Kladno: Kraj podle předpokladů na stadion nepřispěje, rekonstrukci to nijak nezdrží

05.03.2022 18:05 | Tisková zpráva

Vedení města Kladna a Středočeského kraje za účasti primátora Milana Volfa a jeho náměstka Přemysla Mužíka (oba Volba pro Kladno), hejtmanky Petry Peckové (STAN) i majitele hokejového klubu Rytíři Kladno Jaromíra Jágra zasedlo u kulatého stolu nad tématem financování rekonstrukce kladenského zimního stadionu. Jednání potvrdilo, že kraj projekt nepodpoří a prostředky na něj nemá.

Kladno: Kraj podle předpokladů na stadion nepřispěje, rekonstrukci to nijak nezdrží
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

„Vyjasnili jsme si pozice a podali si ruce. Ve vší slušnosti, míru a pokoji jsme si popovídali, ale k ničemu novému nedošli. Zimák dotáhneme bez kraje, což pro mě není žádné překvapení a přesně došlo na má slova. Na konci jednání jsem se spíše obával, že kraj ještě bude chtít půjčit peníze od města,“ shrnul s nadhledem průběh setkání Milan Volf, který inicioval společnou osobní schůzku, poté co upozornil na veřejně vyřčené a nenaplněné sliby o spolufinancování stadionu bývalou hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou (ANO).

„Mrzí mě, že paní Jermanová nyní bagatelizuje svá předchozí vyjádření. Nechť je to pro každého ve významné funkci poučení, že jeho slova ovlivňují chod věcí a mají své důsledky, ať už byly vyřčeny před volbami nebo ne,“ kladenský primátor.

Podle původních ujednání se měly na investici do stadionu v havarijním stavu podílet rovnoměrně s městem také kraj a stát. Celková cena rekonstrukce mezitím navíc vzrostla až k půl miliardě kvůli růstu cen ve stavebnictví i nepředvídatelným problémům se statikou při realizaci stavby. Město Kladno nyní čeká ještě na finální vyhodnocení žádosti o dotaci u Národní sportovní agentury (Výzva Nadregionální sportovní infrastruktura 2021).

Zimní stadion v Kladně byl do současné podoby vystavěn v roce 1959, od té doby prošel pouze několika menšími úpravami. Zásadní rekonstrukce včetně výměny střechy byla odsouhlasena v květnu roku 2020 a zahájena po konci loňské hokejové sezony, v níž Rytíři slavili návrat do nejvyšší soutěže. Stadion kromě nich využívají PZ Kladno, další amatérské a mládežnické oddíly i školy. Po rekonstrukci může stadion sloužit také k pořádání kulturních akcí a mimo lední hokej a krasobruslení hostit další sporty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…