Jak se tam projevilo zemětřesení z minulého týdne? A všímají si také, že byty v Milevsku, kterému ubývají obyvatelé, jdou v poslední době na dračku. Která obec regionu se naopak těší největšímu přílivu lidí v posledních letech? Dočtete se. I to, jaký je definitivní plán pro letošní Milevské maškary a proč organizátoři nezvolili jako téma koronavirus. Týdeník také nabízí seznámení s cestovatelkou z Milevska Eliškou Herákovou a jejími zážitky ze světa. Někdy hodně dramatickými. Dalším starostou bilancujícím volební období je Vladimír Michal z Podolí I. Milevské noviny byly i u soudu, kam podala žalobu bývalá vedoucí odboru z milevské radnice. Na sportu se dočtete o hokejovém play off. Milevšťáci mají rychle po sezoně, ve vyhecované sérii s favorizovanou Soběslaví dělali, co mohli, ale k rozhodujícímu utkání do Soběslavi už čtvrtfinále nevrátili. Po skončení zápasu a tím i celé sezony oznámil svůj konec na lavičce trenér Ondřej Mertl. Už je znám jeho nástupce? Nejen to se dočtete ve středu. Fotbalisté Milevska absolvovali soustředění na Mozolově, které pokazilo jen zranění Jakuba Bardy. Co se stalo? V bojích o vyřazovací boje pokračují florbalisté místního Došwihu a také představíme další kategorii nominovaných pro anketu Sportovec Milevska 2021. 

Týdeník Písecké postřehy informuje o dalším možném rozšíření písecké průmyslové zóny, kolem které město dál prodává pozemky navzdory slibům, že už další výstavba nebude možná. Starosta Čížové Tomáš Korejs v rozhovoru popisuje, jak obec úspěšně bojuje s brownfieldy a proč se už nechce příliš rozrůstat. Ředitelství silnici a dálnic plánuje rozšířit úsek silnice I/20 kolem Vodňan a Protivína o třetí pruh. Co bude investice obnášet a kdy na ni dojde? Písek chystá velkou rekonstrukci letního kina, které dříve patřilo k nejlepším v republice. Na jeho slávu už ale dávno sedl prach. V Semicích si užili návrat masopustu - dočtete se, jak se vydařil a co nabídl zajímavého. Noviny také zjistily, že písecká nemocnice se po vlně omikronu vrací k běžnému režimu a ruší zákaz návštěv. Co nového ve sportu? Písečtí fotbalisté poměřili síly s béčkem pražské Sparty. Chystá trenér Milan Nousek ještě posílit kádr? Nezahálela ani mládež a celky z nižších soutěží. Prvoligoví futsalisté mají za sebou základní část. Kdo se probojoval do play off? Basketbalisté odehráli druhý zápas nadstavby. Jak utkání komentoval trenér Jan Čech? Házenkářky proti Porubě zabojovaly o naději na vyřazovací část. S čím nebyla spokojena Kateřina Hromádková? Písečtí hokejisté po dvou venkovních duelech stále nemají jistotu záchrany. Těšit se můžete na ohlasy nejlepšího střelce Jakuba Čížka i kouče Milana Filipiho. Naopak důvod k radosti má Radomyšl. Najdete podrobnosti z obou čtvrtfinálových zápasů proti Strakonicím.

Týdeník Strakonicko přináší reportáž ze soudní síně, kde dostal přísný trest muž, který řídil auto i přes soudem uložený zákaz. Trpělivost soudu přetekla. Dočtete se, proč město Strakonice nehodlá vyhlašovat nový konkurz na ředitele základní školy Povážská nebo kolik si veřejnost připlatí za pronájem nedávno rekonstruované Panské zahrady ve Strakonicích. Na masopust do Škvořetic dorazili opět i polští účastníci a redakce u toho nechyběla. Blatenské muzeum letos slaví stoleté výročí, do konce března je však kvůli úpravám zavřené. Důvody vysvětluje kurátorka Pavlína Eisenhamerová. A šéf očkování strakonické nemocnice Michal Pelíšek prozradil, jestli už je Strakonicko za vlnou covidové nákazy variantou omikron. A sport na Strakonicku? Jedna novinka za druhou. Tak to momentálně vypadá v táboře nohejbalistů NK Habeš Strakonice. Osamostatnění od TJ ČZ Strakonice, nová identita, výstavba kabin, úspěchy mládeže, příchod posil a v neposlední řadě posun do vyšší soutěže dospělých. Strakoničtí házenkáři si zkomplikovali cestu za postupem do extraligy, když padli na hřišti Vsetína. To strakonické basketbalistky čeká v nejvyšší soutěži boj o záchranu. Čtvrtfinále krajské ligy hokejistů přineslo atraktivní derby mezi Strakonicemi a Radomyšlí, které jednoznačně vyznělo pro městys. Fotbalová příprava běží na plné obrátky a také se dozvíte, kam vyrazit o víkendu za sportem.

