bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poprvé za 10 let! NHL má sedmibodového hráče, zázračný večer zažil Schmaltz

6. března 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Vrátil se Jaromír Jágr, Vezinovu trofej získal Henrik Lundqvist, labutí písně pěli Chris Pronger, Marco Sturm či Nicklas Lidström. Naopak debutovali Roman Josi s Ryanem Nugentem-Hopkinsem. Ano, taková byla sezona 2011/2012. Ta, v níž Sam Gagner zazářil osmi body. NHL od té doby podobnou show neviděla, tedy až do sobotní noci, kdy poprvé za deset let tleskali hokejoví fajnšmekři alespoň sedmibodovému výkonu. Zaskvěl se jím, na první pohled možná paradoxně, hráč z posledního mančaftu ligy.

Nick Schmaltz a sedm bodů za jediný večer?

Když vezmete v potaz jeho současnou fazónu, zase takový šok to není. Ač hraje za arizonské Kojoty, kteří se toulají po dně NHL, stihl mezi 9. únorem a 3. březnem za osm mačů nastřádat deset bodů (7+3).

Už za takovou formu si zasloužil komplimenty, nicméně pro šestadvacetiletého Američana se stala odrazovým můstkem k daleko epičtějšímu představení. Ottawu smetl dvěma góly a kvintetem asistencí!

Vytvořil tím nový klubový rekord, sedm bodů naráz nevystřihli ani velikáni jako Jeremy Roenick, Keith Tkachuk, Shane Doan, Dale Hawerchuk, Thomas Steen nebo Teemu Selänne.

"Víte, měl jsem kliku. Puk se ke mně opakovaně příhodně odrazil, navíc mi pomohli kluci, když hráli spoustu akcí přes mě," povídal skromně Schmaltz. "Člověka to nakopne, když se často dostane ke kotouči."

S pěti nahrávkami vyrovnal 21 let staré klubové maximum Keitha Tkachuka. Otce Bradyho, který měl na svůj vkus až příliš dobrý výhled na Schmaltzovu show. Je totiž kapitánem Senátorů.

V Gila River Areně měli domácí fanoušci spoustu důvodů k radosti. Zajásali si nad vedením 4:0, premiérovým gólem Matiase Maccelliho, 41 zákroky Scotta Wedgewooda i obratem z 4:5 na 8:5.  

Hlavní postavou ovšem byl samozřejmě Schmaltz, který se mimochodem stal prvním plejerem od roku 1997, co v NHL zmákl sedm bodů za jeden večer bez vstřeleného hattricku. Napodobil Erica Lindrose.

Proti komu se tehdy kapitán Philadelphie a vůdce slavné Legie zkázy rozparádil? Ano, tušíte správně, proti Ottawě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.