Jan Hanny Firla se mění v agenta FBI i odporného lumpa

7. březen 2022

Herce Západočeského divadla v Chebu Jana Hannyho Firlu mohou diváci v aktuální sezoně vidět v zásadně protikladných rolích. Na jedné straně se stává agentem FBI a snaží se lapit nejneuvěřitelnějšího podvodníka Ameriky v muzikálu Chyť mě, jestli na to máš.

Ve hře Odysseus by pak rád pomáhal hlavnímu hrdinovi hry podle Homéra jako Eurylochos. Na druhé straně se stává poměrně cynickým Tomem v inscenaci Můj romantický příběh, kterého by mnohé dívky za partnera určitě nechtěly.

Herec Západočeského divadla v Chebu Jan Hanny Firla v Moliérově hře Tartuffe

Především využívá velké herecké příležitosti a stává se pokryteckým podvodníkem Tartuffem v jedné z nejúspěšnějších Moliérových her.

„To musí být masakr, takhle se chovat. Pěti lidem něco říci, a dalším třem úplný opak, jen, aby si je získal na svou stranu. Tyhle věci mi připadají naprosto pokrytecké a vyhýbám se jim," odsuzuje herec úlisné chování v běžném životě.

Jaké tři role ztvárňuje v komedii Sex na vlnách a co dalšího ho ještě čeká v současné Sezoně nového začátku, si můžete poslechnout v dalším díle seriálu Divadelní proměny!

Spustit audio

Související