 

 

Diskuse k článku - 18 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Pálka 

    Reagovat

     

    Přestala jsem Týdeník (strakonický) kupovat. Téměř polovina z obsahu, hlavně sport, je pro mě nezajímavá.

    Vloženo 23.2.2022 13:35:39

    • Sportovec 

      Reagovat

       

      A pro nás jsi zase nezajímavá Ty… Kupuj si Blesk pro ženy.

      Vloženo 23.2.2022 16:45:55

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

        Vloženo 23.2.2022 16:48:03

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Už ten tvůj název sportovec o tobě něco vypovídá. Máš mindracek a myslíš, že sportem ti červ povyroste?

        Vloženo 23.2.2022 20:32:45

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Ještě by měli napsat, že u Strakonickeho Kaufáče jsou nějaké žebroty z jakési nadace a přitom na MFČR sedí nějakej Stanjura, kterej by jim zajisté rád přispěl.

    Vloženo 23.2.2022 13:24:01

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Třeba už začali vybírat na patrony pro Ukrajinu.

      Vloženo 23.2.2022 13:29:46

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Nechápu proč město rozšiřuje v Písku průmyslovou zónu. Zbytečně zabírá úrodnou půdu a ve městě nejsou lidé, kteří by v průmyslové zóně pracovali.
    Takže místa jsou připravena pro pracovníky z východu.

    Vloženo 23.2.2022 11:44:08

    • xx 

      Reagovat

       

      Město neřešilo celou dobu rezervu pro místní firmy, které by mohly využít zónu, a vyhovělo cizím a prodalo jim co se dalo. Nenápadně rozprodají další kousky půdy a ochotně mění její využití změnou v územním plánu, stačí zacinkat penězma.
      Pro cizince bylo město uvolňovat i městské byty, kterých má jak šafránu - ale jen pro některé firmy, na úkor vlastních obyvatel.
      Teda ani tak město, jako jeho vedení na radnici.

      Vloženo 23.2.2022 12:35:34

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Tábor už nemá kryty??? Evidentně Tápbor už pro lidi nemá nic. Po revoluci to město naprosto z. Kurvili.

    Vloženo 23.2.2022 08:09:23

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Stejně by právě vás tam nevpustili.

      Vloženo 23.2.2022 09:01:25

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      V Táboře se pořádají pouze workshopy, vernisáže při výstavách pochybných rádoby umělců, různé pseudokulturní akce pro pár spřízněných s radními, studie na nikdy realizované a nereálné projekty a další podobné nesmysly. Tábor ale pro lidi přece jen něco má. Drahou vodu a teplo, drahou MHD, drahé parkování, zvyšující se nájmy, havrany, vybetonovaná náměstí aj. To je Vám pro lidi málo?

      Vloženo 23.2.2022 09:03:13

      • anonymus 

        Reagovat

         

        přesně tak...

        Vloženo 23.2.2022 09:39:55

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Je to smutný, ale je to tak. Ještě bych přidal, že Tábor má pro lidi nezaměstnanost a nízké platy v porovnání s jinými kraji.

        Vloženo 23.2.2022 09:52:31

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Jak je možný, že v Táboře není všechno zadarmo.

        Vloženo 23.2.2022 10:48:41

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          A on chce v Táboře někdo něco zadarmo? Každý kdo má v hlavě mozek a ne něco jiného a je schopný vyhledat a porovnat ceny komodit a služeb v městech srovnatelných s Táborem, si udělá obrázek o reálném stavu věcí. Ty ale zřejmě mezi ty co jsou toho schopni nepatříš, protože jinak bys neplácal kraviny jako v příspěvku výše.

          Vloženo 23.2.2022 13:26:54

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Buduje a plánuje se jeden paskvil za druhým, které město Tábor a jeho okolí nenávratně poškodí. Dlouhodobě v Táboře rozhodují lidé, kteří to neumí a na celkovém vzhledu i chodu města se to hodně projevuje.

        Vloženo 23.2.2022 11:22:19

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Na podzim jsou volby, můžete to zkusit vyhrát a pak změnit.

          Vloženo 23.2.2022 15:01:35

          • anonymní čtenář 

            Reagovat

             

            Není pravda. Vyhrát volby a změnit to tento konkrétní čtenář nemusí. Musíme ale společně zvolit většinu, která bude schopnější než je současná radniční sestava maniaků na kulturní hovadiny, workshopy, studie, betonování, sestavu, která není schopná přelstít havrana a která v době inflace znehodnocuje 500 miliónů na kontě v bance místo toho aby je investovala pro lepší život občanů města.

            Vloženo 23.2.2022 16:24:42

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace