Maminka darovala synovi ledvinu. Drama v rodině Michala, který se dostal až do finále Mistrů dílny

Dream Team - Mistři dílny: Proč měl finalista Michal extrémně těžký vstup do soutěže?

Teď už je Michal s přehledem ve finále soutěže Mistři dílny, ale vstup do soutěže pro něj byl hodně náročný. A nijak to nesouviselo s jeho umem či snad nervozitou. Drama se odehrávalo u něj doma, protože jeho syn potřeboval transplantaci ledviny. Tu mu dala jeho máma, Michalova žena.

Uplynulo sotva pár týdnů od náročné operace a Michal Barvínek junior usedl před mikrofon, aby se na kameru svěřil, čím vším se svými nejbližšími prošel. Já jsem potřeboval transplantaci ledviny, kterou mi dala moje maminka, popsal drama, které má rodina za sebou.

Monty míří do finále

Není divu, že Michal měl vstup do soutěže těžší než ostatní, protože myšlenkami by se svojí rodinou. Obtížné to bylo i pro jeho maminku, protože zatímco Michal Junior se mohl po zákroku zotavovat díky péči své přítelkyně, s níž už nějak čas bydlí, ona byla doma sama – Michalovi staršímu zrovna začalo natáčení soutěže Dream Team – Mistři dílny, v níž prošel až do finále.

Do klání ho přihlásila jeho dcera Anny Barvínková, podle níž by si táta konečně zasloužil za svoji dřinu nějaké uznání a úspěch. Když jsem viděla, že soutěž bude, okamžitě jsem věděla, že to bude něco pro něj, popsala a ve videu se svěřila i s tím, jak přišel ke svojí přezdívce Monty.

Dřiny v týmu se Michal rozhodně nebál, už proto, že celý život pracoval s lidmi. „Už dokážu odhadnout, kdo potřebuje a kdo chce pomoct, nebo když se naopak někam cpát nemám. Navíc všichni soutěžící tady mně připadají naprosto úžasní,“ řekl Michal na začátku soutěže. A v ní opakovaně dokázal, že nemá ve zvyku někoho nechávat ve štychu.

Když bylo v průběhu soutěže potřeba někoho označit, a ohrozit ho tak okamžitým vyřazením, mohl volit mezi jedním z kolegů v týmu a sám sebou. Michal, jak je pro něj typické, označil sám sebe. Projevil se také jako kliďas, který bere věci s nadhledem. „Mně jen tak nervy nerupnou. Já už mám za sebou tolik životních příhod, že mně máloco stojí za to, abych se nervoval a dostával se do extrémů,“ vysvětloval ostatním. Příběh, kterým jeho rodina prošla před soutěží, je jedna z těch příhod, kterým by se člověk rád vyhnul.

Finále soutěže Dream Team – Mistři dílny bude vysílat televize Prima v pondělí 28. února od 20:15.

Sdílejte článek
Štítky soutěž finále dílna Dream Team DREAM TEAM - Mistři dílny

Přečtěte si také