Hlavní obsah

Výkonný výbor ocenil výkony hokejistek a pověřil kouče Pacinu dalším rozvojem

Výkonný výbor hokejového svazu během dnešního jednání ocenil výkony reprezentačního týmu žen. A zatímco kouče A-týmu mužů i s asistenty odvolal z funkcí, trenér čtvrtfinalistek olympijského turnaje v Pekingu Tomáš Pacina má za úkol další rozvoj ženského hokeje v tuzemsku.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Česká brankářka Klára Peslarová v akci během olympijského čtvrtfinále.

Článek

České hokejistky startovaly pod pěti kruhy vůbec poprvé. Na turnaji obsadily sedmé místo. Ve čtvrtfinále sehrály dramatický duel s obhájkyněmi zlata Američankami, v němž nakonec přes vedoucí gól podlehly 1:4. "Výkonný výbor ocenil výkony hokejistek a pověřil Tomáše Pacinu, aby na březnovém jednání předložil koncepci rozvoje ženského hokeje pro nejbližší čtyři roky," uvedl mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Výkonný výbor vedle jiného vzal na vědomí návrh úpravy přestupního řádu a výchovného, jemuž předcházela roční příprava. Výchovné by se vyplácelo až po dosažení hranice dvaceti let a pouze u hráčů tří nejvyšších soutěží.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Česká hokejová brankářka Klára Peslarová během olympijského turnaje.

Klubům, které je vychovaly, by bylo spláceno postupně a v závislosti na tom, jak dlouho v jejich výchovném systému hráč vyrůstal. Součástí návrhu je i narovnání podmínek pro angažování domácích a zahraničních hokejistů, kteří jsou ve stávajícím systému zvýhodněni.

Návrh má být předložen pracovní skupině složené ze zástupců všech úrovní soutěží a projednán na konferenci ČSLH. Konference je na programu 18. června. Výkonný výbor v souvislosti s ní jednomyslně schválil návrh, aby na programu konference byla i volba nového prezidenta ČSLH. Stávající šéf českého hokeje Tomáš Král se chystá právě v červnu rezignovat.

Výkonný výbor ČSLH dnes také jednoznačně odsoudil agresi Ruska na Ukrajině, kterou považuje za nepřípustné porušení zásad mírového soužití, mezinárodního práva a vztahů mezi zeměmi. Další kroky bude ČSLH koordinovat s Mezinárodní hokejovou federací IIHF a dalšími národními asociacemi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články