Ukrajina – aneb jak Vít Rakušan pobavil o historické pomoci cizích mocností Česku

V nočních hodinách jsem shlédla část záznamu z jednání Poslanecké sněmovny PČR, kde mě nejvíce zaujala řeč Víta Rakušana, ze které volně cituji: “Pomáhejme Ukrajině, protože nám v historických chvílích dějin bylo také vždycky pomoženo”. 

Pozorovatelka
Pozorovatelka

Tak se pana Víta Rakušana, stejně jako všech představitelů české koaliční i opoziční  vlády, a to včetně pročínského pana prezidenta, chci zeptat, jak nám  to v těch historických chvílích dějin bylo pomoženo.

Podle toho, čeho já jsem se v rámci svého pohledu (a pozorování) dopátrala v rámci novodobých dějin, tak přehled mám tento:

1)
V roce 1938  nám bylo “pomoženo” tak, že USA, Francie a především Británie nás vydaly Hitlerovi v rámci Mnichovské dohody, údajně kvůli zachování míru v Evropě, ve skutečnosti ale ta “pomoc” nejenže z Česka vytvořila německý protektorát, ale především umožnila cestu Hitlera na Rusko (údajně na židobolševiky, ale ve skutečnosti na Slovany) . Pokud by někdo přece jen o této “pomoci” pochyboval, doporučuji shlédnout dokument bratrance Václava Havla a prvního manžela Marty Kubišové Petra Němce, který vytvořil po své emigraci do Británie jako satirický (a řekněme hořkobolný) názvem “Mír podle mnichovské dohody”, něco o tom zde
https://cs.wikipedia.org/wiki/M%C3%ADr_podle_Mnichovsk%C3%A9_dohody
k vidění je dokument zde
https://uloz.to/file/JLKSyvVgrBkB/mir-podle-mnichovske-dohody-1988-dokument-cz-avi#!ZJRjLGR2AwMzZGN5ZzZlBJHmAzIyMxWeDaV2I3p4Al41JQAvMD==
Tak to je první příklad, jak nám bylo v historických chvílích dějin “pomoženo”, k čemuž ovšem zbývá dodat, že nebýt Ruska/SSSR, tak Česko by pořád bylo protektorátem Německa
https://cs.wikipedia.org/wiki/Protektor%C3%A1t_%C4%8Cechy_a_Morava

2)
Opětovně nám bylo “pomoženo” v roce 1968 (jó, ty osmičky). Ano, zdánlivě to byla krásná doba osvobozování a nástupu cesty na ten úžasný Západ (který jen tak mimochodem je nyní totálně neomarxistický a je naplno odepisován ve prospěch Číny, ve které – jaká to “náhoda” – ve stejném roce proběhla prozápadní tzv. kulturní, tzn. neomarxistická revoluce). Jenže co zásadního se na začátku toho slavného Pražského jara 1968 událo? No, udála se jen taková “maličkost”, že 5. ledna 1968 Zdeněk Mlynář, rakouský Vídeňák a učitel a přítel Gorbačova, v ten den velmi čekal na telefonát z Británie. A jakmile se mu z Británie dostalo informace, že Rusko/SSSR podepsalo Británii kapitulaci, okamžitě jmenoval Dubčeka prvním tajemníkem vlády Československa, více o tom zde
http://www.nwoo.org/2020/09/30/prazske-jaro-zacalo-kapitulaci-sovetskeho-svazu-srpen-1968-byl-akci-globalnich-zajmu-4-cast-zaver/

Tak tolik jen tak stručně, protože tohle není článek, který jsem k dění na Ukrajině původně chtěla napsat (a později napíšu), tohle je jen reakce, ač přesnější je, že tohle je dotaz na pana Rakušana a v podstatě na celou vládu včetně prezidenta, jak nám to ty cizí moznosti v historických chvílích dějin vždycky “pomohly”.

A nemohu si odpustit ještě jednu poznámku: Dnes v noci Zelenský málem brečel, že žádná ze zemí Západu a žádná ze zemí NATO Ukrajině na pomoc nepřišla. A v této souvislosti mě napadá, že tak jako Česku/Československu  po roce 1938 i po roce 1968 pomohlo až Rusko/SSSR, tak stejná situace se může zopakovat i na Ukrajině. A všichni, kteří se nyní tak horentně staví za ukrajinskou/banderovskou vládu a za zájmy globalistů, mohou jednou zaplakat nad výdělkem (vzpomíná si ještě někdo, jak se T. Blair s pláčem kál za bombardování Iráku? No, někdo prostě fandí banderovcům – ale co už s těmi všemi  ambiciózními hlupáky, že pane Rakušane a spol…)

Úvodní obrázek ponechávám bez komentáře, kdo chce, ten na jeho pointu přijde.

Pozorovatelka

4.6 35 hlasy
Hodnocení článku
31 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
no one
no one
před 2 lety

Paní Pozorovatelko, díky za výstižný příspěvek. Odpověď na Váš poslední komentář zde (https://www.novarepublika.cz/2022/02/22022022) napíšu zítra večer přímo pod ten článek (škoda, že tu nejde sledovat komentující, jako to jde na OM a nwoo, a tak tady ty příspěvky v diskuzích snadno zapadnou), jen jsem Vám chtěl teď rychle říct, že diskuze na nwoo… Číst vice »

Masunta
Masunta
před 2 lety

Seznam kroků ruské armády na nejbližší dny: Operace bude po úvodní demilitarizaci pokračovat ustanovením tribunálů určených ke stíhání členů skupin Azov, Rona, Pravý sektor a několika dalších nacistických a banderovských skupin. Ruská FSB vydala zatykače na několik tisíc Ukrajinců podezřelých z vražd a z útoků na Ukrajince ruského etnického původu od roku 2014, včetně osob, které… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 lety

Perfektní. Je to asi i nová informace pro propagátory demokracie v 68 roce. Banderovci se vymkli parazitům z kontroly a začaly ohrožovat jejich zájmy, proto vytvořily situaci, kdy je musí Rusko eliminovat. O lidi jím skutečně nikdy nejde, naopak je jich moc.

cablik
cablik
před 2 lety

Plynovod Nord Stream 2 nebude v nadcházejících letech spuštěn, tvrdí Německo
https://cz.sputniknews.com/20220225/plynovod-nord-stream-2-nebude-v-nadchazejicich-letech-spusten-tvrdi-nemecko-17801854.html

Lukas
Lukas
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Zablokované jsou weby Aeronet.cz, Protiproud.cz, Ceskobezcenzury.cz, Voxpopuliblog.cz, Prvnizpravy.cz, Czechfreepress.cz, Exanpro.cz a Skrytapravda.cz.To je Rakušan…Totalita na plné pecky,horší jak za komančů.

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lukas

No to je pěkné co bude s NR?

vladimir98
vladimir98
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Během pár dnů skončí taky. Už na tom pracuji.

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  vladimir98

A co si myslíš ty idiútku? Že to umlčí lidi, kteří mají jiný názor? Jediné čeho dosáhnete je to, že se toto informační pole přesune z prostředí, které může být lehce kontrolováno do prostředí, které pod kontrolou mít nebudete. Apropo, pokud zakazujete už i takové dno, jako je Aeronet, tak to už… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Wiloni
vladimir98
vladimir98
před 2 lety
Odpověď uživateli  Wiloni

Už se o tebe i další zajímá BIS. Všechny komentáře má archivované. Jsi na seznamu vlastizrádců.

adam
adam
před 2 lety
Odpověď uživateli  vladimir98

Tebe zatím zařadíme na seznam pitomců.

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  vladimir98

🥰
Ale teď vážně, tohle už mi nedělej. Málem jsem si rozbil hlavu, když jsem v záchvatu smíchu spadnul za židle.

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Wiloni