Články / Seriály

Kam na rajz: benefiční edice

Kam na rajz: benefiční edice

redakce | Články / Seriály | 25.02.2022

Současná situace na Ukrajině spustila vlnu solidarity i mezi hudebníky a pořadateli kulturních akcí. Vybíráme několik benefičních koncertů, na které doporučujeme v nejbližších dnech vyrazit. Vybírejte z techna nebo experimentální vážné hudby, folku i drum'n'bassu.

Tekno Against War
25. února, 18:00, Fuga, Bratislava
Bratislavská Fuga dnes pořádá benefiční večer, na kterém se představí Diboy, Rezort b2b Swap, Zayo a další. Výtěžek půjde na organizaci Člověk v ohrožení.

Benefice: koncert pro Ukrajinu
26. února, 19:00, Punctum - Krásovka, Praha
Pražský klub Punctum pořádá benefiční koncert na pomoc lidem zasaženým válkou. Koncert inicioval a sestavil skladatel Miro Tóth, který na něm představí své dílo Black Angels Songs - Book II. ve spojení se smyčcovým kvartetem Dystopic Requiem Quartet a Fedorem Gálem. Na akci dále vystoupí Vendula Guhová, Pasi Mäkelä, Lucia Pachová a Mooncup Accident. Výtěžek ze vstupného bude věnován organizaci Člověk v tísni.

Společně pro Ukrajinu_Prachatice
26. února, 18:00, Živá vila, Prachatice
V prachatické Kralově vile pořádá benefiční večer i spolek Živá vila. Vystoupí na něm hudebníci Ivan Boreš, Vivat Joe! a Buczech Blues. Výtěžek z akce bude zaslán na účet Člověka v tísni a také rodině houslového virtuóza Matveje Mironova, který byl spoluhráčem řady českých muzikantů, včetně vystupujícího Ivana Boreše.

Koncert pre Ukrajinu
27. února, 15:00, Hlavné námestí, Bratislava
Koncert na bratislavském náměstí organizuje v neděli festival Pohoda. Ředitel festivalu Michal Kaščák k němu uvádí: „Chceme ním vyjadriť solidaritu s ľuďmi na Ukrajine. Slobodné umenie sa najlepšie rozvíja v slobodných krajinách a vieme, že o to isté sa snažia aj naši priatelia na Ukrajine. Každoročne na Pohode vystupujú skvelí ukrajinskí umelci a umelkyne, prichádzajú k nám zástupcovia ich médií, mnohí návštevníci a máme tiež skvelé vzťahy s promotérmi. Chceme im aj takto všetkým odkázať, že v týchto ťažkých chvíľach sme s nimi. Mimochodom, je zrejmé, že ak by sa podobný útok týkal Slovenska, jedným z prvých cieľov by bolo trenčianske letisko, ktoré slúži aj na mnohé civilné aktivity, vrátane nášho festivalu.“ První zveřejněnou vystupující je ukrajinská DJka Miklei, další budou teprve oznámeni.

Kulturní Infuze – Benefiční koncert pro Ukrajinu
27. února, 17:00, Lucerna Music Bar, Praha
Na akci, pořádanou spolkem Podtvrzí a Čítárnou Unijazz, přislíbili účast umělci jako je Ventolin, Bert & Friends, Madhouse Express, Vepřové Komety, Adrian T. Bell a Marcel Gidote’s Holy Crab. Slamovat budou také Anatol Svahilec, Robert Netuka a Sufján Massalema. Celým večerem provede Tim Postovit. Veškerý výdělek poputuje na transparentní konto Červeného kříže. Více informací najdete zde.

Make Music Not War! Benefice pro Ukrajinu I. - III.
2.-10. března, Cross Club, Praha
Pražský Cross Club pořádá hned tři benefiční večery na podporu kolektivu Balkan Solidarity Network, který se z Balkánu přesouvá na ukrajinské hranice, přímo do první linie pomoci všem, co utíkají před válkou. Ve středu 2. března vystoupí píšničkář Jakub König jako Kittchen solo a elektropopoví Bloome. Následovat bude několik techno DJs. V pondělí 7. března pak vystoupí hudebníci ovlivnění folkem, country i grungem - Cermaque, Dan Vertigo, Holy Fanda, Boží muka a After 12th, následovat budou opět DJ sety. Poslední ohlášený je drum’n’bassový benefiční večer 10. března, na kterém vystoupí Cockroach, Akira, Volume Plus a další.

Lambblood & Jiří Imlauf & DJ Ras Simah
4. března 2022, 20:00, Klub Mír, Uherské Hradiště
V Klubu Mír v Uherském Hradišti zahraje zlínská alternaivně rocková kapela Lambblood. Představí se i frontman kapely Houpací koně, hudebník a básník Jiří Imlauf, kterého znáte i ze sloupků Full Moonu. Večer uzavře DJ Rah Simah.

Info

grafika © Fuga

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Pořadatelská: Martina Lesner (United Islands of Prague)

redakce 18.04.2024

Položili jsme několik otázek hledačce nových talentů, bookerce a dramaturgyni festivalů.

Kam na rajz s Michalem Berezňákem (Sharpe)

redakce 16.04.2024

Jarní Sharpe, chorvatský INmusic festival, Taylor Swift v Londýně. Na jaké akce nás pozve vášnivý koncertní a festivalový manažer?

Vstupní prohlídka: Marcel Gidote’s Holy Crab

redakce 10.04.2024

Loni se jim toho povedlo hodně: v březnu vydali album Farm Alarm, pak dva singly, první evropskou tour a k tomu vydávají soundtrack k počítačové hře.

Douška vydavatelská: Ancestral Vision (Unizone)

redakce 04.04.2024

Pokud budu mluvit sám za sebe, tak u mě teď panuje zdravá euforie, protože se mi asi po x letech podařilo dotáhnout do konce moje debutové EP, které vyšlo u…

Vstupní prohlídka: Marta De Pascalis

redakce 03.04.2024

Co ji inspiruje, co ji vyruší, na co jí stačí jedna věta? Marta De Pascalis v našem dotazníčku, před pražským koncertem.

Preview: Tallinn Music Week 2024

Michal Pařízek 02.04.2024

V programu najdeme známá jména jako místní hrdinky Vera Vice nebo Kitty Florentine, všudypřítomné Tramhaus, kteří vystoupí na akci Vikendica, nebo řeckého croonera Johnnyho Labella.

Vstupní prohlídka: Marie Kieslowski

redakce 26.03.2024

Marie Kieslowski vydala své debutové sólové album Je všechno dobrý? před dvěma lety, nyní na něj navazuje EP s názvem Je to složitější.

Preview: Rewire 2024

Zuzana Malá 24.03.2024

Holandský festival experimentální hudby a umění má pro letošek tučnou soupisku v kategorii legend i ikon součásné avantgardy.

Pořadatelská: Dominik Prok (Nová Cvernovka)

redakce 21.03.2024

"Podlaha bude ružovo-glittrová zaliatá epoxidom, jeden zo stejdžov bude práve na wc v štýle boiler room a zahrá napríklad DJ Záchod (Matwe), I Hate Berlin Manson DJs alebo..." Pár tipů.

Pořadatelská: Matěj Samec (MeetFactory)

redakce 10.03.2024

„Obzvlášť zvu na Dech - ten zvolte v případě, že máte chuť se s námi ponořit do naprosté tmy a naladit se na vnitřní drama jednoho člověka," říká dívadelní dramaturg…

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace