Děčín se hudebně rozezní na pomoc Ukrajině

02.03.2022 12:18 | Tisková zpráva

Jsme s Ukrajinou a chceme to ukázat naplno. I proto se město rozhodlo podpořit iniciativu děčínských kapel na uspořádání charitativního koncertu, jehož výtěžek poputuje na humanitární pomoc do válkou postižené Ukrajiny. Akce proběhne v neděli 6. března od 14 hodin na Masarykově náměstí. Program akce bude brzy zveřejníme.

Děčín se hudebně rozezní na pomoc Ukrajině
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„V průběhu dne vystoupí více než desítka převážně děčínských kapel nejrůznějších žánrů. Jejich iniciativy si nesmírně vážím a pro město bude ctí takovouto akci uspořádat a zajistit. Všichni účinkující vystoupí bez nároku na honorář a mám radost z toho, že vybraná částka půjde na přímou pomoc Ukrajincům skrze neziskové organizace. Rád se s vámi uvidím,“ řekl Martin Pošta, náměstek primátora pro školství, kulturu a sport.

Na organizaci akce se podílí také Jana Erdela Víchová:

„Jsem moc ráda, že se nám daří spolupráce mezi organizátory různých kulturních akcí. Bude to skvělý koncert, ve kterém budou namíchány kapely napříč žánry, a já zvu všechny z Děčína a okolí podpořit ukrajinský boj proti agresorovi, se kterým my máme svou osobní zkušenost.“

„Je skvělé, že pro všechny oslovené hudebníky je sounáležitost s napadenou Ukrajinou naprostou samozřejmostí. To stejné platí pro město Děčín, které se k tomuto nápadu postavilo skvěle. Věřím, že podobné akce jsou důležité také pro nás samotné, abychom si uvědomili, že zlu není možné ustupovat,“ doplnil další z organizátorů Jakub Bureš.

Na místě bude také ČČK Děčín, který se zapojil do sbírky zdravotnického materiálu. Co vše bude možné donést, zveřejníme v nejbližší době.

Z důvodu konání akce nebude možné na Masarykově náměstí tuto neděli mezi 12. až 20. hodinou parkovat. Věříme, že v tomto případě pro to budete mít plné pochopení. Děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

7:04 České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

Paměť národa Jižní Čechy má od letošního dubna vypůjčenou Kendeho vilu, dům z roku 1920, zakoupený m…