Serie A - preview 27. kola: Atalanta potřebuje vyhrát

25.02.2022, 08:53, aktualizováno 28.02.2022, 09:01
Previews
Ruslan Malinovskyj (© AFP)
Atalanta přestala vyhrávat, opustila pozice znamenající Ligu mistrů a nutně potřebuje ukončit čekání na tři body. Šanci dostane v pondělí večer, doma přivítá Sampdorii...
Atalanta Bergamo - UC Sampdoria  (pondělí 20:50)
V pondělní dohrávce Serie A půjdou do akce Atalanta Bergamo a Sampdoria Janov. Bergamaschi se po úspěšném vystoupení na scéně Evropské ligy musí zase soustředit na domácí soutěž, ve které potřebuje dohnat čtvrtý Juventus. Sampdoria chce zase navázat na předchozí výsledky a zopakovat výsledek z Gewiss Arény z roku 2020.

Atalanta sice ztrácí na čtvrté místo už šest bodů, ale pořád má dva zápasy k dobru. Přesto je pod určitým tlakem, protože jakákoliv bodová ztráta bude znamenat nárůst manka na Juventus. Gasperiniho svěřenci ve čtvrtek zdolali Olympiakos nečekaně snadným výsledkem 3:0 a zajistili si postup do další fáze soutěže. Právě to naplňuje domácí příznivce optimismem, kterého se jim v posledních kolech nedostávalo. Atalanta čeká v rámci Serie A na vítězství už pět kol!

Zatímco Bergamaschi na domácí scéně paběrkují, Sampdoria se zvedá. Pod staronovým koučem Marcem Giampaolem získala v posledních třech zápasech šest bodů a zlepšila své postavení v tabulce. "Námořníci" ale zůstávají v sestupovém ohrožení, jakkoliv teď mají k dobru čtyřbodový náskok. Před týdnem Sampdoria porazila 2:0 Empoli a ještě před tím rozdrtila Sassuolo 4:0, slavila tak dvě domácí výhry v řadě, což se jí podařilo poprvé v sezoně. Co se týče venkovních zápasů, tam Sampdoria zaostává a ze tří bodů se naposledy radovala v prosinci loňského roku.

Sampdoria se v Bergamu pokusí o podobný výsledek, jakého dosáhla v minulé sezoně. Tehdy senzačně zvítězila v Gewiss Aréně 3:1. V uplynulých pěti letech tam dokonce vyhrála třikrát, což se jeví hodně překvapivě. Navzdory těmto výsledkům zůstávají Bergamaschi velkým favoritem, navíc jak už bylo řečeno, jsou výrazně nabuzeni tříbrankovou výhrou nad Olympiakosem.

Atalantě budou scházet Aleksej Mirančuk, Iličić, Zapata a Muriel. Právě to se jeví v současnosti jako největší problém Bergamaschi. Přeci jenom absence klíčových hráčů do ofenzivy je citelná a jeden z hlavních důvodů předchozích ztrát.

Velké problémy se skladbou sestavy mají i v Janově. Sampdorii budou scházet Damsgaard, Gabbiadini, Giovinco, Askildsen, Yoshida, Bereszyński a Candreva.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Toloi, Palomino, De Roon - Hateboer, Koopmeiners, Freuler, Zappacosta - Pašalić, Malinovskyj, Boga
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Falcone - Conti, Ferrari, Colley, Murru - Rincon, Ekdal, Thorsby - Sensi, Quagliarella - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.54 - 7.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Cagliari Calcio  (neděle 12:35)
Na Stadio Olimpico v Turíně se představí tým, který potřebuje body jako sůl - Cagliari. Hosté bojují o záchranu a po novém roce se jim zatím daří. Před týdnem předvedli dobrý výkon s Neapolí a nyní chtějí bodovat i na turínské půdě.

Přesně uprostřed ligové tabulky se nachází druhý ze zástupců Piemontu v nejvyšší soutěži FC Turín. Granata zatím nenašla optimální rytmus a její výsledky zůstávají nevyzpytatelné. Svěřenci chorvatského trenéra Ivana Juriće nevyhráli ve čtyřech případech v řadě, na druhou stranu ale dokázali před týdnem sebrat body Juventusu. Pokud se domácím podaří udržet kontinuitu výsledků, může se Turín v klidu posunout do první poloviny tabulky a hovět si daleko od sestupových příček.

Cagliari ztrácí na svého nedělního soupeře už jedenáct bodů a nesestupové příčky okupují jen díky lepšímu skóre. Osmnácté Benátky mají ale jedno utkání k dobru, takže Sardiňanům velí povinnost dělat body. To se v novém roce daří celkem pravidelně. V minulém kole to jasně pocítila Neapol, či v těch předchozích Fiorentina nebo Atalanta.

Očekává se vyrovnaný duel, přesně takový, jaký oba týmy sehrály na Sardinii začátkem prosince. Pod remízu 1:1 se tam gólově podepsali Joao Pedro a vlastním gólem Andrea Carboni.

Na straně Turína zůstávají mezi zraněnými Fares a Praet. Kouč Jurić nemá k dispozici ani potrestaného Mandragoru. Ještě více absencí hlásí Cagliari a do nedělního zápasu nezasáhnou Rog, Walukiewicz, Strootman, Ceter, Nandez a Lovato.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Zima, Bremer, Rodríguez - Singo, Pobega, Lukić, Vojvoda - Brekalo, Pjaca - Belotti
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Goldaniga, Ceppitelli, Altare - Bellanova, Deiola, Grassi, Dalbert, Lykogiannis - Pereiro, Joao Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.69 - 5.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hellas Verona - Venezia FC  (neděle 15:05)
Fotbalisté Hellasu Verona ztrácí na pohárové příčky šest bodů a vzhledem ke svém formě to není nepřekonatelné manko. V týmu, kde působí i český záložník Antonín Barák zdá se všechno klape. Proti Benátkám jsou domácí favoritem, nicméně nováček bojuje o záchranu a nedá nic zadarmo.

Po čtyřgólové kanonádě proti Udinese se Hellas vytáhl i na Stadio Olimpico a s favorizovaným AS Řím urval bod za remízu 2:2. Hellas mohl dokonce zvítězit, ale nakonec dvoubrankový náskok v poločase neudržel. I tak zanechali veronští dobrý dojem a zůstali na dohled evropským pohárům.

Nyní mají domácí velkou šanci ukořistit tři body, protože se na jejich půdě představí Benátky. Nováček v minulých dvou kolech získal čtyři body a stále živí naděje na setrvání v nejvyšší soutěži. Benátky vyhrály překvapivě v Turíně nad FC a doma v přímém souboji o záchranu remizovaly 1:1 s FC Janovem.

Benátkám v tuto chvíli sice patří osmnáctá příčka, ale mají o jeden odehraný zápas méně, než sedmnácté Cagliari. Jakýkoliv bod by byl z Verony velkým úspěchem. První zápas hraný v Benátkách skončil nevídanou přestřelkou (4:3) se šťastným koncem pro Hellas.

Pokud jde o absence, jsou na tom hůře domácí. Hellas nemůže počítat s Dawidowiczem, Velosem, Pandurem i potrestanou dvojicí Casale, Gunter. Benátky hlásí jen jednu absenci a tou je zraněný Lezzerini
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Sutalo, Coppola, Ceccherini - Faraoni, Ilić, Tameze, Lazović - Barák, Caprari - Simeone
Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Romero - Ebuehi, Caldara, Ceccaroni, Haps - Cuisance, Busio, Crnigoj - Aramu - Henry, Okereku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.03 - 5.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spezia Calcio - AS Řím  (neděle 18:05)
Spezia chce přerušit sérii dvou porážek v řadě proti favoritovi, s nímž má ale dlouhodobě dobré výsledky. Na stadionu Alberto Picco se v neděli odpoledne ukáže ambiciózní AS Řím, kterému se ale poslední dobou nedaří.

Thiaga Mottu majitelé Spezie podrželi před Vánoci, kdy byla Spezia na odpis a zdá se, že udělali dobře. Mladý trenér si v novém roce získal důvěru dobrými výsledky, v lednu byl vyhlášen trenérem měsíce a Spezia začala stoupat. V tomto roce prohrála jen třikrát ze sedmi duelů, třikrát vyhrála a sídlí na 15. místě.

Spezii musí trochu strašit výběr sudího. K utkání byl určen coby hlavní arbitr Michael Fabbri a kdykoli Spezia hrála s ním na hřišti, tak ještě nikdy v Serii A se jí nepovedlo zvítězit. U AS Řím je situace jiná, Vlci naopak rádi vzpomínají především na první poločas v utkání s Empoli, který ovládli vysoko 4:0.

Je otázka, s jakým rozestavením se do hry postaví římské AS. A to jednak kvůli absencím. Vrací se mu sice El Shaarawy a Mchitarjan se Šomurodovem, ale mimo hru stále zůstává trio Spinazzola - Oliveira - Ibañez. A kromě toho nebude na lavičce ani José Mourinho, který dostal za nepřiměřené a neopodstatněné urážky hlavního arbitra v minulém kole stopku na dva zápasy. Místo něj se tak na lavičce AS ukáže 33letý Salvatore Foti, kterého coby šestnáctiletého mladíčka časopis France Football před lety vměstnal do stovky největších talentů pod osmnáct let, například po boku Messiho nebo Agüera.

Římané by měli vážně uvažovat o rozestavení se čtyřmi obránci namísto tří, protože jednak postrádají výše zmíněného Ibañeze a jednak mají se čtyřčlennou obranou mnohem lepší výsledky. Pokud nastoupili se čtyřmi obránci, tak v devatenácti utkáních posbírali 12 výher, zatímco v šestnácti utkáních se třemi obránci vyhráli jen šestkrát. Vyhrát se jim nepovedlo ani minule proti Hellasu a klesli na osmé místo.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Amian, Erlić, Nikolaou, Reca - Sala, Kiwior - Verde, Maggiore, Gyasi - Nzola
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Karsdorp, Mancini, Smalling, Viña - Bove, Cristante - Zaniolo, Pellegrini, El Shaarawy - Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.79 - 3.93 - 1.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - SSC Neapol  (neděle 20:50)
Nedělní šlágr 27. kola Serie A uvede do záře reflektorů dva týmy, které mají minimálně jednu věc společnou - potřebují nějakou reakci na pohárové zklamání. Lazio bude proti Neapoli těžit z jedné výhody, kterou pro něj zrovna proti Neapoli má význam - z domácího prostředí.

Ve dvou minulých utkáních na Olimpicu se pokaždé radoval právě římský celek. A nejenže vyhrál, ale ani v jednom z těch dvou duelů nedostal od Neapole jedinou branku. A to pro něj v poslední době hodně znamená, protože dřív to bylo spíš opačně. V předchozích šesti ligových duelech, kdy hrálo Lazio doma (v letech 2013 až 2018) totiž pravidelně vyhrávala Neapol a ještě se u toho na účet Lazia královsky bavila.

Svědčí o tom například fakt, že v této době Lazio doma inkasovalo od Neapole průměrně 2,7 gólů na zápas! Takže dvě čistá konta v řadě jsou v porovnání s takovým dlouhodobým skoro až traumatem skvělou zprávou. Lazio navíc umí zapracovat na obraně i pod vedením trenéra Sarriho, což dokazuje pět čistých kont v deseti posledních soutěžních utkáních.

Jen je pro Lazio škoda, že proti silnějšímu soupeři v Evropě to tak úplně neplatí. S Portem to mělo Lazio od začátku těžké, jeho trenér zná italskou ligu jako své boty a na Lazio se uměl skvěle připravit. A i když se Lazio především v odvetě hodně snažilo, tak mu závěrečná remíza 2:2 doma na postup do další fáze Evropské ligy prostě nestačila.

Což trenér Sarri hodnotil následovně. "Mrzí nás, že jsme v Evropě skončili, představovali jsme si to jinak. Ale nestydíme se za náš výkon, odehráli jsme velmi dobré utkání. Soupeř byl prostě lepší, ale vím, že jsme do toho dali maximum. Nejsme tak zkušený tým, ale na tom budeme pracovat. Teď je pro nás prioritou liga a co nejlepší možné umístění. To, jak na tom jsme, hodláme ukázat už proti Neapoli."

To bude právě pro rodáka z Neapole hodně velká výzva. Asi málokdo je s lavičkou Partenopei spojen tak výrazně a úspěšně jako jeden z největších odběratelů firmy Merit. Cigaret této značky je prý schopen vykouřit až 60 denně. Zatímco kromě Pedra s Lazzarim má proslulý kuřák kompletní kádr, Neapol je na tom o poznání hůř. Chybí jí Anguissa, Malcuit, Tuanzebe, Lobotka a Lozano.

I Neapol musela skousnout pořádně hořkou pilulku. Před odvetou s Barcelonou si dávala poměrně vysoké šance a trenérský mág Luciano Spalletti doufal v podporu samotného Maradony, ale ten se asi zrovna díval jinam. Od Blaugranas dostala Neapol čtyři branky a bylo až s podivem, s jakou hravostí si Barcelona uměla pod Vesuvem poradit. V lize Neapol sice remizovala minulé dva duely, ale pořád ztrácí na samotné čelo jen dva body.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Hysaj, Luiz Felipe, Patric, Marušić - Milinković-Savić, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui - Demme, Fabian Ruiz - Politano, Zieliński, Insigne - Osimhen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.51 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Salernitana Calcio - Bologna FC  (sobota 15:00)
Salernitana rozhodně ještě nevzdává boj o záchranu a do nového roku vstoupila s vervou i nadšením. Řádně obměněný kádr se pokusí překvapit i silnou Bolognu, s níž nemá špatné zkušenosti. Felsinei ale naposledy konečně překonali smolnou sérii ztrát.

Salernitana byla v lednovém přestupovém období pořádně aktivní a aby taky ne, když zaměstnala legendu v oboru. Waltera Sabatiniho, který po letech působení v obou římských klubech, Interu nebo právě Bologně ví, co dělá. Do týmu nalákal zajímavý mix mládí a zkušených veteránů. A tahle taktika mu zatím docela vychází. Klub ze Salerna ve třech minulých kolech vždycky skóroval a vždycky urval bod.

Přesto je Salernitana až na posledním místě. Bologna na ni shlíží z pohodlného dvanáctého místa a drží si náskok celých sedmnácti bodů. A to především díky tomu, že v minulém kole se Felsinei povedlo zabrat a těsně porazit Spezii. Tímhle výsledkem svěřenci trenéra Mihajloviće ukončili sérii pěti duelů bez výhry, v níž urvali jen jeden bod. Oba týmy mají problémy se složením jedenáctek, protože jim dohromady schází až 11 hráčů.
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Mazzocchi, Dragusin, Fazio, Ranieri - L. Coulibaly, Ederson, Kastanos - Bonazzoli, Djurić, Verdi
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Soumaoro, Medel, Theate - De Silvestri, Svenberg, Schouten, Soriano, Hickey - Barrow, Arnautović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.42 - 3.54 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Empoli FC - Juventus FC  (sobota 18:05)
Tři body by po dvou remízách v řadě potřeboval zapsat Juventus. Stará dáma se stále nevzdává vidiny útoku na titul, ale aby se přiblížila čelu tabulky, nesmí si další bodovou ztrátu dovolit. Na stadionu Carla Castellaniho jí čeká soupeř, který jí v srpnu senzačně porazil. Turínský Allianz Stadium tehdy vyloupil jedinou brankou Leonardo Mancuso.

Byla to prvotřídní senzace, protože se nestává často, aby Juventus doma ztratil všechny body s týmem, který okupuje umístění až ve druhé polovině tabulky. Empoli se to podařilo vůbec poprvé v jeho historii.

Juventus od té doby ušel kus cesty a především stabilizoval své výsledky. V Serii A nenašel přemožitele již dvanáct utkání v řadě a upevnil si postavení v první čtyřce. V týdnu pak zvládl první osmifinále Ligy mistrů na půdě Villarrealu, kde nakonec remizoval 1:1. Jedinou branku Juve obstarala nová akvizice, srbský útočník Dušan Vlahović.

Stará dáma ztrácí na první místo devět bodů, což je v tuto chvíli hodně, ale pokud bude pravidelně vyhrávat, může z náskoku svých soupeřů postupně ukrajovat.

Hosty čeká na stadionu Carla Castellaniho těžká práce, protože v nohách budou mít ještě zápas s Villarrealem. K tomu je potřeba přičíst dvojí cestování a také bouřlivou atmosféru místního svatostánku. Empoli v první polovině sezony nepředvádělo vůbec špatný fotbal, ovšem postupně mu došel dech a v tuto chvíli se série bez výhry natáhla už na devět zápasů v řadě.

Podcenit Empoli by ale bylo velkou chybou. První zápas v Turíně už byl propírán a ještě stojí za to zmínit i výhru v Neapoli, která byla zároveň tou poslední v lize.

Na obou stranách je několik absencí a jak trenér Andreazzoli, tak jeho protějšek Allegri musí oželet starty důležitých hráčů. Na straně Empoli budou scházet Haas, Baldanzi, Ekong, Marchizza, Luperto a Verre. Dlouhý je i seznam Staré dámy a k dispozici nebudou Chiesa, Chiellini, Bernardeschi, Pellegrini, Dybala a Rugani.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, Romagnoli, Viti, Parisi - Źurkowski, Asllani, Bandinelli - Bajrami - Di Francesco, Pinamonti
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, Danilo, De Ligt, Alex Sandro - Zakaria, Locatelli, Rabiot - McKennie, Vlahović, Morata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.95 - 3.92 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - ACF Fiorentina  (sobota 20:45)
Sassuolo minule překvapilo Inter a asi i většinu fotbalových fanoušků, protože si bez menších potíží poradilo s milánským gigantem. Teď se od něj tedy očekávají velké věci. Jeho další soupeř má ale taky skvělou reputaci - dorazí totiž Fiorentina.

Sérii čtyř soutěžních zápasů bez výhry Sassuolo ukončilo dostatečně rázně. Možná víc, než by jeho fanoušci čekali. Protože utkat se s lídrem ligy, Interem Milán, a nedostat od něj branku, je docela dobrý výkon. Ale odvézt si z jeho hřiště tři body díky vysoce efektivnímu výkonu, to už něco znamená. Snad kromě nedávného ligového výbuchu se Sampdorií (0:4) se dá říct, že trenér Alessio Dionisi dostává z hráčů pravidelně to nejlepší, jen je občas limitován individuálním selháním.

A to zejména v obraně, která inkasovala už 44 branek a v lize najdeme jen pět týmů s vyšším číslem. Koneckonců, v posledních deseti duelech se Sassuolu povedlo udržet čisté konto všehovšudy dvakrát. I proto jsou Neroverdi nyní až na 11. místě. Do utkání s "Fialkami" může jít Sassuolo s vědomím, že za posledních osm duelů prohrálo jen jednou.

Mírné absence se Dionisiho týmu nevyhnou ani tentokrát, protože mu stále schází Obiang s Djuričićem, zatímco Fiorentina postrádá pilíř zadních řad, mladého Srba Milenkoviće.

Ten totiž dostal další žlutou kartu v minulém kole. Na něj ale bude vzpomínat s velkou radostí, neb se jeho týmu povedlo porazit Atalantu. Jediným gólem se o to postaral polský kanonýr Piątek, který opět ukazuje, že starty v nových angažmá má skvělé. Pro Violu se stává střelcem číslo jedna, i když je otázka, jak dlouho mu forma vydrží. Pět branek v šesti soutěžních duelech ale rozhodně není špatná bilance a "Fialky" jsou i díky tomu na skvělém sedmém místě.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Müldür, Chiriches, Ferrari, Rogerio - Frattesi, López, Traoré - Berardi, Raspadori - Scamacca
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Odriozola, Martinez Quarta, Igor, Biraghi - Bonaventura, Torreira, Duncan - González, Piątek, Ikoné
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.65 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Udinese Calcio  (pátek 18:45)
Vedoucí AC Milán se trochu netradičně představí už v pátek podvečer proti Udinese. Zebry nepatří k jeho oblíbeným soupeřům a kouč Stefano Pioli očekává tuhý boj o tři body. V případě vítězství si mohou Rossoneri pojistit vedení v tabulce před konkurenčním Interem.

AC Milán v minulém kole zaváhal, ale paradoxně se jeho situace mírně zlepšila. Na jeho remízu 2:2 v Salernu totiž Inter nedokázal zareagovat a doma dokonce prohrál se Sassuolem 0:2. Remízu si pak připsaly i Neapol či Juventus.

Nicméně další taková ztráta, jaká se udála v Salernu, by se už Rossoneri nemusela vyplatit. Svěřence trenéra Stefana Pioliho čeká v páteční předehrávce těžký zápas s Udinese. O síle soupeře se koneckonců přesvědčili již v prvním zápase v Dacia Aréně, který skončil remízou 1:1. Alespoň bod zajistil Milánským gól Zlatana Ibrahimoviće ve druhé minutě nastavení. Ani předchozí vzájemné duely nedopadly pro AC nějakým jednoznačným vítězstvím.

Navzdory těmto výsledkům ale zůstává AC Milán horkým favoritem. Udinese se v novém roce opět nedaří a jeho výkony jsou jako na houpačce. Jenom uplynulých čtrnáct dní to jasně prokázalo. Nejprve drtivá porážka 0:4 od Hellasu a potom remíza 1:1 se silným Laziem. Situace v tabulce zůstává nadále neutěšená a Udine patří až šestnácté místo s náskokem tří bodů na sestupové pozice.

AC Milán má na prvním místě dvoubodový náskok na Inter, avšak městský rival má o jedno odehrané utkání méně. Každopádně pokud Rossoneri zvítězí, zůstanou na čele Serie A i po tomto víkendu. Tři body by potřebovalo i Udinese, které je těsně nad sestupovou hranicí, tři body před Benátkami. Ve prospěch Zeber ještě hrají hned dvě odložená utkání k dobru.

Až do konce sezony je mimo hru Simon Kjaer a se zraněním stále laboruje i Zlatan Ibrahimović. Další ztrátou pro Stefana Pioliho je i absence středního záložníka Ismaila Bennacera. Co se týče hostí, ti se musejí obejít bez Santurra a Nuytincka.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Tomori, Romagnoli, Theo Hernández - Tonali, Kessié - Messias, Díaz, Leao - Giroud
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Pablo Mar, Pérez - Soppy, Walace, Makengo, Arslan, Molina - Deulofeu, Beto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.31 - 7.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Inter Milán  (pátek 21:00)
Trochu netradičně se prvních dvou soubojů nového kola Serie A dočkáme už v pátek. Po AC Milán dostane šanci na body taky jeho městský rival, Inter. A že milánský celek body potřebuje opravdu nutně! Asi tak, jako domácí CFC Janov.

V pátek večer se střetnou dva týmy, které přímo zoufale potřebují vyhrát, byť každý z trochu jiných motivů. Domácí Grifové zkouší překvapit a oproti vypsaným sázkám se zachránit v první lize. To se jim ale zatím nedaří ani s novým trenérem. CFC sice přestalo prohrávat, ale rozhodně nezačalo vyhrávat. Ve čtyřech minulých ligových duelech pokaždé remizovalo, což je sice hezká věc, ale na záchranu to zatím zdaleka nestačí.

Grifové vedení progresivně vypadajícím trenérem Alexanderem Blessinem možná přidali na agresivitě, ale to je zatím vše. Po důležité remíze s AS Řím se jim štěstí vyhýbá, protože se Salernitanou neudrželi vedení a Venezia je v minulém kole dost překvapila brzkou brankou, na kterou museli reagovat.

Výsledkem je fakt, že Janov viditelně ztrácí v bitvě o záchranu a poslední není jen z toho důvodu, že Salernitana odehrála o dva duely méně. Janov ve třech minulých návštěvách Interu přenechal všechny body soupeři, ale předtím Inter dlouhou dobu jezdil do přístavního města jen s velkou nechutí. Janovský celek totiž vyhrál pět ze šesti domácích duelů mezi roky 2013 - 2018.

Ani jeden z týmů teď nemá vážnější absence. Domácím schází jediný hráč, stoper Bani. Nerazzurri jsou na tom obdobně, chybí jen zraněný útočník Joaquín Correa.

Inter musí nutně reagovat, protože poslední týdny jsou pro něj obrovským zklamáním. Od čtvrtfinále Coppa Italia s AS Řím nevyhrál jediný duel. Po remíze s Neapolí nestačil v Lize mistrů na Liverpool a následně prohrál nečekaně stejným výsledkem i se Sassuolem. Tím se rázem přesunul z pozice lídra s náskokem až na druhou příčku a může děkovat Cagliari, že minule udrželo s Neapolí remízu. Probudí se jeho doposud nepříliš produktivní hráči právě proti Janovu?
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Hefti, Vasquez, Maksimović, Cambiaso - Badelj, Sturaro - Gudmundsson, Rovella, Ekuban - Destro
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Perišić - Džeko, Lautaro Martínez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.60 - 5.74 - 1.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AC Milán26175452:2856
2.Inter Milán25166355:2254
3.SSC Neapol26166447:1854
4.Juventus FC26138538:2347
5.Atalanta Bergamo25128546:3044
6.SS Lazio26127753:4043
7.ACF Fiorentina25133944:3442
8.AS Řím26125944:3441
9.Hellas Verona26107949:4237
10.Turín FC25961032:2633
11.US Sassuolo2689943:4433
12.Bologna FC25941231:4131
13.Empoli FC26871138:5031
14.UC Sampdoria26751435:4226
15.Spezia Calcio26751428:4826
16.Udinese Calcio24510931:4125
17.Cagliari Calcio264101226:4722
18.Venezia FC25571323:4422
19.Janov CFC261131222:4716
20.Salernitana Calcio24351619:5514

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (108)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes už nutně musíme uspět. Hráči si konečně odpočinuli, snad to bude znát.

Forza Inter!

OT: Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

Netahej to Rusko do každý sekce. Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem zde první, ale tipuji, že ne poslední. Viz. Kaka14.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

a ty si strč do prdele tyhle tvoje rady...už ses ztrapnil s tou tvojí "slušnou debatou" u Jaremčuka

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřekvapils.

Reagovat
Kaka14

Reagovat
LesyJePan

Kde je to čítaničko?

Reagovat
Pinturicchio

Dobre hnojomety.

Reagovat
stuff

Reagovat
mastakillah

Reagovat
stuff

Chod fajcit ruske pera a nesmrad vzduch v sekcii

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za tvůj omezený názor.

Reagovat
stuff

Kedykolvek

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Kaka14

za Sevcenka

Forza MILAN

Reagovat
Kruth

Tomoriho nečeká lehká šichta s Betem

Reagovat
Shevchenko

Tank

Reagovat
GEGE

neskutečná křeč už žase...totalně tragické standartky a jen spolehání na pár individualit...

Reagovat
snuff24

diky Udinese tak teď už kurva musíme prolomit tu střeleckou nemohoucnost FORZA INTER

Reagovat
Panděvova ofina

Džeko na co sáhne, to je ztraceno. Já toho chlapa nikdy neměl rád a dýchá se mi o mnoho hůř, když ho vidím v černo-modrým...

Reagovat
Deki

to já už ani nedycham. Naštěstí je tam ještě Lautaro, kterej má taky formu jako blázen. Jestli s tímhle útokem letos něco vyhrajeme, tak to bude historický milník

Reagovat
Panděvova ofina

Je to opravdu nekoukatelný. Zdá se mi, že jediný Brozovič tam splňuje nějaké stanovy, ale zbytek, jak kdyby měl nohy v medu

Reagovat
Deki

Bohužel ano a s podzimem se to nedá srovnat.

Reagovat
Largo

Reagovat
Francesco Totti AS

14 gólů v 35 zápasech skoro v 36 letech. Navíc byl zadarmo, co bys ještě chtěl?

Reagovat
cresposuper

Strasny vykon. Prakticky cely tim uplne z formy a na lavicke nie je nik, kto by to mohol ozivit

Reagovat
Nuno čomes

Též nechápu proč jim proste nedáme trojku a jedem dom

Reagovat
Nuno čomes

Určitě rozhodne “produktivní” Perisic

Reagovat
Panděvova ofina

Ten Dumfries, to je prostě nemehlo. Takovej vyšší tmavší Jonathan...Atletická postava, vejška, ale slabej jak čaj na základce

Reagovat
Nuno čomes

Vždyť to tady píšu půl roku že je kopyto

Reagovat
Panděvova ofina

Já to vím od prvních zápasů, jen jsem si už prostě musel veřejně postěžovat

Reagovat
Nuno čomes

To mas výdrž

Reagovat
Nuno čomes

To jsou úplné mrtvoly. Inzaghi vůbec nevi

Reagovat
Mihal

Ak dobre pocitam tak z poslednych 5 zapasov sme dali 2 goly. K tomu netreba ani viac nic pisat.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

nechci být špatným prorokem, ale Juve ten titul ještě může i vyhrát

Reagovat
Ichbin Kobalt

Inter je v dupě ,Conte a Lukaku taky ve sračkach .......

Reagovat
Pharrell

Forza Juve že by nakonec Juventus vybojoval Scudetto??

Reagovat
FuckT

Godbless, dam ti jednu radu, nepokracuj v tom co robis. Je to po prve zbytocne, po druhe ti to nema ako pomoct, a po tretie je lepsie chytit do ruky knihu. Odporucam nejakeho Tolstoya ked sa vykaslal na uspech a postavil sa celemu svetu. Kde odhadol spojitosti medzi prisunom energie a spravanim, a vseobecne vypisal fakty ktore by mali byt jednoznacne kazdemu ale paradoxne clovek velakrat nevidi prave tie veci, ktore su evidentne, co z toho robi zaujimave citanie. Zda sa mi, ze sa drzis citatu od Voltaira: “Doubt is an uncomfortable condition, but certainty is a ridiculous one.”

Mal by si k tomu aplikovat druhu myslienku od toho isteho autora: “‎Life is a shipwreck, but we must not forget to sing in the lifeboats.”

Ludia chcu mat nazor a pocit, dokonca aj na veci kde je nazor velmi zlozita vec. Tam maju nazor velakrat este silnejsi. Neprislo mi, ze by si tu pisal nieco ohavne, navyse ohavnym sposobom, ale reakcie su naozaj zaujimave, ale nie prekvapujuce.

Ja osobne celu situaciu vobec neriesim, I live to die only, takze len lutujem tych, co utocia a aj tych co sa brania, aj ked z velmi odlisnych dovodov. Ked si ludia na tomto fore myslia, ze co si pisal je take strasne, tak tie ich reakcie su cistym odrazom tejto doby. Ale daju sa najst aj ludia, ktori ak maju pocit, ze trepes, sa ti pokusia poradit a pomoct, aj ked vidia, ze je to takmer nemozne.

Podstatou je, ze velmi skoro budeme vsetci mrtvi. Za sto rokov tu nebude ani ten najmladsi z nas, pokial nas teda veda neprekvapi. Mozno ak sa pan diktator rozhodne tu nebude nikto z nas uz o par minut. Why the stress? Boli sme nauceni verit tomu, ze sme strasne doleziti, mozno je cas na to, aby sme sa zmierili s opakom.

Reagovat
LesyJePan

Nieco som očkom pozrel a nevidel som nic hrozného… ked tu bol covid ludia sa delili na vaxerov a antivaxerov. Ked som sa nedal zaockovat tak som bol automaticky anti. Teraz je to o tom istom, ked hladas fakty alebo o niecom len pochybujes automaticky oznaceny za rusofila. Svet je skazený, strašná doba.

Reagovat
10

já mám pocit, že "niečo hrozného" z toho děláte jen vy dva, hlavně teda tradičně FuckT, kterej nepřejde žádnou příležitost si "lehce" zafilozofovat

Reagovat
FuckT

No filozofia je prave najlepsim protijedom na to, co sa deje. Nie je nahoda, ze z nej vyliezla vedecka metoda. Dnes clovek chvilu nahodou aspon trochu rozmysla a dostane takuto krasnu prezyvku. Zial, takto funguje moj mozog, cize jedine co mozem urobit je nepisat nic od veci. Ja to pre teba aj velmi rad urobim, najblizsie sa teda asi zapojim o par kol neskor, ked vam budem gratulovat k titulu.

Reagovat
10

neboj, oni ti to dneska s Empoli vyřeší...snad přijdete k rozumu, protože vám trochu jebe bych řekl

Reagovat
LesyJePan

Ja som to necital cele ale ty si hore pisal ze sa strapnil, tak som myslel ze to bude niečo čo malo ľudí poburiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá cenu řešit, napsal jsem svůj pohled/názor, který někteří nepochopili a našli si tam jen to, co se jim hodí. Víc to řešit nehodlám. Ale díky za rozumný příspěvek.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
10

Max už si dělá prdel s tou sestavou? On i před zápasem řekne, že nejspíš dostane prostor Kean a pak tam stejně dá stejnou sestavu jako v LM a posledních zápasech? hlavně že tam je ta francouzská bukvice

Reagovat
10

beru zpět, poprvé za 10 let se podívám na sestavu na Livesport a takhle se mnou vyběhne

Reagovat
M11

Ale Rabiot je tam stejne

Reagovat
Zark

Reagovat
10

toho nic nezastaví

Reagovat
10

oni to nedávají v TV? bude pokrytecký dívat se na zk°°veným ruským streamu?

Reagovat
10

scudetto prej

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Rabiot dost riskoval, to se klidně dalo pískat

Reagovat
10

Jsem zvědavej, jak dlouho bude Dušana bavit hrát zády k bráně v každým zápase a honit nakopávaný míče od obránců jak někde na ostrovech před 30 lety.

Reagovat
M11

KEAN !!!

Reagovat
10

MOISE Rabiot si právě u Maxe dobil kredit na dalších 350 zápasů

Reagovat
M11

Rozpada se to solidne

Reagovat
10

v tý záloze nakonec fakt zůstane jen Rabiot

Reagovat
10

moc pěkný...Empoli naprosto zaslouženě

Reagovat
Yzemi

To je zase koncert…

Reagovat
10

catenaccio → náhodnej gól → ještě větší catenaccio v 8 lidech v našem vápně → čekání na gól soupeře → ubráněná remíza

scénář 95% zápasů Juventusu

Reagovat
Juventus 14

Teď se bude Max celej druhej poločas modlit, aby už nepadl žádný gól, a on vstoupil do dějin jako trenér s největším počtem remíz 1:1

Reagovat
M11

DUSAAAAAAAN !!!

Reagovat
M11

Skvele Juan .. a Dusan je zabijaaaaak

Reagovat
10

Dušan ta jeho efektivita, jak dokáže i z horších pozic udělat gólovku je parádní

Reagovat
Juventus 14

Tak Dušan to Maxovi pokazil...

Reagovat
10

za trest ho stáhne a dá tam De Sciglia

Reagovat
Yzemi

Tomu se říká z hovna bič!!!

Reagovat
10

sledujte postavení stoperů při zakládání akcí a v držení míče, ty se nehnou 30 metrů od Teka... Vlahović za půlkou s míčem a celá obrana s Arthurem to v chůzi sleduje 30 metrů od naší brány

Reagovat
stuff

Pazienza!

Reagovat
Yzemi

Teď budem 45 minut čekat jestli to skonči 1:2, nebo 2:2.

Reagovat
10

a nakonec 3:3

Reagovat
Yzemi

Reagovat
10

Juan už podepsal? Protože poslední zápasy hraje jako kdyby už dostal smlouvu na 4 roky.

Reagovat
M11

DUSAAAAAAAAAN !!!

Reagovat
10

Dušan

Reagovat
Melchior

Haaland who?

Reagovat
Melchior

sorry... Ronaldo who?

Reagovat
10

to je tým

Reagovat
10

vůbec nevíme...Empoli proti nim vypadá jak Bayern pod Heynckesem

Reagovat
stuff

A budu tu vypravat o skudete

Reagovat
10

to je úplně mimo, tenhle tým dokáže zatlačit do hluboký defenzivy úplně každej, 4. místo bude něco jako Scudetto...

Reagovat
stuff

Prejst cez ponorku a 4.miesto a za mna uspesna sezona

Reagovat
10

po takových výkonech na konci února nevím, co by se muselo stát, abych to jako úspěšnou sezonu bral...uhrát s tímhle kádrem a fotbalem 4. místo určitě ne

Reagovat
stuff

Nekedy na jesen, ked sme boli kolo sedmicky si take neco pisal, ne? Ze na to ten kader ma, ze kvalitativne tam patri na siedme miesto. Ci si Ta mylim?

Za mna sa nastartovali procesy, ktorym verim a sa mi pacia. Znizuju sa platove naklady, robia sa rozumnejsie nakupy, veri sa nejakemu trenerovi. Ja chcem verit

Reagovat
10

Kádr asi ne, protože takovou lavičku nikdo v lize nemá a ty hráče dost devalvuje způsob hry, podívej se jak třeba hraje v Anglii Kulu a co předváděl v Juve. Herně každopádně na 7. místo patří.

Já tomu směru věřím až po trenéra, tam je pro mě Max zatím naprostý zklamání, na tom už jsme se tady nedávno neshodli.

Reagovat
stuff

Reagovat
Pettirosso

Hrajeme catenaccio s 8 hracu ve vlastnim vapne, proti Empoli, ale stejne dostaneme 2 goly

Reagovat
10

což je ještě úspěch, protože Empoli tak minimálně 2 další dát mělo...

Reagovat
Juventus 14

Já na to nemám...místo abychom soupeře dorazili dalším gólem, necháme si jeden dát a teď budeme trnout, aby nepřibyl další. No, hlavně že se nezaujatý divák baví...tolik gólů...

Reagovat
10

hráč Juventusu se raduje z vyhraný standardky na půlce soupeře, protože díky tomu porazí Empoli 3:2...mentalità vincente → mentalità provinciale

Reagovat
stuff

Calma!

Reagovat
10

calma zrovna ne, on tam slavil s ním

Reagovat
pajka-juve

Aspoň se netváří, že má na salámu. Kdyby takový zápal a nasazení měla půlka týmu, tak si můžeme pískat a z poloviny týmu si uděláme trhací kalendář.

Reagovat
stuff

Reagovat
Pipo123

Ukraine SLAVA

Reagovat
Lech

Reagovat
Maritazzi

Může mi někdo říct, co předvádí ten komentátor na Nova Sportu? Fotbalovej bůh pro Spezii ty vole...

Reagovat
10

"tohle bohužel bude penalta"

Reagovat
smazaný uživatel

Rumunské streamy over Nová Sport any given day.

Reagovat
Shevchenko

Teď tam ten osel říká že za Lazio hraje nějaký Akerbi

Reagovat
mastakillah

Fabiaaaan

Reagovat
mastakillah

Reagovat
stuff

Skoda, remizka by bola este lepsa. Ale lepse takto jak opacne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele