Vstupenky online

Poslední kola základní části: Dorost končí, junioři ladí formu na play-down

Helena Hegeďová • 02.03.2022

Vsetínské dorostence čekají poslední dvě utkání v této sezoně. Juniory čeká stejná porce zápasů do konce základní části, po které bude v případě Vsetína následovat play-down. Oba vsetínské celky čeká nejprve domácí a poté venkovní duel. Čtvrteční zápas dorostu i páteční utkání juniorky na Lapači začne v 18:15.

Dorost

Dorostenci v minulém kole přerušili sérii čtrnácti proher, ale na osudu sezony už to nic nezmění. Vsetínské v tomto týdnu čekají poslední dva zápasy aktuálního ročníku a zároveň také dva poslední zápasy v nejvyšší dorostenecké soutěži, a to minimálně pro příští sezonu. 

Ve čtvrtek 3. 3. od 18:15 přivítají Valaši na svém ledě přerovské Zubry, kteří bojují o to, aby se dostali do play-off jakožto nejlepší celek z druhých míst skupin C, D a E. Aktuálně má Přerov 64 bodů a Chomutov ve skupině C je o dva body napřed. Přerovští se v ofenzivě mohou opřít hlavně o Tobiáše Kuchtu (22+27), ale hned za ním je v tabulce kanadského bodování obránce David Svozil (6+31). Mezi střelce se pak mimo jiné s osmnácti přesnými trefami řadí Jakub Galnor a zapomenout nemůžeme ani na Ondřeje Kolaříka nebo Jana Hanáka. Ovšem jestli hráči v zeleno-žluté kombinaci zaznamenali jméno některého ze soupeřů, pak to bude určitě Levente Paska, který tři ze svých pěti gólů vstřelil právě proti Vsetínu.

Sobota bude ve znamení venkovního utkání, ke kterému Valaši vyjedou do Olomouce. Nadstavbovou část a i tuto sezonu tak Vsetín zakončí na ledě nejlepšího celku skupin E. V domácích zápasech předvedli Valaši i přes dominanci kohoutů ve skupině dobré výkony. V říjnovém duelu Olomouc porazili 5:2 a další utkání skončila pouze rozdílem jednoho gólu ve prospěch Hanáků. V Olomouci už se ale Vsetínu tolik nedaří, naposledy tam prohrál 1:8. Útok stojí především na Viktoru Šulganovi (21+4) a Jakubu Belanovi (20+16). Směrem dopředu jsou vidět také Tristan Konobejl (14+15) a Dominik Jeřábek (11+17). Z obránců se do útoku nebojí zapojit Tomáš Galvas (7+17).

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Čada – Stodůlka, Kučný, Šedlbauer, Kotrla, Herman – Bartoněk, Koláček, Juráň, Pořízka, Vaněk, Kovář, Šárka, Pejchal, Raušer.
Přerov: Vojtek – Škňouřil, Pohanka, Svozil, Polame, Harásek, Veselý – Galnor, M. Hanák, J. Hanák, Kolařík, Toman, Kuchta, Koudela, Dobřecký, Svoboda.
Olomouc: Frgál – Drábek, Marek, Šlahora, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Šulgan, Šenk, Miškovský, Kučera, Najman, Jeřábek, Bošek, Konobelj, Neoral, Belan.

Junioři

Také juniorům končí jedna část sezony. Následovat bude play-down, tedy boje o udržení, na které se vsetínský celek snaží co nejlépe připravit. V uplynulých dvou týdnech ovšem zápasy nevycházely úplně dle představ. Juniorka má na svém kontě šňůru čtyř proher, z toho dvakrát za sebou inkasovala sedm branek. 

Už delší dobu je jasné, že Valaši skončí na pátém místě východní skupiny, na svého soupeře pro první kolo play-down ale stále čekají. Budou hrát proti čtvrtému celku západní skupiny, kterým se může po základní části stát Kobra Praha, nebo Ústí nad Labem.

V závěru základní části nečeká na Vsetínské nic jednoduchého, protože se utkají se dvěma nejlepšími celky východu. V pátek na svém ledě od 18:15 přivítají Techniku Brno, která si středeční dohrávkou proti Porubě zařídila postup do play-off. Neděle pak bude ve znamení výjezdu do Přerova, kde se Vsetín utká s dlouhodobým lídrem tabulky a asi největším favoritem na postup do nejvyšší soutěže. Zubři už překročili stobodovou hranici, ale ani oni nejsou neomylní. V poslední kole podlehli Šumperku v prodloužení 1:2.

Oba týmy mají ve svém středu kvalitní hráče, což naznačuje i pohled na první pětici kanadského bodování Ligy juniorů, která je složená převážně z hráčů Techniky - první je s 82 body (32+50) Tomáš Čoupek, druhý Alex Sever (36+39) a čtvrtý Erik Pospíšil (38+30). Třetí místo zaujímá přerovský Radim Hradil (30+41). Pětici pak doplňuje kapitán Havlíčkova Brodu Filip Pártl, ale i zde je vidět převážně ofenzivní dominance Techniky Brno v celé soutěži. 

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Tkadlec – Fojtík, Prčík, Čapka, Liss, Machů, Sviták, Sýkora, Mojžíš – Veselý, Maštalíř, Janíček, Bednařík, Przybyla, Bachánek, Ramert, Broža, Jurek.
Technika Brno: Skoupý – Kubica, Žák, Mrkvica, Holcman, Fijt, Svoboda, Blaško – Trögner, Sever, Růžek, Čoupek, Lajoš, Adam, Vlach, Líska, Fornál, Pospíšil.
Přerov: Žurek – Koblížek, Němec, Nesvadba, Holík, Billa, Hanák, Pekr – Hradil, Halík, Kleniar, Hyža, Štíbr, Kolařík, Šilhavý, Švejda, Hlávka, Buršík.

banner pod článkem