InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ságaaneb Vizovský zázrak (Bolek Polívka)

    středa 8.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Divadelní představení.

  • Žehnání motorek

    středa 8.5 13:30 - Masarykovo náměstí, Třeboň

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strakonický sekáč Miroslav Šobr si vyzkoušel televizní soutěž Na lovu

Miroslav Šobr vyměnil na chvíli louku za televizní studio. Objevil se v soutěži Na lovu. , Autor: archiv

Miroslav Šobr vyměnil na chvíli louku za televizní studio. Objevil se v soutěži Na lovu.     Autor: archiv

STRAKONICE – Na televizi Nova běží od loňského roku vědomostní soutěž Na lovu, kterou provází moderátor a herec Ondřej Sokol. Souboj s lovkyní v populárním kvízu si nedávno vyzkoušel také Miroslav Šobr – strakonický úředník, milovník tradic a známý závodník v sečení kosou. Pro Redakci popsal dojmy z televizního natáčení.

Mezi diváky se často debatuje, kdo jsou vlastně lovci, kteří se v jednotlivých dílech střídají. Miroslav Šobr narazil na lovkyni Dagmar Jandovou. Ta o sobě v jednom v rozhovorů pro TV Nova prozradila, že má vystudovanou meteorologii a jejím povoláním je i tvorba kvízových otázek. Navíc jde o úspěšnou soutěžící z jiných televizních show. Vyhrála například hru Riskuj nebo soutěž Nejslabší, máte padáka. Přezdívá se jí Kvízová dáma.

Fanoušek kvízů a vědomostních soutěží Miroslav Šobr zmínil, že od přihlášky do účasti na natáčení uteklo asi pět měsíců. Natáčení předcházelo tříkolové přijímací řízení s dotazníkem, telefonátem a videohovorem. „Zjišťoval se všeobecný přehled a příběh soutěžícího. Televize se snaží zdůraznit i nějakou zajímavost ze života soutěžících, na to kladli velký důraz," říká Miroslav Šobr.

„Soutěž Na lovu jsem viděl v televizi a líbila se mi. Je rychlá a zajímavá. Psychicky nejnáročnější pro mě osobně byla ta část soutěže, kde soupeříte přímo s lovcem nebo lovkyní. Na všechno máte strašně málo času. Vliv má i šrumec kolem natáčení, i když při hře už jsem ho tolik nevnímal. Atmosféra je tam trochu odlišná od komornějších a klidnějších soutěží," líčí Šobr.

V první kole otázek si nahrál 30 tisíc korun, které pak šel hájit proti lovkyni. Ta dává vždy vyšší a nižší nabídku na výhru, se kterou pak soutěžící dostává políčka potřebná na únik do bezpečí. „První kolo mi moc nesedlo, nahrál jsem si jen 30 tisíc. Nebyl jsem s tím spokojený. Protože mě tyto soutěže baví, rozhodl jsem se jít do vyšší nabídky 201 tisíc, které se mi podařilo obhájit. Do finálové štvanice jsme zbyli ze čtyř soutěžících jen dva. Už se nám pak nepodařilo na lovkyni vyzrát," dodává Miroslav Šobr. Odvážná volba vysoké částky s menším náskokem na cestě do bezpečí v duelu proti lovci nebývá v soutěži častá. Drtivá většina hráčů volí zlatou střední cestu a zůstává na svém nahraném limitu.

Jak ale říká Miroslav Šobr, peníze nejsou všechno. Jde hlavně o zábavu pro hráče a diváky. Zkušenosti z nové televizní hry jsou podle něj hodně zajímavé. „Mám jen pozitivní dojmy. Pan Ondřej Sokol je sympatický moderátor. Na konci jsme si mohli krátce popovídat i s lovkyní. Bylo to časově náročné – odjížděl jsem na natáčení ve čtyři hodiny ráno. Během dne se točila čtyři soutěžní kola, na plac jsme šli až kolem 16. hodiny. Končilo se kolem šesté," říká Miroslav Šobr. Potěšily ho pozitivní ohlasy kamarádů a známých.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace