QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město Plzeň bude řešit případné ubytování pro uprchlíky z Ukrajiny

24.02.2022 14:49

Ve čtvrtek 24. února ráno ohlásil ruský prezident Vladimír Putin útok na Ukrajinu. Nabízenou pomoc či případné ubytování pro ukrajinské uprchlíky chystá také vedení města Plzně.

DSC00583

Město Plzeň v současné době přemýšlí o tom jakým způsobem lidem z Ukrajiny pomoci, zejména směrem k těm lidem, kteří jsou tady v Čechách zaměstnáni a mají na Ukrajině rodiny anebo případným uprchlíkům, říká radní pro bytovou politiku a ekonomiku města Plzně David Šlouf.

Je město Plzeň připraveno poskytnout případné bydlení ukrajinským rodinám? „Problém je v tom, že v současné době rekonstruujeme velkou část bytového fondu, a to v řádu desítek bytů. Lidi z těchto bytů jsme museli přechodně vystěhovat a poskytnout jim náhradní bydlení. Jedná se například o lokality Plachého, Korandova nebo Zátiší. Což znamená, že v současné době moc volných bytů nemáme,“ sděluje David Šlouf a pokračuje: „Přichází ale v úvahu, že bychom vytvořili speciální fond, eventuelně ve spolupráci s Plzeňským krajem a uprchlé rodiny z Ukrajiny ubytovali v zařízeních, jako jsou penziony, hotely a tak dále. Já si osobně tuto variantu umím představit.“

Protože je informace o situaci na Ukrajině čerstvá, případná řešení jsou zatím předmětem debat. „Je to čerstvá informace z dnešního rána a všichni se s tím svým způsobem musíme vypořádat. Budeme to určitě probírat na úrovni porady vedení města,“ uzavřel David Šlouf.

 

foto: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24