Hráči na hostování: Dva góly Matouška, Musa asistoval proti Benfice | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Dva góly Matouška, Musa asistoval proti Benfice

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Ubong Ekpai (FC Baník Ostrava): V utkání proti Olomouci odehrál nigerijský křídelník více jak hodinu hry a na trávníku opět hýřil aktivitou. Kromě několika centrů do soupeřova vápna se prezentoval i hlavičkou ze 13. minuty, kterou mu ale pozorný Jan Stejskal vychytal. Těsně před svým střídáním v 67. minutě viděl od rozhodčího žlutou kartu.

Jan Stejskal (SK Sigma Olomouc): Pětadvacetiletý brankář na hřišti Baníku opět dostal důvěru mezi třemi tyčemi. Během zápasu čelil pěti střeleckým pokusům domácích, i přes několik jistých zákroků nestačil na akrobatické zakončení Pokorného a nezabránil tak těsné prohře Hanáků 0:1.

Mick van Buren (Dynamo České Budějovice): Nizozemský ofenzivní univerzál odehrál proti Plzni celý zápas. Domácí, včetně kmenového hráče Slavie, předvedli proti týmu bojujícímu o titul aktivní výkon a chvílemi měli více ze hry, gólově se ale neprosadili a Viktoria nakonec zvítězila těsně 1:0.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Stále teprve třiadvacetiletý křídelník odehrál zřejmě svůj nejlepší zápas v dosavadním průběhu sezony. Na hřišti Mladé Boleslavi vstřelil dvě branky a velkou měrou se tak podílel na konečné remíze 3:3. Rychlonohý fotbalista poprvé skóroval už ve 24. minutě, kdy po centru z levé strany z voleje překonal bezmocného Šedu. Svoji druhou a celkově třetí branku Liberce vsítil po změně stran, kdy se na levé straně vápna protlačil přes hradbu domácích obránců, a i s pomocí teče propasíroval balon do boleslavské sítě. Ze hřiště byl stažen v 82. minutě, kdy jej nahradil čerstvý Denis Višinský.

Filip Horský (FK Mladá Boleslav): Mladý útočník si debut za Středočechy připsal zřejmě dříve, než sám čekal. Do utkání proti Liberci totiž naskočil už ve 36. minutě, kdy na trávníku nahradil Smrže. Domácí v tu chvíli prohrávali 1:2 a příchod aktivitou hýřícího křídelníka Slavie mladoboleslavským pomohl, utkání nakonec dokázali dovést k remíze 3:3.

Mohamed Tijani (FK Teplice): Sešívaný stoper se pomalu stává pilířem teplické defenzivy. Ani při svém třetím startu za Severočechy nepoznal hořkost porážky a spolehlivým výkonem ve středu tříčlenné defenzivy sklářů pomohl k důležitému vítězství nad trápící se Karvinou.

Primeira Liga

Petar Musa (Boavista FC): Chorvatský útočník o víkendu bodoval už ve čtvrtém zápase v řadě. Po posledních třech utkáních, ve kterých se prosadil gólově, se tentokrát na remíze 2:2 se silnou Benficou podílel asistencí na první gól Boavisty.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články