Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2022 18:13
Čas čtení 1:05
Vojtěch Vanda

Za hokejistu Nedomanského přebíral státní vyznamenání jeho „syn“. Ten pravý byl ale v Los Angeles

Za hokejistu Nedomanského přebíral státní vyznamenání jeho „syn“. Ten pravý byl ale v Los Angeles
Zdroj: Bruce Bennett/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Jaroslav Krupička, údajný syn hokejisty Václava Nedomanského, měl podle prezidentské kanceláře v pondělí převzít státní vyznamenání za jeho otce. Nebyl to však syn, nýbrž kamarád. Pravý syn byl v Americe.

Hokejista Václav Nedomanský byl během pondělního předávání státního vyznamenání oceněn medailí Za zásluhy I. stupně prezidentem Milošem Zemanem. Za něj přišel ale ocenění převzít někdo jiný – jeho kamarád, hokejista Jaroslav Krupička. Prezidentská kancelář si však tento fakt neověřila a Krupičku sálu ohlásila jako „syna Václava Nedomanského“, což na internetu vyvolalo pozdvižení. Informuje Sport.cz.

Doporučeno
Atlet Zdeněk Koubek trhal rekordy jako Zdeňka Koubková. Po odhalení, že je mužem, o všechny přišel Atlet Zdeněk Koubek trhal rekordy jako Zdeňka Koubková. Po odhalení, že je mužem, o všechny přišel 27. června 2022 11:30

„Prezident republiky udělil medailí Za zásluhy I. stupně Václavu Nedomanskému, bývalému československému hokejovému útočníkovi a trenérovi. Za zásluhy o stát v oblasti sportu vyznamenání přebírá syn Jaroslav Krupička,“ byl ohlášen hradním kancléřem Vratislavem Mynářem během předávání státních vyznamenání v pondělí večer bývalý hokejový útočník, když šel přebírat medaili místo Václava Nedomanského.

Domů
Sdílet
Diskuse