Pacina má důvěru. Výkonný výbor ho pověřil dalším rozvojem ženského hokeje

Foto: Karel Švec, Český hokej

Trenér ženské reprezentace Tomáš Pacina dostal od výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje za úkol přípravu návrhu koncepce ženského hokeje pro následující olympijský cyklus.

České hokejistky za sebou mají historickou účast na olympijských hrách v Pekingu, kde obsadily konečné sedmé místo. 

Ve skupině B po dvou výhrách a dvou porážkách skončily na druhé příčce za Japonskem, následně po dramatickém souboji vypadly ve čtvrtfinále se silnými Spojenými státy. 

Kouč Tomáš Pacina na čtvrtečním jednání výkonného výboru ČSLH prezentoval svou hodnotící zprávu. Zmínil v ní mimo jiné také to, že vyřazení ve čtvrtfinále považuje za neúspěch a potenciál týmu vidí výše. 

Výkonný výbor Pacinovi vyjádřil důvěru a pověřil skupinu pod jeho vedením, aby do půlky března nachystala návrh koncepce rozvoje ženského hokeje pro nadcházející čtyři roky. 

Ženský hokej v České republice za poslední období prožívá velký boom, což se promítlo třeba do sledovanosti olympijských zápasů. Vždyť bitvu se Švédskem na obrazovkách ČT sport sledovalo skoro 600 tisíc diváků. 

Prostřednictvím emotivního videa se na výkonný výbor po olympiádě obrátily i české reprezentantky. Podle jejich slov je potřeba v rozvoji ženského hokeje dále pokračovat. 

„Chtěly bychom vám moc poděkovat za podporu, kterou jste nám dali. Právě díky vám jsme si mohly splnit velký dětský sen a být na olympiádě,“ říká česká brankářka Viktorie Švejdová. 

„Ženský hokej není profesionálním sportem a my bychom to rády změnily.“

„Máme ale ještě jeden větší: rády bychom z olympiád vozily medaile. Abychom se ale mohly měřit s top týmy, tak potřebujeme top podmínky, které zatím v Česku nemáme. Ženský hokej není profesionálním sportem a my bychom to rády změnily,“ dodává.

„Pokud se chce člověk zajistit do budoucna, tak hokejová výplata není dostatečně vysoká. V létě jsem v situaci, kdy se rozmýšlím, jestli si koupit letenku domů, nebo si najmout kondičního trenéra. Takže k tomu ještě pracuju,“ přidává se kapitánka Alena Mills.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz