Já, legenda: Připravuje se pokračování?

Foto: Warner Bros.

Jestli považujete sci-fi Já, legenda s Willem Smithem za klasiku, z následujících informací budete mít doma pravděpodobně díry ve stropě, protože si poskočíte nadšením. Will Smith a Macheal B. Jordan totiž chystají sequel, který by měl nějakým způsobem na tento post-apokalyptický příběh přímo navazovat.


Já, legenda se onoho pokračování dočká po více než patnácti letech. A to i přesto, že se objevily jisté pokusy navázat na tuhle úspěšnou adaptaci románu Richarda Mathesona už dříve. Podle serveru movieweb.com se začalo už v roce 2008 mluvit o prequelu, který by opět sledoval postavu Willa Smithe. V roce 2014 se objevila snaha vytvořit reboot. Docela zajímavé je, že Já, legenda nebyla první adaptací stejnojmenného románu. V roce 1971 si doktora Roberta Nevillea zahrál Charleton Heston ve filmu nazvaném The Omega Man. O sedm let dříve se v distribuci objevil snímek The Last Man on Earth s Vincentem Pricem, který byl předlohou ale spíše inspirován.

Žádná z předešlých verzí však nedosáhla tak silného ohlasu, jako právě Já, legenda s Willem Smithem. Tento snímek se tehdy v roce 2007 umístil na sedmém místě celosvětově nejvýdělečnějších filmů. Vydělal dohromady 585,410,052 amerických dolarů. Dá se tedy říct, že byla jen otázka času, než se někdo odhodlá k pokračování. Do toho se nyní pustili Will Smith a Machael B. Jordan. Nejen, že se tyto dvě hvězdy chystají si ve filmu zahrát, ale také se zapojili do produkce. Podle zmíněného serveru movieweb se kromě Willa Smithe vrátí také scenárista původního filmu Akiva Goldsman. Co se týče režiséra Francise Lawrence, není zatím známo, jestli se vrátí. Pozice režiséra prozatím není obsazena vůbec.