Nakonec jen dva postupující, rozhodl kočičí pelíšek! Koho uvidíme ve finále Mistrů dílny?

DREAM TEAM - Mistři dílny (7) - upoutávka

V předposledním díle nestačilo, že se soutěžící týmy předvedly splněním jednoho úkolu. Jakmile porota rozhodla, která psí bouda je lepší, následovalo semifinále – do něj postoupili čtyři nejlepší kutilové, kteří museli za pouhou hodinu vyrobit pelíšek pro kočku.

Tohle možná nikdo nečekal. Předposlední kolo soutěže Dream Team – Mistři dílny byl k soutěžícím hodně krutý. Na začátku jich bylo osm a do prvního soutěžního úkolu se tak pustily dva čtyřčlenné týmy, na konci zbyli po semifinále jen poslední dva. Ti se proti sobě postaví ve finále soutěže v pondělí 28. února, kde už bude každý vymýšlet a vyrábět jen sám za sebe.

Vítěz si odnese půl milionů korun a příležitost vést vlastní pořad v televizi.

První zadání soutěžícím vysvětlila herečka a moderátorka Kateřina Kaira Hrachovcová – museli vyrobit psí budou podle jejích představ. Pohodlnou nejen pro zvíře, ale i pro člověka, který se o něj stará a psí obydlí musí například čas od času vyčistit.

Už z dialogů mezi soutěžícími a z toho, jak přistoupili k úkolům, na mě dýchlo to, co je mi bližší, řekla krátce po tom, co se červený i modrý tým pustili do výroby boudy. Ale na konci se jí líbily obě dvě. Ale zvítězit mohla jen jedna – tříčlenná porota se přiklonila k výrobku červeného týmu, který tvořili Michal, Pavel, Ivana a Gábina.

A druhý tým? Pro něj soutěž skončila, s diváky se tak rozloučil umělecký kovář Adam, Lída z autoservisu, písmomalíř a výtvarník Roman a manažerka Pavla.

Zázraky na počkání, pelíšek do hodiny

Sedmý díl se v ten moment překlopil do semifinále. Zbylí čtyři soutěžící se museli opět rozlosovat do družstev a postavit se čelem další výzvě. Na výrobu kočičího pelíšku už měly dvojice – umělecký kovář Michal s truhlářkou Ivanou a proti nim na druhé straně kovář, truhlář, restaurátor a hodinář Pavel s Gábinou, distributorkou parfémů a kosmetiky, která krom toho šije kostýmy a vyrábí kulisy – pouhou hodinu.

Není divu, že se na obou minitýmech začala projevovat nervozita a že samotné vyhlášení vítězů bylo hodně napínavé. Ale nakonec bylo rozhodnuto: zvítězil tým červených, který tvořil Michal s Ivanou a tak jsou to oni dva, kdo se už za týden představí v samotném finále!

Když jsem zjistila, že budu v týmu s Michalem, tak jsem tomu věřila, že to dopadne, komentovala rozhodnutí finalistka Ivana.


Přečtěte si také