Kopřivnice si připomene výročí TGM

06.03.2022 14:56 | Tisková zpráva

V pondělí 7. března uplyne 172 let od narození prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. Při této příležitosti zveme všechny příznivce Masarykových myšlenek na tradiční vzpomínkové setkání, které se uskuteční od 16 hodin u pomníku TGM.

Kopřivnice si připomene výročí TGM
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Přijďte uctít odkaz významného státníka, politika, filozofa, sociologa a pedagoga, který se zasadil o svobodu českého a slovenského národa po první světové válce.

„Setkání se v Kopřivnici koná každoročně, protože Masaryk byl opravdu mimořádnou osobností, která má s naším městem mnoho společného. Dvakrát byl za Kopřivnici a další města IV. volebního obvodu moravských měst zvolen poslancem Říšské rady a stále zde má hodně příznivců, z nichž mnozí jsou aktivními členy Masarykova demokratického hnutí. Masaryk prosazoval humanitu, svobodu a národní svébytnost, tedy hodnoty, jejichž důležitost si zejména v dnešní době tak silně uvědomujeme,“ uvedl starosta Miroslav Kopečný.

Květiny k pomníku TGM položí se starostou města také předseda klubu Masarykova demokratického hnutí Kopřivnice Jaroslav Šula, který na setkání přednese proslov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…