Většina autobusů z Ukrajiny do ČR je dnes již obsazena

foto Cestující čekají u autobusu do ukrajinského Mariupolu na pražském autobusovém nádraží Florenc na snímku z 24. února 2022, kdy ruská armáda zaútočila na Ukrajinu. Mezi Českem a Ukrajinou jezdí přes osm desítek autobusových spojů.

Praha - Autobusy z Ukrajiny do ČR jsou dnes většinou již zcela obsazené, nebo jejich nabídku dopravci neuvádí. Na další dny je u některých obsazena zhruba polovina, jiné jsou kompletně zaplněné. Vyplývá to z vyjádření dopravců, které ČTK oslovila, a z jejich veřejně přístupných rezervačních systémů.

Fotogalerie

Dopravce Regabus již téměř dosáhl pro dnešní den své kapacity. V dnešních autobusech z Kyjeva směřujících do ČR má jedno až dvě místa volné. Před dvěma dny byly jeho autobusy ještě převážně volné na každý den týdne. Ročně mezi Ukrajinou a ČR obvykle odbaví 70.000 pasažérů.

Autobusový dopravce mezi ČR a Ukrajinou Trans Tempo již dnes žádné spoje z Ukrajiny do ČR nenabízí. Na další dny stále lístky prodává. Obsazenost na svých internetových stránkách neuvádí.

Dopravce Flixbus má cesty z Kyjeva do Prahy na pátek i většinu soboty zaplněné. Spolu s dopravcem East West Eurolines, který Flixbusu zajišťuje některé speciální dopravní spoje mezi Oděsou a Prahou, má autobusy na další dny zaplněné z poloviny.

Pracovník dalšího zajišťovatele dopravy mezi Ukrajinou a ČR DMD Group dříve ČTK upozornil na případ, kdy u několika dopravců zajišťujících stejný spoj nemusí být vždy v informačním systému jasné, jaká je obsazenost. DMD má většinu míst na zítřejší den z Kyjeva do Prahy stále volných, dnes již žádné jeho autobusy z Kyjeva nejedou. Ze Lvova je část volná v pátek, dnes žádná místa v nabídce nejsou.

Pracovník East Express na dotaz ČTK potvrdil, že autobusy stále ještě jezdí. Nemá však žádné informace o počtech přepravovaných pasažérů.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.03.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je čtvrtek 28. března 2024

Očekáváme v 14:00 15°C

Celá předpověď