Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Mámy na mateřské nemusí sedět v koutě. Krátkodobou spolupráci najdou skrze novou platformu

Pracovat při mateřské není utopie. Ilustrační foto: Pexels

Některé maminky na rodičovské dovolené hledají možnost, jak si přivydělat. Docházet do práce ale pravidelně nemohou a flexibilních možností je na trhu stále málo. To se rozhodla změnit Kristýna Cejnarová a Lucie Geroldová. Společně založily platformu Mumdoo podporující ženy na rodičovské a firmy, které potřebují krátkodobou spolupráci na odborných projektech. Jak to funguje?

Pro maminky, které po pár měsících na rodičovské dovolené cítí, že potřebují zaměstnat mozek, ale přitom se ještě nechtějí vracet do práce na částečný nebo plný úvazek, protože se zároveň chtějí věnovat svému dítěti, je tu platforma Mumdoo propojující maminky s firmami.

Platformu Kristýna Cejnarová a Lucie Geroldová založily v květnu 2021, kdy byly samy už rok na rodičovské dovolené a měly zájem pracovat, i když jejich časové možnosti byly nevyzpytatelné. Začaly zapojením kamarádek a známých se stejným problémem, postupně se ale vše nabalovalo. Dnes už propojily zhruba 60 žen, poptávku u nich zadalo na 40 firem různých formátů a 80 % z nich se na ně znova obrací.

Firmy tu hledají flexibilního člověka s odborností v oborech online a strategický marketing, grafika, překlady, práce s textem, analýza dat, projektové řízení nebo finance. Jejich seznam se stále rozrůstá. Samy zakladatelky jsou původně z marketingového odvětví, a tak ví, jak zakázky zhodnotit.

Odbornost maminek si zakladatelky testují pomocí vstupního dotazníku a menšího projektu. Firmy zase vyplňují poptávkový formulář. Mumdoo pak figuruje jako prostředník sjednané spolupráce. I částky, které si ženy za projekty vydělají, jsou srovnatelné s těmi u menších marketingových agentur nebo klasických freelancerů.

Zdroj: CzechCrunch, Mumdoo

Související články

Zaručeně zlepší den

Kosmetický paradox. Pochází červená rtěnka z Íránu?

Jak vyzrát na antihmotu? Vědci z CERNu vědí

Jubilejní 15. ročník Equal Pay Day zaznamenal rekordní účast

Čeští vědci potvrdili novou formu magnetismu

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Kouzlo školy lesa učaruje nejen dětem. Přináší tipy na hry v přírodě

Inspirace z knihovny: Kouzlo školy lesa učaruje nejen dětem. Přináší tipy na hry v přírodě

Propadají vaše děti často nudě a tvrdí, že nemají co dělat? Někdy může být těžké nepodlehnout a…