Chrudimské noviny Věnuj den svému zdraví!

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Věnuj den svému zdraví!

Chrudim – Na pomyslnou startovní čáru pro disciplínu zdravý životní styl vás v úterý 8. března zavedou nutriční specialistka Jana Boučková a cvičitelka Jana Machová. Den zdraví je zdarma a uskuteční se v prostorách vedle Muzea barokních soch v Chrudimi /mama klub 10–16 hodin/.

Celý den je věnovaný úvodu do zdravého životního stylu. Dozvíte se základní informace o vhodných potravinách, ochutnáte některé z nich. Naučíte se správnému držení těla, první pomoci při uvolnění zatížených svalů, ať už stáním nebo sezením za počítačem.

Dvě přednášky nastíní problematiku nutričního výběru potravin a správného stravování, orientaci při čtení údajů na etiketách těch nejběžnějších potravinových výrobků, vyzdvihnou zařazování čerstvé zeleniny do našich jídelníčků a správného pitného režimu.

Pro zájemce je připravena nabídka kurzů organizace Stob, která se dlouhá léta úspěšně věnuje tématu zdravého stravování a účinného pohybu. Se Stobem se můžete vydávat na pobytové kurzy, které se konají nejen v naší republice, ale mnohé z nich míří do exotických krajin. Na stránkách této organizace najdete úžasnou vychytávku nazvanou Sebekaučink, což je vlastně poradenství při tvorbě celodenního jídelníčku, které vám spočítá váš příjem a výdej energie.

Věra Nevečeřalová

Reklama