Válka je i tématem ve školách: Stojíme za Ukrajinou, vzkazují žáci z jirkovské základky
Foto zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Už více než týden plní naše domovy zprávy o válce na Ukrajině. Ruský útok na Ukrajinu se stal tématem také školních hovorů v ZŠ Studentská. Prostor k vyjádření svých postojů a názorů dostali žáci i v hodině českého jazyka a občanské výchovy.

Během práce ve skupinách se deváťáci probírali různými médii (tištěnými periodiky, internetovým zpravodajstvím i sociálními sítěmi), povídali si a tvořili informační plakáty. Všechny měly společné vyznění: stojíme za Ukrajinou a nechceme válku.

„Tato výzva je o to silnější, že naši školu navštěvuje řada žáků, jejichž příbuzní na Ukrajině žijí,“ poznamenává učitelka Michaela Jindráčková.

0803ukrajina2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru