bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neúspěšná mise. Giordano opustí Seattle

1. března 2022, 15:12

David Zlomek

Byl ztělesněním nového týmu. Kolem nikoho nebylo v Seattlu tak rušno jako kolem Marka Giordana. Zkušený bek přišel skrze rozšiřovací draft z Calgary a měl být tím, kdo povede tým úspěchu. Úspěch je ale antonymem toho, jak zatím sezona Kraken probíhá. I proto zamíří populární Gio jinam.

Bez nadsázky se dá říct, že právě Seattle je největším zklamáním letošní sezony. Bída Arizony či Buffala se čekala, Montreal zase omlouvá četnost zranění.

„Sezona nám rozhodně nevyšla tak, jak jsme si přáli,“ přiznal šéf Seattlu Ron Francis. „Když se na ni ale podíváme blíž, zjistíme, že jsme hned dvanáct zápasů prohráli o jediný gól. Jsme konkurenceschopní, i tak se ale musíme zlepšit.“

Kraken z posledních devíti zápasů vyhrál jediný, zbytek jsou víceméně jasné prohry. I proto je jasné, že pro tým ze severozápadu Spojených států sezona pomalu končí a že bude prodávat.

A to hlavně kapitána Marka Giordana, což ostatně potvrdil i generální manažer Kraken Ron Francis. Ten řekl, že se chystá prozkoumat trh za cílem nálezu adekvátní nabídky za zkušeného obránce.

K tomu všemu došlo po vzájemné dohodě. Giordano se totiž s Francisem sešel a obě strany se dohodly na tom, že výměna bude tím nejlepším řešením. 

„Gio ještě nevyhrál Stanley Cup. Láká ho to, chce dostat příležitost k jeho zisku,“ vysvětloval Francis. „Dohodli jsme se na tom, že si projdeme trh a pokusíme se najít vhodného obchodního partnera.“

Velký zájem ukazuje podle novináře Pierra LeBruna Florida, která už delší dobu prahne po obránci. Jeho kolega Geoff Baker zase pracuje s možností, že se do bitky o Giordana může zapojit Calgary, NY Rangers i Tampa Bay.

Kanadskému bekovi po sezoně končí smlouva, díky čemuž je ideálním hráčem pro hlavní kandidáty na Stanley Cup. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.