Děčín se v neděli odpoledne hudebně rozezní na pomoc Ukrajině
Foto, zdroj: MM Děčín
Děčín

Děčín - Jsme s Ukrajinou a chceme to ukázat naplno. I proto se město Děčín rozhodlo podpořit iniciativu děčínských kapel na uspořádání charitativního koncertu, jehož výtěžek poputuje na humanitární pomoc do válkou postižené Ukrajiny. Akce proběhne v neděli 6. března od 14 hodin na Masarykově náměstí.

 „V průběhu dne vystoupí více než desítka převážně děčínských kapel nejrůznějších žánrů. Jejich iniciativy si nesmírně vážím a pro město bude ctí takovouto akci uspořádat a zajistit. Všichni účinkující vystoupí bez nároku na honorář a mám radost z toho, že vybraná částka půjde na přímou pomoc Ukrajincům skrze neziskové organizace. Rád se s vámi uvidím,“ řekl Martin Pošta, náměstek primátora pro školství, kulturu a sport.

0503ukrajina

Na organizaci akce se podílí také Jana Erdela Víchová: „Jsem moc ráda, že se nám daří spolupráce mezi organizátory různých kulturních akcí. Bude to skvělý koncert, ve kterém budou namíchány kapely napříč žánry, a já zvu všechny z Děčína a okolí podpořit ukrajinský boj proti agresorovi, se kterým my máme svou osobní zkušenost.“

„Je skvělé, že pro všechny oslovené hudebníky je sounáležitost s napadenou Ukrajinou naprostou samozřejmostí. To stejné platí pro město Děčín, které se k tomuto nápadu postavilo skvěle. Věřím, že podobné akce jsou důležité také pro nás samotné, abychom si uvědomili, že zlu není možné ustupovat,“ doplnil další z organizátorů Jakub Bureš.

Pomoci Ukrajině můžete na místě:

Město zřídilo speciální účet, na který budete moci během koncertu poslat finanční dar. Vybrané peníze poputují následně na konto organizace Člověk v tísni.
Na místě bude Český červený kříž provádět sbírku zdravotnického materiálu (obvazy, turnikety, termofolie atd.), dále dětské výživy, trvanlivých potravin, toaletních potřeb, dětských plen a vlhčených ubrousků. Přispět na pomoc Ukrajině můžete také do jejich kasičky.


Humanitární pomoc bude na místě přebírat také Charita Česká republika, a to konkrétně trvanlivé potraviny, pleny a dětskou výživu.


Hudbou nebo mluveným slovem podpoří:


Jakub Děkan
Sabina Křováková
Tony Ackerman
Jiří Anděl
Děčínský pěvecký sbor
Lipo Děčín
František Jirásek
The Remedy
Robert Landa
Sofia Sopová
Míša Tomášek (Destroyself)
Vladimír Volráb
Zpět
Milan Šonka
OLD BOYS
Tomáš Matějovský
Červánek
Pavel Klimt
Alice Prajzentová
Míla Opl
FRAGIUM 16
Lucie Hermanová
Sah Děčín
Kaktus
Marcel Deli
Honza Jícha
Pavel Techl (Ray)
Max Karvatsky
Miloš Svoboda
Erdela Teriérová
Minimoni
Rostislav Křivánek
Černý Pepr
A New Chapter
a další…..


DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru