Novosedlický kostel sv. Valentýna bude zdobit nová věžička
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Novosedlice – Na prostranství za kostelem sv. Valentýna v Novosedlicích je už několik týdnů živo. Řemeslníci z litoměřické firmy Tesařství Oravec tadyvyrábějí novou věžičkupro kostel. Dokončená by měla být podle faráře Patrika Maturkaniče letos na jaře. Po usazení na objektbude do věže instalován malý zvon.

K dotazu, jak vysoké budou celkové náklady na vybudování věžičky,uvedl novosedlický farář, že poměrně velké, ale přesnou částku neví. Dodal rovněž, že opravy na kostele novou věží nekončí. Bude ještě potřebaprovéstvýmalbu exteriéru a interiéru sakrálníhoobjektu.

Obecní úřad v Novosedlicích se na projektu výstavby věžičky finančně nepodílí. „Celá oprava jde po linii pana faráře a památkové péče. Obec Novosedlice každoročně schvaluje pouze příspěvek, neinvestiční dotaci, pro římskokatolickou farnost Novosedlice. Ta se použije na financování části nákladů na opravu,“ informoval novosedlický starosta Radoslav Bartůněk.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru