Chomutované jsou v třídění bioodpadu poslušní. Technické služby ho letos začnou svážet dříve
Ze svezeného bioodpadu technické služby vyrábějí kompost, který si následně Chomutované mohou odebírat. Foto zdroj: TSMCH
Chomutov

Chomutov - Technické služby letos začnou o několik týdnů dříve než v minulém roce svážet bioodpad. Lidé totiž bioodpad třídí více a Technické služby jim tak vyhoví v jejich přání dřívějšího zahájení svozu.

“Bioodpad budeme svážet ve dvoutýdenním intervalu, jednou za měsíc pak budeme nádoby vymývat,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek. Se svozem technické služby začnou v pondělí 7. března.

Bioodpad je z nádob odvážen na kompostárnu, kde je stávající technologií materiálově využíván pro výrobu kompostu. “Mytí nádob probíhá pomocí speciální mycí nástavby na svozovém vozidle. Po vysypání odpadu se dovnitř nádoby vsunou vysokotlaké trysky, které ji proudem vymyjí. Mytí probíhá čistou užitkovou vodou bez přidaných chemikálií,” doplnil vedoucí provozovny hospodaření s odpady Marek Pohl. Kvalitu třídění bioodpadu hodnotí jako velmi dobrou, do hnědých nádob lidé podle jeho slov většinou nevhazují odpad, který tam nepatří.

Nádoby jsou určené například pro posekanou trávu, malé větve ze stromů, další rostlinný zahradnický odpad, dále například slupky od ovoce a zeleniny, skořápky a podobně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru