Béčku se zatím v přípravě daří

8. 3. 2022
Redakce

Opava –V plné přípravě je aktuálně opavská rezerva, která již má za sebou prvních pět přípravných utkání. Po vítězstvích nad týmy Šumperku (6:0) a Krnova (3:1) a remíze s polským Sosnowciem (2:2), se opavský B-tým utkal s třetiligovým Dolním Benešovem a vedoucím týmem Divize E z Přerova.

V utkání s Benešovem si rezerva poprvé vyzkoušela přírodní trávu, jelikož se hrálo v Zábřehu u Dolního Benešova. „Tato konfrontace s třetí ligou vyzněla jasně v náš prospěch. Nicméně je třeba říci, že nám to měřítko neukázalo, jelikož Dolní Benešov nastoupil v hodně okleštěné sestavě a po našem utkání se bohužel odhlásil ze soutěže. Na druhou stranu přístup kluků byl velice dobrý a šest branek v soupeřově síti to jen potvrdilo,“ okomentoval utkání trenér Jaroslav Kolínek.

FC Dolní Benešov – SFC Opava „B“ 0:6 (0:2)

SFC Opava: Kubný (45. Rolný) – Vrána, Jelínek, Kutty, Celta – Putyera (45. Kirschner), Gorčica, Dušek (45. Latoň), Žídek (70. Mičola), Janjuš, Latka (45. Veselý)
Branky SFC: 2x Kirschner, Celta, Janjuš, Gorčica, Latoň

V dalším přípravném utkání se již opavská rezerva vrátila na umělou trávu do Kylešovic, na které vyzvala vedoucí tým Divize E Přerov. „Přerov se v prvních 20. minutách ukázal jako velice silný soupeř. Důraz, agresivita a rychlý přechod do protiútoku nám činil problémy. V prvních pětiminutovce mohly klidně padnout dvě branky na každé straně, ale ani jeden tým své šance nevyužil. Přerovským hráčům nakonec přeci jenom podařilo dostat míč do sítě dříve než nám, a to hned dvakrát. My jsme museli přepnout na větší obrátky, ale i tak hosté v poločase vedli o dvě branky. Do druhého poločasu jsme prostřídali několik hráčů, změnili rozestavení a dál pokračovali v tlaku z prvního poločasu. Hru dirigoval velice dobře hrající Darmovzal a po krásných kombinacích jsme si vytvořili brankové příležitosti a hned sedm z nich jsme dokázali proměnit,“ uvedl k utkání Jaroslav Kolínek.

SFC Opava „B“ – 1. FC Viktorie Přerov 7:2 (0:2)

SFC Opava: Kubný (45. Rolný) – Vrána (45. Kutty), Helebrand, Jelínek (Mikulenka), Celta (45. Žídek) – Janjuš (45. Silber), Darmovzal, Gorčica, Kirschner (45. Dušek) – Veselý (45. Latoň), Rataj (70. Mičola)
Branky SFC: 3x Darmovzal, Rataj, Žídek, Mičola, Gorčica


sdílet