24. února 2022 • 13:28

Futsal bude volit nového předsedu. Mestek oznámil rezignaci

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šuškalo se o tom, spekulovalo, nyní je to oficiální. Ve vedení českého futsalu dojde k velké změně. Dlouholetý předseda Otakar Mestek totiž oznámil, že k následující Valné hromadě SFČR skončí ve své funkci, rezignuje. 9. dubna tak bude Valná hromada Svazu futsalu volit nového předsedu. „Bylo to nádherných třicet let. Děkuji za ně mnoha a mnoha kolegům a kamarádům,“ uvedl Mestek v rozhovoru pro server futsal.cz



Zvažoval to již dříve, dokonce na konci roku 2020 předseda futsalového svazu Otakar Mestek prohlásil, že z rodinných důvodů k 9. Valné hromadě SFČR, která měla proběhnout 13. března 2021, opustí svůj post. „Končím z osobních a rodinných důvodů,“ padlo tehdy z jeho úst.

Nakonec ve funkci setrval, nicméně 9. dubna letošního roku již skončí skutečně.

„Vedení FAČR a Výkonný výbor SFČR mají jasnou většinovou shodu, kterou plně respektuji, kam dál směřovat český futsal. Moje vize byla a je jiná, takže cítím jako rozumné uvolnit místo ve vedení futsalu někomu, kdo zastává tento jasně většinový názor a bude tak moci lépe, a řekněme s plným vnitřním souzněním, koordinovat nesmírně důležitý, a osobně očekávám, že velmi náročný proces tvorby a uzavření „Smlouvy o spolupráci“ mezi FAČR a SFČR,“ objasnil důvod svého konce Mestek.

Do valné hromady bude vše fungovat normálně jako dosud. Následně současný předseda předá svou agendu, nebo jak sám říká „know-how,“ svému nástupci. „Očekávám, že nový předseda si provede svoji revizi jak struktury, tak personální a v úzké kooperaci s FAČR si případně sekretariát upraví k obrazu svému,“ uvedl Mestek.

V odpovědi na dotaz, koho by viděl jako svého nástupce, konkrétní nebyl. „Doporučoval bych někoho, kdo má dobré kontakty na současné vedení FAČR, což je nyní, díky osobě předsedy Petra Fouska, aktuálně z futsalu skoro každý. Také musí mít nový předseda široký rozhled a zkušenosti z dosavadního fungování SFČR a FAČR, mířím tedy do řad mých současných nebo nedávno minulých kolegů z výkonného výboru,“ řekl Mestek.

Desátá valná hromada se uskuteční 9. dubna. Nyní mohou zájemci podávat své kandidatury na předsedu, ale také na členy etické komise. Termín uzávěrky je 23. března.

„Bylo to nádherných třicet let. Děkuji za ně mnoha a mnoha kolegům a kamarádům! Futsal budu samozřejmě dál sledovat. Budu fandit od válečníků v reprezentaci „A“ až k pulečkům v reprezentaci U19. Ještě jednou díky všem a všem ve futsalu přeji jen to nejlepší,“ loučil se Mestek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud