Hlavní obsah

Příbram hlásí velký návrat, pro druhou ligu získala hrdinu z Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho slavná trefa proti CSKA Moskva zůstane navždy ve zlatém fondu Viktorie. V posledním utkání skupiny Ligy mistrů v prosinci 2013 vstřelil v 90. minutě vítězný gól na 2:1 a zajistil fotbalové Plzni jarní přesun do Evropské ligy. Teď se útočník Tomáš Wágner vrací do Příbrami, jejímž je odchovancem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec vítězného gólu Tomáš Wágner (vlevo) po utkání Ligy mistrů s CSKA Moskva.

Článek
Fotogalerie

Dařilo se mu na Kypru, v Rumunsku už tolik ne. Od listopadu byl volným hráčem, proto mohl druholigový klub ještě těsně před startem jara ohlásit zvučnou posilu.

Tomáš Wágner je příbramským odchovancem, kde také začal s profesionálním fotbalem. Po necelých devíti letech se nyní k Litavce vrací, aby pomohl na cestě vzhůru tabulkou. Středočeši jsou po podzimu až třináctí.

„Vracím se do známého prostředí po dlouhé době, absolvoval jsem celou přípravu, za což jsem rád. Těším se již na start soutěže, uděláme maximum, abychom hned v prvním utkání zvítězili," avizuje Wágner na klubovém webu Příbrami před sobotním duelem s Viktorií Žižkov.

Jedenatřicetiletý útočník je nejbližším čekatelem vstupu do Klubu ligových kanonýrů. Připsal si již 92 branek, góly z druhé ligy se ovšem nepočítají. Vzhledem k věku však má stále dost času, aby se do prestižní společnosti probojoval.

Vedle Příbrami si Wágner v kariéře zapsal také angažmá ve Viktorii Plzeň, Mladé Boleslavi, Jablonci, Karviné a ve Zlíně. Úspěšně působil také na Kypru. Když nastupoval za Nea Salamis, podařilo se mu ve 30 utkáních vstřelit 17 branek. V aktuální sezoně na podzim nastupoval v rumunské lize za UTA Arad.

Proti Žižkovu mohou příznivci Příbrami vyhlížet Wágnera v zeleném dresu s číslem 10 na zádech.

Reklama

Související témata: