Zde může být vaše reklama.

Potřebují zabodovat 23. kolo: Sigma hraje doma s Teplicemi

23. kolo: Sigma hraje doma s Teplicemi

foto: Petr Pelíšek

26. 02. 2022 - 14:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hrají ve třiadvacátém kole FORTUNA:LIGY doma na Andrově stadionu proti FK Teplice. A bude to pro ně velmi důležitý zápas. Stejně jako před dvěma týdny v duelu s Mladou Boleslavi potřebují nutně zabodovat naplno, jinak by se mohli sesunout do spodní části tabulky. Hraje se poslední únorovou neděli s výkopem v 15.00.

Sigma má za sebou zápas v Ostravě, ve kterém nebyla horší než Baník, měla více šancí, i větší brankové příležitosti, než soupeř, ale bod nezískala žádný. „Neodehráli jsme tam špatné utkání. A většinou to tak bývá, rozhodla efektivita. Pro nás to bylo kruté utkání, minimálně bod jsme si určitě zasloužili,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Stejně tak i v Jablonci, tam to bylo podobné utkání. Nevím. Připadá mi, že už na nás leží nějaká taková kletba. Ta utkání rozhodují hodně šťastné góly a my potřebné body nezískáváme díky vlastní neefektivitě. Mohli jsme být v daleko větším klidu. Ale těžko můžu něco hráčům vyčítat. Na druhou stranu musím domácí pogratulovat, branku dali, nic proti tomu nemůžeme namítat. My jsme selhali ve finální fázi, to pak dělá výsledek,“ podotkl Jílek.

Teplice už nejsou na barážových pozicích, stalo se tak poprvé od 4. kola. „Vyhráli jsme potřetí za sebou, ale pořád jsme namočeni v boji o záchranu. Je krásné, že jsme teď mimo baráž, ale tabulka je vyrovnaná. Musíme bojovat dál, stát se může cokoli,” řekl trenér Teplic Jiří Jarošík před uspokojením. „Nálada je úplně jiná, než bývala předtím. Až musíme trochu brzdit emoce, ale vstup do ligy se nám opravdu povedl,“ uvedl sportovní ředitel klubu Štěpán Vachoušek.

Že by se Tepličtí dívali po prostřední skupině, kterou se naopak Hanáci snaží hajit? „Dostat se do prostřední skupiny by bylo hezké, ale mírnil bych se. Jen, ať jdeme postupně zápas od zápasu a podle toho, jak se nám bude dařit, se budou odvíjet naše cíle. Moc bych si to přál, ale chci zůstat nohama na zemi. Vnitřně si naše výkony užívám, ale jsem realista,” podotkl Vachoušek.

Hanáci jsou v tabulce na devátém místě, mají pětadvacet bodů. Stejně jako jedenáctý Zlín, tedy jim reálně hrozí, že vypadnou z první desítky.

Kádr Sigmy by měl být v zásadě kompletní, marodka se začíná pomalu vyprazdňovat. Otázkou jen bude, kteří z hráčů už dohnali tréninkové manko. V předchozích kolech z nejrůznějších důvodů nemohli hrát útočníci David Vaněček a Jakub Yunis, záložník Martin Hála nebo obránce Roman Hubník.

S Teplicemi přijede na Andrův stadion útočník Filip Žák (1996), odchovanec SK Sigma Olomouc. Do elitní soutěže se dostal letos, od ledna je v kádru nedělního soupeře Hanáků. V kádru Teplice je také brankář Filip Mucha, olomoucký rodák, syn legendy Sigmy Josefa Muchy. A záložník Pavel Moulis, který byl tři sezóny hráčem Sigmy.

Na zápas smí dorazit 6373 fanoušků.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Teplice se hraje v neděli 27. února od 15.00 (rozhodčí Dalibor Černý – Petr Antoníček, Jakub Bureš).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Stejskal – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Daněk– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
FK Teplice: Grigar – Kučera, Tijani, Vondrášek – Hyčka, Trubač, Fortelný, Mareček, Boljevič  – Sejk, Žák. Trenér Jiří Jarošík.

Další články