Hokejistka Pejzlová: Čtvrtfinálový zápas s Amerikou pro mě byl jedním z nejlepších utkání, co jsem kdy hrála

24. únor 2022

Hostem Vavřince Hradilka je opora českého národního týmu hokejistka Michaela Pejzlová. Jaké byly její pocity po vstřelení úvodní branky v zápase s favorizovanými Američankami. Jaké to bylo odcestovat již v 15 letech do Ameriky? Kde v Česku začínala s hokejem a proč nyní zakotvila ve Finsku? Poslechněte si celý rozhovor!

Míšo, kdy jsi se rozhodla, že se budeš hokeji věnovat naplno?

Někdy, když mi bylo 10 let, kdy jsem hrála ještě tenis a musela se rozhodnout, jaký sport budu dělat. Mě se líbil kolektivní sport, kde je v kabině dalších dvacet lidí a oblíbila si hokejové prostředí.

Jaké byly tvoje postupné kroky v rámci českých klubů?

Začínala jsem v Pardubicích s klukama, kde jsem hrála až do dorostu. Poté už mi nebylo umožněno pokračovat. Po základní škole jsem proto odešla na střední školu do Ameriky a hrála holčičí hokej. V zámoří je totiž výrazněji podporován holčičí a ženský hokej.

Čtěte také

Když se řekne olympijský Peking, co je pro tebe osobně ten největší zážitek?

Pro mě to nejvíc bylo, že jsme se tam dostali. Každopádně čtvrtfinálový zápas s Amerikou pro mě byl jedním z nejlepších utkání, co jsem odehrála za celý život. V tu chvíli, kdy jsem vstřelila úvodní gól, tak to bylo úžasné. Protože jsme získali vedení v zápase, kde nikdo nečekal, že by jsme mohli vést. 

V současnosti působíš v IFK Helsinky. Na jaké úrovni je finská liga ve srovnání se zámořím?

Je tady míň týmů, protože v zámoří hraje 40 týmů, zde je pouze 10 celků. Úroveň bych přirovnala k Americe, několik týmů je kvalitativně i na úrovni zámořské ligy. A samozřejmě se ve Finsku výborně bruslí. 

K čemu přirovnává její vítězství v americké univerzitní lize? Co říká o trenérovi národního týmu Tomáši Pacinovi? Přemýšlí v budoucnosti o návratu do české ligy? Poslechněte si celý rozhovor s Michaelou Pejzlovou!

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport
autoři: Vavřinec Hradilek , rej
Spustit audio

Související